29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

PRÁVO: Ministr Vojtěch jako Arenberger

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch chce, aby hospody kontrolovaly hosty, zda jsou testovaní či očkovaní proti čínské chřipce. Vyhrožuje, že lidé budou muset platit testy, když nebudou očkovaní.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vintr 6.7.2021 22:53

Že mne žádné údaje nedostanou, protože se ani nenechávám testovat.

M. Boháček 6.7.2021 7:50

Zpráva izraelské zpravodajské služby (pdf) v lednu varovala, že izraelský program plošného očkování by mohl vytvořit izraelskou mutaci, která bude odolná vůči vakcínám proti covidu-19. Ve zprávě vypracované pro Národní informační a znalostní centrum pro koronaviry se uvádělo, že „plošná očkovací kampaň probíhající souběžně s prudkým šířením viru v Izraeli může vést k ,evolučnímu tlaku‘ na virus“. ...

...Nešťastná kombinace vrozeného imunitního systému, který vyjde z formy, a vakcín proti covidu-19, které jsou neúčinné proti stále virulentnějším mutantním virům vlastní výroby, pak povede k tomu, že ti, kteří byli dříve infikováni covidem-19 a očkovaní, sami podlehnou infekci způsobené těmito variantami, tvrdí Bossche, který dodal, že očkovaní lidé jsou obzvláště ohroženi, protože dlouhodobé specifické protilátky vytvořené očkováním jsou zvláště schopné vyřadit obecné protilátky organismu (pdf). ....

...Další nerecenzovaná studie, která tuto teorii podporuje, pochází od izraelské společnosti Clalit Health Services a univerzity v Tel Avivu. Analyzovala 800 lidí, kteří byli nakaženi covidem-19 – z nichž 400 bylo dříve očkováno a 400 bylo neočkovaných – a zjistila, že ti, kteří byli plně očkováni dvěma injekcemi společnosti Pfizer, se nakazili jihoafrickou variantou osmkrát častěji než neočkovaní (i když vzorek byl velmi malý). Studie, která obě skupiny srovnala podle demografických údajů, jako je věk a pohlaví, také zjistila, že ti, kteří dostali jednu injekci od společnosti Pfizer, se častěji nakazili britskou variantou než ti, kteří nedostali žádnou. ...

https://svobodny-svet.cz/vakciny-proti-covidu-19-by-mohly-podnecovat-vznik-variant-tvrdi-izraelsti-a-evropsti-odbornici/

O. Karen 6.7.2021 7:56

Něco na tom je. Zatím nikdy se neočkovalo UPROSTŘED probíhající epidemie. Zatím se tvrdilo, že očkování má smysl PŘED kontaktem s patogenem a naopak v případě možného kontaktu je navíc nebezpečné. To už půl roku asi neplatí...

J. Vintr 6.7.2021 8:47

Jestli to nebude tím, že skutečným důvodem není ochrana lidí před touto chřipkou.....

P. Aron 6.7.2021 19:11

R^ Přesně tak.

R. Langer 6.7.2021 8:18

Je ZCELA JISTÉ, že tam, kde bude maximální proočkovanost proti jednomu kmeni chřipky, se objeví logicky kmen jiný. Ať už původní zmutovaný, nebo prostě jiný, přivezený odjinud. To je FAKT!

O. Karen 6.7.2021 7:37

Tato pandemie nastolila i další otáazky v oblasti lékařské etiky, nejenom ohledně očkování. Je např. etické provádět invazivní vyšetření u člověka bez potíží? (tím myslím šťouráni špejlí až skoro v mozku). Zatím vždy vyšetření sloužila k nalezení příčin obtíží. Dnes jsou bezpříznakoví lidé nuceni k invazivnímu vyšetření vlastně každých 14 dní, pokud chtějí mít stejné možnosti jako před epidemií.

R. Langer 6.7.2021 8:23

Tato "pandemie" nastolila zejména otázky v oblasti toho, co je vlastně pandemie. U nás to bylo cca 17000 mrtvých lidí ve věku kolem 80 let a více ZA ROK, nemluvě o tom, že populace nám stárne. Já osobně si takhle pandemii opravdu nepředstavuji. :-P

O. Karen 6.7.2021 9:34

Panikaření politiků, celosvětově, je problém sám o sobě. Mně šlo o lékařskou etiku a proč k tomu lékaři mlčí nebo dokonce aktivně pomáhají.

J. Vintr 6.7.2021 10:34

Lékaři také mlčí k tomu, že se počty pozitivních výsledků PCR testů zcela samozřejmě vydávají za počty nakažených. Pokud vědí, jak PCR test funguje, měli by proti této vysloveně lživé interpretaci protestovat. PCR test z principu NENÍ schopen rozlišit člověka, který má v těle aktivní virus, schopný replikace a tudíž schopný způsobit onemocnění a nakazit jiné, od případu, kdy se virus nebo jen jeho fragment jen ocitl na nosní sliznici, aniž by mohl jakkoliv škodit. Lžou nám ve všem a v tomhle také.

O. Karen 6.7.2021 10:50

Ano. A dokonce testy PCR ani nejsou normalizované. Počet "cyklů" se u různých laboratoří liší až o 100 %. S tím testováním je to celé podvod, počínaje odběrem - pokud je pozitivní člověk tak strašně nakažlivý, tak proč se virus musí hledat 20 cm hluboko v hlavě? To nestačí stěr z jazyka nebo sliny?

J. Vintr 6.7.2021 11:01

Ten počet cyklů je samozřejmě také podstatný. Když se původně jedna částice viru znásobí nekolikamiliardkrát, tak se "pozitivita" dá zřejmě zjistit i z jediné částice viru, která odněkud přilétla vzduchem a přistála na testovací tyčince....

P. Čech 6.7.2021 7:34

" projevme to u voleb".

A jakpak, pane Koudelko? Všechny politické subjekty, které mají naději se dostat do PS státní zásahy požadují a tolerují. Pokud kdokoliv půjde volit, což by měli všichni voliči, neprojeví nic nového. Je jen jedna možnost. Změnit volební systém na přímé volby konkrétních kandidátů na zástupce občanů - fyzických osob. To však ze strany politických subjektů "nehrozí". Jinak s Vámi souhlasím. Ještě bych jen doplnil, že podle platného zákona č. 500/2004 Sb., §55 nemusí nikdo jakkoliv vypovídat či prokazovat cokoliv zasahujícímu orgánu hygieny.To by ovšem měl pan Vojtěch, vystudovaný právník, vědět.

J. Vintr 6.7.2021 13:25

Teoreticky je možné, že všechny stávající parlamentní strany ve volbách pohoří právě proto, že podporují tuhle covidovou totalitu. Jenže se obávám, že lidi, kteří mají covid na mozku a souhlasí s covidovou buzerací, je pořád hodně.

P. Kučera 6.7.2021 7:28

Pan Koudelka je typický právní pozitivista. Tomu lze rozumět i tak, že neví co je to morálka. Já jsem zastánce přirozenoprávního systému, tzn. minimum zákonů, maximum morálky.

Nejznámější Koudelkův majstrštyk je sepsání Klausovy amnestie, jeho labutí písně v politice. Je to přitom plné paradoxů. Privatizace byla provedena za právní tmy, poslední podvodní (rozuměj víc než nemorální) privatizátoři byli už ale podle zákona dopadeni. Tak byla vyhlášena amnestie, mimozákonný právní akt, který "zákonnou formou" tyto zločince osvobodil.

Bonmot, že vše co ,zákon nezakazuje, je dovoleno ́ a že ,zákon nebyl porušen ́ si může dovolit jen společnost, kde se prostě mnoho věcí nedělá, potože neodpovídají morálním maximám. Jsme svědky možná zákonného jednání našeho premiéra, který běhá zároveň ve dvou dresech: jednoho z mančaftů a sudího. Zákon (možná) nebyl porušen, protože nikoho vůbec nenapadlo, že by takový vyčuránek mohl mezi námi běhat. Stalo se, a desítky procent naší populace ho dokonce dobrovolně a opakovaně volí.

Závěr? Bez hluboce zažité morálky a přirozenoprávního systému nebude nikde opravu fungující demokracie. Dobrý příklad můžeme vidět v Dánsku.

Dobrý den.

P. Čech 6.7.2021 7:38

On ten přirozeno právní systém nefunguje nikde na světě. Zejména proto, že není nijak definován. Za takový můžeme považovat snad jen Desatero, které však také nikde není obecně dodržováno. Jsme prostě lidé a ti musí mít jakýkoliv systém mít dán, nejlépe zákony.

P. Kučera 6.7.2021 9:20

Ani přirozenoprávní systém nevylučuje zákony. Ale zamezuje jejich přemnožení, protože v pevné morálce vychovaná společnost jich prostě moc nepotřebuje.

O. Karen 6.7.2021 12:28

Za Klausovou amnestií byla jeho ješitnost. Na jeho dítě, privatizaci, nesměl padnout ani stín podezření, že něco bylo nezákonné nebo jenom nemorální. A když to nešlo jinak, tak to nakonec očistil jednou vodou na všechno.

M. Hoblík 6.7.2021 7:22

Pomatenost našich ministrů se rovná hlouposti premiéra!

P. Čech 6.7.2021 7:40

Zdá se, že v souvislostí s koronavirovou hysterií máte pravdu. Ale jen v souvislosti s touto.

P. Dvořák 6.7.2021 8:05

Chybička se vloudí, překlepy se tolerují. U vás to tentokrát připisuji nepozornosti.

Zcela jistě jste chtěl napsat: "Nejen v souvislosti s touto."

Nebo máte dojem, že v souvislosti s čímkoliv jiným se naši ministři hloupostí odlišují? Pokud ano, tak kteří a v čem?

:-)

P. Dvořák 6.7.2021 7:21

Jestli to je podle práva nebo není, to je každý cinknutý právník chytrý jak Šalomounovo h...o. Ale jestli očkování je účinné nebo není, o tom po půl roce opravdu ví každý h...o. Včetně slovutných profesorů, kteří na to mají zcela opačný názor než ti druzí slovutní profesoři, což znamená, že o tom vlastně nikdo neví ani h...o.

Kromě několika diskutérů, kteří sice ví to stejné, ale mají vyhraněný názor.

V. Klepetko 6.7.2021 7:02

Právníci se nás zjevně snaží těmi svými bludy pozabíjet.

Nedejme se!

M. Miky 6.7.2021 7:27

Vy uz jste mrtev, na mozkovy kovid.

V. Klepetko 6.7.2021 7:57

Zato vás čeká život věčný, věřte na buněčnou imunitu a budete spaseni:-)

Nebo taky ne.

J. Lukavsky 6.7.2021 6:08

"řada jiných typů chřipek a virových onemocnění" kupř. černé neštovice či dětská obrna že? Ty neštovice kdysi zabíjely polovinu narozených dětí a mrzáci po dětské obrně byli běžní (i když neběhali ale pajdali). Infekční chorobu je možno zlikvidovat jen povinným očkováním všech, mimo speciální případy. Když nás ve škole kdysi očkovali tak nikoho ani nenapadlo remcat a dík tomu jsme tady. J.L. end

O. Karen 6.7.2021 7:10

Jenže imunita proti neštovicím, obrně a pod. vydrží celý život. To už stojí za určité riziko očkování. Ale imunita proti koronaviru bude podle všeho trvat cca půl roku, plus nové mutace - zkrátka to je jen další typ chřipky, proti je nutné očkovat každý rok. Nebo taky není. I vzhledem k nízké účinnosti vakcíny (opatrně se zaručuje jen lehčí průběh nemoci) už pro mnoho lidí negativa očkování převažují. To je ostatně vidět i u vakcín proti čínské chřipce. Čím mladší člověk, tím menší zisk z očkování. Úplný zločin je očkovat děti před pubertou.

R. Langer 6.7.2021 8:06

Ano. A proto také o účincích takového očkování nikdo soudný nepochybuje, na rozdíl od jakýchsi pochybných vakcín na chřipku, které z principu ani nemohou pořádně fungovat, a které si z blbosti nechají dobrovolně napíchat jedině paranoidní hlupáci a udělají tak ze sebe laboratorní krysy. Doufám že až budete mít nějaké následky, tak je ponesete statečně a nebude jimi zatěžovat naše nemocnice, vybral jste si to přece dobrovolně. :-P

F. Svoboda 6.7.2021 8:07

R^R^R^;-D;-D;-D

R. Langer 6.7.2021 8:23

RvRvRv:-P:-P:-P