24.5.2024 | Svátek má Jana


Diskuse k článku

PRÁVO: O (ne)odpovědnosti ministrů

Opravování rozhodnutí ministrů spravedlnosti jejich nástupci dvakrát po sobě v poměrně krátkém časovém odstupu a trestní stíhání úředníků ve věcech, za které odpovídal ministr, stáčí pozornost k otázce osobní odpovědnosti ministrů za nesprávná rozhodnutí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Sládeček 13.2.2014 21:34

Pozavírat veškerou tu "demokratickou"

pakáž.

P. Papež 13.2.2014 20:18

Škoda

Škoda, že pan Jemelík nezná i jiné lumpy. Jen Pospíšila, který na Jemelíka působí jako rudý hadr na býka. Kde jsou Jemelíkovy závěry na zlodějiny v IPB, lumpárny v Komerční bance a spousty dalších zlodějen a lumpáren?

P. Vaňura 13.2.2014 20:05

Pane Jemelík, u té Parkanové je to ještě větší Kocourkov

Ten nákup letadel totiž schválila vláda a důvodem bylamožná bláhová snaha otevřít zahraniční trh pro bitevníky L-159. Paní ministryni obviňují, že vládě dala špatné podklady. Vládě, ve které seděl mimo jiné bývalý dlouholetý náměstek ministra obrany!

V. Kain 13.2.2014 12:35

Re: O (ne)odpovědnosti ministrů.

Oni mají nějaký marasmus u řiti.Podstatné je,že jim na účet přilétají měsíčně statisíce.Oni se tihleti hoši o sebe umějí postarat.I kdyby byla měnová reforma(ke které to stejně spěje) tak oni na ní rozhodně neprodělají.

A. Nováček 13.2.2014 10:59

O (ne)odpovědnosti ministrů.

To , že nejsou politici trestně i právně zodpovědni za své činy je jeden z klíčových důvodů marasmu této společnosti.  Poslední pracovník ve firmě je za své činy zodpovědný.

Škody přece musí být  vždycky nahrazeny, myslím tím materiální, v našem případě někým jiným. Morální škody dláždí cestu do záhuby, hrdinně se po ní ubíráme. 

Kecy  o politické odpovědnosti slouží pouze k ohlupování lidí, žádná neexistuje.