6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Rysavy 17.9.2009 12:26

ÚS

Asi si nepamatujete 40 let komunismu, kde soudy soudily jak jim mocní přikázali. Přečtěte si přesně a pomalu zdůvodnění ÚS. Pokud někdo odhlasuje zrušení ÚS v tomto státě, nejdůležitější instituci, která chrání občana a zaručuje mu práva dle ústavy i proti nařízením vlády (a stejně je náš soud slabý, nikdo ho neposlouchá viz majitelé domů... ale to většinu nezajímá, krádež ve velkém přece není krádež, je to problém nekulturnosti naší a naší politiky), pak se stěhuji pryč.

Gaston 16.9.2009 23:33

Křeček vedle jak ta jedle

Kdepak máte tu veřejnou podporu Vy političtí břídilové? Zase máte smůlu, má ji ÚS. A to Vás postbolševické " demokraty" pěkně žere. Nejradši byste spolu s dalším " demokratem" Klausem, Zavorálkem,Paroubkem, Filipem a jinou spodinou ÚS zrušili, co? No právě kvůli takovejm tu ÚS soud je, soudruhu Křečku. Už žijete ve vlastním, nebo stále platíte regulované nájemné?

Ladislav N :-))) 16.9.2009 21:20

Nečet jsem ty bláboly. Copak nám může tenhle senilní "regulovaný" "JUDr" ještě říct?

Už nic....

Jiří 16.9.2009 20:33

Co je pro mne špatné!

Neumím posuzovat správnost rozhodnutí ÚS, neumím posuzovat a hodnotit rozhodování a postoje politiků. Chápu ale, že podle posledního vývoje politické scény ČR bude současný sbor poslanců fungovat ještě řadu měsíců. A to je pro mne velice špatné, neboť stejně dlouho bude ještě fungovat a spisovat hrůzy i pan poslanec Křeček. Docela jsem se těšil že při volbách v říjnu či listopadu konečně zmizí .- bohužel.

čtenář 16.9.2009 20:32

Ani to nebudu číst.

Kdyby ÜS rozhodl podle politických potřeb ČSSD, tak tohle Křeček nepíše. A jen tak na okraj. ÚS má tolik divizí, kolik jich má AČR. Obě instituce, mimo politické prostřední, ve službě státu.

Armáda by měla tvrdě zakročit, jako kdysi armáda chilská.

Jiri Hovorka 16.9.2009 19:33

Kroutim hlavou

...nad Vaší ignorancí, pane Křečku - čekal jsem od Vás větší duševní výkon.

Váš článek je (bohužel) typický pro naše prostředí - nepolemizujete s tím, CO kdo vyřknul, ale s tím KDO to vyřknul.

Přečtěte si za prvé naši Ústavu. Pak si přečtěte odůvodnění US. Zkuste polemizovat s odůvodněním US a ne s US samotným - jak to bohužel učinil pan prezident, pan Paroubek,...  Máte navíc.

Verasko 16.9.2009 21:08

Re: Kroutim hlavou

Jsem řadový volič a stále věřím a myslím si,že ve svých 57 letech jsem při smyslech!

Stále se otíráte o ústavu.Proč nyní?Co jste  Vy poslanci dělali??Vždy Chcete měnit něco co Vám v tu chvíli přijde výhodné,nebo pro Vás užitečné?Postrádám jakoukoli hrdost na to,žejste byli zvoleni do sněmovny.! To by pro Vás měla být čest,že jste získali tuto možnost!!

Místo toho zpochybníte vše,co se Vám zrovna nehodí.Je to pro vás jen nadstandartně placená práce,kde pracovní nasazení se rovná nule!

Historik 16.9.2009 17:28

Kupodivu musím s autorem souhlasit

Rozhodnutí ÚS je přinejmenším "na hraně." Ústavní soud NEMŮŽE být nezávislý na ústavních zákonech, normální soud nemůže být nezávislý na zákonec jako takových.

ludva 16.9.2009 17:02

Nějak se zapomělo,

že ÚS svým rozhodnutím dal za pravdu Melčákovi, že má právo na nerušený výkon funkce po celé volební období. Protože s ÚS souhlasí podle průzkumu 80% lidí, měli by se nyní všichni radovat, že Melčák tam vydrží až do června. Tak nechápu, co se jim zase nelíbí na přístupu ČSSD ?

Martin 16.9.2009 18:05

Re: Nějak se zapomělo,

Tím více,že Melčák se před několika dny vyjádři,že opět podá stížnost.Tak to Paroubka nas.alo a skončil to.

Ladislav N :-))) 16.9.2009 21:23

Re: Tak to Paroubka nas.alo a skončil to....

Neskončil. Ale pro pitomce, co si nedovidí ani na špičku vlastního nosu, je to vlastně "úspěšný tah"... ;-P

Mojmir Prusa 16.9.2009 15:38

Vyborne receno

jen je mi z toho smutno.

hradec 16.9.2009 15:37

sic

Bylo uzasne, kdyz Dr.Hollander zduvnodnoval neuveritelne a pritpravni rozhodnuti US mj. tak, ze rekl, ze u nas neplatni "panstvi zakona". A mel v podstate pravdu - u nas plati panstvi ideologie reprezentovane 13 lidmi. Ustavni zakony, kterymi jsou povinni se ridit, je nezajimaji. Tak trochu vedouci uloha, tentokrat ne strany, ale ustavnich soudcu. Je treba, aby volici, jimz byl odepren vykon zakladniho obcanskeho prava, podali stiznost k Evropskemu soudu pro lidska prava pro poruseni tohoto prava, ktere jiz meli narok vykonat na zaklade rozhodnuti parlamentu a prezidenta republiky. Vykon tohoto prava jim byl znemoznen protipravne.

R. 16.9.2009 14:58

Krecek je starej stalinista

Nejprve konstatovani, ze si muzeme s US vytrit zadnici, nebot jeho rozhodnuti nejsou vynutitelna. Vzapeti kydani hnoje na US, nebot rozhoduje casto 8:7. Hlodavec ve svatem zapalu zapomnel, ze rozhodnuti ohledne voleb proslo 13:2.

Martin 16.9.2009 18:03

Re: Krecek je starej stalinista

To všechno platí do okamžiku,než se najde magor Melčák s jedním skoroprávníkem a donutěji ÚS udělat kopanec.

Honza 16.9.2009 13:39

No toto

To je jednomu smutno, když to čte. Svet se v (Y) obrací. Když se zblázní předseda, znamená to, že se zblázní celá strana?

Karel 16.9.2009 13:22

Arogantni papalas Krecek

Uz aby ta lidska zruda vypadla z Parlamentu. Rv;-€

milan Pešík 16.9.2009 13:13

žluč???

Není mi bohužel dvacet let a bohužel mám stále dobrou paměť. A tak musím konstatovat, že je vážně škoda, že tak závažné téma je již předem degradováno osobou autora. Za zmínku stojí jen ta stará známá nenápadná slova - jsem opravdu žlučovitý, když si nechci nechat líbit jakoukoliv hovadinu, která vzejde z mozku 280 lidských kreatur naprosto odtržených od skutečných zájmů běžných lidí této země? Nemyslím si to. Pravdou je, že jen velmi těžko se rozlišuje dnešní politická argumentace od té ze 70. let. Lidé s volebním právem by si toto už konečně mohli uvědomit a alespoň svýma rukama, když ne mozkem, rozhodnout o jiné politické garnituře. Tato už nám žádné plodné sperma nevydá.

Havran 16.9.2009 12:23

Naši milí politici si zvykli, že mohou vyhandlovat

naprosto všechno, když se jim něco nelíbí, tak upraví zákon, ústavu a ohánějí se veřejným zájmem, Ústavní soud jim řekl naplno, že pravidla se nemění v průběhu hry, ale od toho snad je ústavní většina a když se domluví parlament, senát i prezident, dává to prostor těm co vědí, že zvoleni nebudou, ergo jde zas o prachy ... všechnu tu svoloč nahnat k otevřenýmu oknu ...

Vlad 16.9.2009 17:35

Re: Naši milí politici si zvykli, že mohou vyhandlovat

"pravidla se nemění v průběhu hry" 

Takže ÚS rozodoval o právu Melčáka vykonávat funkci bezpředmětně, neboť Melčák změnil pravidla v průběhu hry, takže funkci vykonával protiústavně: byv zvolen občany za socany a začal volit za óděsáky, čímž změnil poměr sil tak, jak to voliči nechtěli. :-)

Pepek 16.9.2009 12:00

pro Křečka:

chápu to dobře, vy tedy navrhujete ÚS nějakým způsobem regulovat? :-P

von 16.9.2009 11:59

Ach ty počty

Tentokrát to také bylo 7:8 - ale, ale ...

Rysavy 16.9.2009 10:12

Padni komu padni

Pane Křeček, právo musí být především spravedlivé a nemůže přihlížet k tomu co zrovna potřebuje ta či ona politická strana nebo "veřejný zájem". Jde o dodržování pravidel, což právě ČSSD moc nejde! Nastavte pořádně pravidla, starejte se o kvalitu zákonů, a ne o moc a taktizování. Celá politická garnitura je dle histerické reakce na nález ÚS na výměnu včetně prezidenta. Přeji si demokracii a ne Vás.

Vlad 16.9.2009 17:40

Re: Padni komu padni

A teď si představte, že volení zástupci občanů, parlament, podle pravidel ústavní většinou schválí zákon o zrušení ústavního soudu. Mají k tomu právo? Nebo je ÚS božský a nesesaditelný? Je právo na straně volených poslanců a senátorů, nebo na straně patnáctky strejců a tetek, nikoho nereprezentujících s výjimkou ouřadu?:-)

Puťák 16.9.2009 10:05

Křečkův příspěvek o Ústavním soudu

Křečku již několikrát jsem ti napsal zanech těch keců, moc dobře tě znám z minulosti a nelze ti věřit jako tvému bosovi sexy mozku. Dnes jsi potvrdil jak máš zakořeněnou povahu kolaboranta a přisluhovače. NECH TOHO A ZALEZ DO REGULOVAN0HO BYTU KTERÝ UŽˇIVAŠ.  !!!!!

Skrhola 16.9.2009 9:56

Slabe, bez napadu.

To je naprosty kretenizmus. Podle tohodle hlodavce kdyby se poslanci zmenou ustavy prohlasili za slechtice a nam by urcili, ze jsme jejich poddani, museli bychom robotovat na panskem. S tim krecku bez do pr.ele !

Sid 16.9.2009 9:40

Prilis pozde...

Pan Krecek napsal tento nazor 13.9. - tedy jeste v dobe, kdy i Jirka chtel predcasne volby. Ted uz je Jirka nechce. Nemel byste ten clanek prepsat, pane Krecku? Co treba otocit o 180°? :-D

hrosik 16.9.2009 9:39

Parafrázuje , nebo myslí a chce jednat jako Stalin

Debata o správnosti rozhodnutí ÚS je zcela zbytečná ve světle

myšlenek p. Křečka já tam čtu poselství : když nebude po našem,

zrušíme ústavní soud, případně soudy, ty taky rozhodují jak chtějí,

a pak vás povedem ke světlým zítřkům ...... jako Stalin ....

novaz 16.9.2009 9:29

křečíkovo prskání

Soudruh křeček opět zplodil slátaninu přibližností, polopravd a čistokrevných bludů. Ostatně tak jako vždy.

Honza 16.9.2009 20:13

Re: křečíkovo prskání

Závidím p.Křečkovi jeho klid. Pokaždé dostane přez ůsta, ale pokoj si nedá.