19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

PRÁVO: Nebezpečí povinného covidového očkování

Spor o dobrovolnost či povinnost covidového očkování je sporem o charakter státu a jeho vztahu k občanům.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Cimbálník 5.1.2022 6:42

Když jsem naposled na JIP (před tydnem ) tak tam bylo na ventilatorech 9 neockovanych a jedna ockovana. Podle vasich poctu by meli byt na JIP 2/3 ockovanych..

Vy vite o nekom, kdo zemrel na nasledky ockovani proti covidu?

R. Vacek 5.1.2022 6:38

Když tady máme pandemii, tak je dokonce povinné očkování proti covidu důležitější, než povinné očkování proti tetanu.:-)

R. Langer 5.1.2022 5:55

No právě. Skvělé vakcíny. ;-D

R. Langer 5.1.2022 5:54

A nehromadí se tam snad? Na JIP je jich třetina, a umírá jich stejně oproti neočkovaným. Zbytek lidi v těch nemocnicích vůbec být nemusí. Nemluvě o tom, že na těch JIP je dnes s kovidem v podstatě pár lidí. Kromě toho, pokud budou očkovaní všichni, nikdo jiný se tam hromadit nebude, počtáři. Což je zvláštní, když jsou všichni očkovaní, že?

Jo, a vím o známých, kteří mají problémy po očkování a někteří bohužel i zemřeli. Ale o těch Svědci kovidovi nemluví, že? :-P

O. Musil 5.1.2022 5:06

To máte marný, matematické znalosti autora končí evidentně u výpočtu palmárního poplatku.

P. Boublíková 5.1.2022 4:32

No a ještě - podle Hajdúcha je krátká imunita nejen po očkování, ale i po prodělání covidu (ta druhá je trochu delší, z logiky věci) dána nikoliv vlastnostmi vakcíny, ale vlastnostmi lidského imunitního systému - imunita proti žádným koronavirům nevydrží dlouho. Proto jsou časté koronavirové rýmy.

Nezbývá než doufat, že s covidu bude brzy rýma a právníci jakož i další experti se budou držet svých kopyt, článek nic moc.

Tak doufám, že aspoň jistá slečna dnes proleze ze zkoušky z ústavního práva ;-D

P. Boublíková 5.1.2022 4:25

A kdo by se tak asi měl v Turecku hromadit v nemocnicích, když už tam žádní neočko nejsou? ;-D

P. Boublíková 5.1.2022 4:23

Uf. Pokud chcete zjišťovat účinek očkování, dejme tomu počet očko a neočko v nemocnicích, musíte přepočítávat například takto: x hospitalizovaných na milion očko, y hospitalizovaných na milion neočko.

J. Cimbálník 5.1.2022 3:44

Kde jste přišel na to, že se v nemocnici hromadí očkování? Kde máte statistiku vedlejších účinků očkování proti covidu? Znáte aspoň někoho, kdo něco takového měl? Já ne, ale vím o známých, kteří mají problémy po covidu a někteří bohužel i zemřeli.

J. Vintr 5.1.2022 0:49

Vzhledem k množství už známých velmi vážných i fatálních "vedlejších účinků" (žádné hlavní evidentně neexistují) těchto "vakcín", je už jen úvaha o povinném očkování aktem otevřeného nepřátelství státu vůči občanům, kteří se nenechali oklamat lživým ujišťováním o jejich neškodnosti nebo donutit stupňovaným nátlakem, aby si toto nebezpečné svinstvo nechali píchnout do těla.

V. Sember 5.1.2022 0:47

Vakcína evidentně nezabírá. V Turecku už nasazují pátou dávku a furt nic. V nemocnicích se začínají hromadit očkovaní. Doufám, že časem z tohoto bludu prozřete. Já vám jako neočkovaný v nemocnici místo zabírat nebudu. Za dva roky, ačkoli jsem byl v kontaktu se spoustou lidí, jsem se s covidem prakticky nesetkal. Tedy možná ano, anebo nejspíš ano, pokud je pravda, že je všude kolem, ale na stavu svého zdraví jsem to nezaznamenal. Pokud je pravda, že ano, tak už jsem proti covidu imunní. Stejně jako třeba ohledně chřipky, proti níž jsem se nenechal nikdy očkovat. Byly doby, kdy jsem občas měl chřipku, kterou jsem v pohodě vyležel doma. Do nemocnice jsem s tím nelez. Naposledy asi před čtyřmi lety.

Aktuální experimentální vakcíny proti covidu jsou založeny na jiném principu než ty předchozí. Stačí si to trochu vygooglit. Argumenty, že v minulých desetiletích dokázaly vakcíny zabránit šíření tetanu či tuberkulózy, jsou tak trochu mimo mísu. Tetanus a tuberkulóza jsou způsobeny baktériemi. V tomto případě může být klasické očkování docela účinné. Pro viry už to však platí jen velmi omezeně. Před virovým onemocněním vás může ochránit pouze dostatečná podpora imunitního systému. Jak správná životospráva, tak třeba nejrůznější podpůrné prostředky, které nám nabízí moderní medicína.

F. Brabec 5.1.2022 0:19

"Povinné očkování však musí být podloženo ochranou společnosti, tedy zamezením šíření nemoci, ne pouze ochranou očkovaného" - Ale ochranou ockovaneho se chrani spolecnost, ockovany mene pravdepodobneji zabere misto v nemocnici a tudiz bude k dispozici tem, co ho potrebuji at uz z jinych duvodu nebo protoze jim vakcina nezabrala.