5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

PRÁVO: Jak (ne)vyhodit firmu

Na sklonku loňského roku to vypadalo jako jednoznačná záležitost. Ministr obrany Alexandr Vondra na základě auditu, který prověřoval hospodaření resortu obrany, podrobil zdrcující kritice jedenáct zakázek na recepční a úklidové služby za téměř půl miliardy korun zadaných v éře jeho předchůdce Martina Bartáka.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rampír 6.10.2011 15:45

Nechápu.

Asi jsem natvrdlý, ale stále nechápu o jakých úklidových, pokojských a recepčních službách je řeč. Mám tomu rozumět tak, že pánům vojákům chodí stlát postele a uklízet "rajony" civilní uklízečky, že místo dozorčí služby sedí u stolku "recepční" atd.? Proboha, co je to za armádu? Nebo jim snad uklízečky také čistí boty a pulírují bouchačky? Přece takovéto věci si od nepaměti vojáci dělali sami bez rozdílu šarží (snad jenom s tím rozdílem, že rajony uklízeli téměř výhradně "bažanti").

J. Novak 6.10.2011 18:28

Re: Nechápu.

Nějak vám ušlo, že už ČR nemá armádu tvořenou hlavně vojáky ZS, ale mikroarmádičku profesionálů s objekty pro mnohem více vojáků VZS. Že za tou firmou Staeg nejsou bývalí vojáci z povolání s vazbami na známé na MO či GŠ, o tom by se dalo s úspěchem pochybovat.

J. Kadeřábek 6.10.2011 18:28

Re: Nechápu.

To byli záklaďáci. Dnes tam máme profesionální povaleče a ti přece nebudou uklízet.