13.5.2024 | Svátek má Servác


Diskuse k článku

PRÁVO: Jak dlouho bude zpráva tajná?

Zprávu OLAF - orgánu EU vyšetřujícího možné podvody v oblasti evropských dotací - nedoporučuje státní zastupitelství zveřejnit. V českém případě to nejspíš bude znamenat možné budoucí úniky informací.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Dvorská 4.1.2018 11:22

Olaf

Zpráva o podvodu Babiše je tajná /!/, ale zaplatit to musíme z peněz, které jsme nasypali do eráru MY ! Fakt neuvěřitelné !

P. Selinger 4.1.2018 11:18

Re: Stačila jedna věta

četl jsem celé, ale názor mám stejný. Nezapře se, že blog má na Idnes

M. Prokop 4.1.2018 10:13

Re:

Jak může? koukněte do podmínek udělení dotace. Buďto tam něco o anonymních vlastnících je (IMHO by být mělo), nebo není (což je asi realita).

M. Prokop 4.1.2018 10:11

Re: pokud bude

Celá EU i s dotacemi je podvod. Až potud jo.

Ovšem, nepodvedla Bureše, ale občany států EU.

M. Prokop 4.1.2018 10:09

Re: Stačila jedna věta

Těch 50 melounů je opravdu (pro Bureše) prd, ale na rozdíl od Faltýnka by mne zajímalo, proč se tedy do té konstrukce, navíc s využitím příbuzných, o které se později tak bál, vůbec pouštěl. Asi ze zvyku, vyžrat vše, co se vyžrat dá - viz i korunové dluhopisy. No, káknul si na hlavu pěkně.

P. Götze 4.1.2018 10:00

Re: Vyjádření OLAFu je ve stylu :

na zacatku bylo anonymni udani z listopadu 2015. Ktere kupodivu od prosince okamzite zacali aktivne resit. To jsou ty podivnosti, je jich samozrejme vice. Ono pak do toho cely ten SUMAn zapada. protoze zatim je to cele postavene na anonymnich informacich.

V. Pavelka 4.1.2018 9:55

No

Je zvláštní že mezi množstvím Babišových firem , Ohař Slonková nenarazila na nic pořádného , její Dokumenty jsou těžce jednostranné, a na profíka neskutečně chtěné, Hnízdo ? Těžko si představit že by Babišovi právnici spackali projekt , už dvakrát to navíc bylo prověřováno správnímy orgány .Pro samého Babiše , jako by justice soudící jiné kauzy spala, Novináři si vystačí s Babišem .

M. Zdobinský 4.1.2018 9:54

Re: pokud bude

To je tedy konstrukce hodná speciální diagnózy. Už dlouho mě žádný příznivec Babiše tak nepobavil. Možná jste měl ještě přidat,že to v Bruseli tak zaonačil Kalousek. Třeba vám dají místo nějakého náměstka :-) v Anofertu.

P. Götze 4.1.2018 9:53

Re: Stačila jedna věta

No vidite, a my ostatni si radeji precteme cely clanek, abychom znali kontext. Vam staci jedna veta. Prddpokladam, ze vam staci vlastne jen titulky, vy zadne clanky cist nemusite.

M. Zdobinský 4.1.2018 9:47

Stačila jedna věta

Stačilo napsat tu jednu větu,cituji : "To jen ukazuje hloubku kauzy, která je jasně politickou kauzou vypracovanou proti dnešnímu premiérovi". Pak víme na čí straně autor stojí. Co je na rozkradení (pardon neoprávněném čerpání) dotace proboha politického? Mně teda nejvíc pobavila argumentace pana spolustíhaného Faltýnka na ČT1,že Babiš ty peníze neměl krást zapotřebí ,protože 50 mega jsou pro něj vlastně drobné.

Všeci kradnú,jen já čerpám, ale jen velké...

Z. Velínský 4.1.2018 9:40

Re: Hlavně že Kalousek ví, že Babiš

To, co jste napsal, je blábol bez jakékoliv informační hodnoty. Co řeknete na stejně odůvodněný a podložený následující "názor"?:

Hlavně že Babiš ví, že Kalousek je zloděj. Za to Babiš není. Největší chyba loňských voleb je, že toho zmetka Babiše budeme další čtyři roky v parlamentu živit a budeme muset "jeho vyjádření" slyšet, protože naše veřejnoprávní média nám ho budou stále podstrkovat.

Stejný balast, jako ten Váš.

P. Götze 4.1.2018 9:26

Vite pane Han, ale mi opravdu vrta hlavou, jak muze firmas anonymnimi vlastniky dostat dotaci. On vam nekdo da jen tak 50 milionu na dobre slovo? Samozrejme ze tam ty kontroly musi probehnout, bylo by prece divne, kdyby ne, nemyslite?

V. Pavelka 4.1.2018 9:12

No

Z Kalouska kape špatně tajená nenávist k Babišovi , už je otravnej jak Sobotka.

V. Pavelka 4.1.2018 9:04

Re: Vyjádření OLAFu je ve stylu :

Nijak se o nich nemlčí,o to se stará Kalousek .Rád bych věděl proč byl Kalousek proti vydání Parkánové k trestnímu stíhání , a proč nebo kdo zastavil soudní řízení ? Že by známí kalouska nebo sama spravedlnost.

I. Schlägel 4.1.2018 8:40

Re: pokud bude

Vy jste hodně mimo.

M. Klas 4.1.2018 8:07

Re: Vyjádření OLAFu je ve stylu :

Vzpoměňte si na tato slova, až se stanete obětí podvodníka. Vydáte se spravedlnosti a budete žádat své odsouzení?

J. Karlík 4.1.2018 8:06

Re: Vyjádření OLAFu je ve stylu :

Také by mne zajímalo, kdo dal po tak dlouhé době, podnět k celé té komedii, komu to vlastně prospívá?

P. Han 4.1.2018 7:54

Re: Hlavně že Kalousek ví, že Babiš

Když jste si ho zvolil, tak ho budete živit. A neječte, že vy jste ho nevolil. Já jsem zase nevolil Babiše.

P. Rudolf 4.1.2018 7:34

Jelikož to byli politici

kdo udělal tuto kauzu veřejnou, bude i nadále žít svým mediálním životem, lhostejno, jestli zpráva OLAFU unikne nebo ne. Nic však neškodí vyšetřování trestného činu víc, než jeho medializace. Proto doufám, že policie,ev. soudy, budou pracovat rychle, čímž jedině utnou různé spekulace.

V. Kotas 4.1.2018 6:28

Re: Vyjádření OLAFu je ve stylu :

Úředníci musí nést odpovědnost za své konání a to i finanční. Většina z nás za chyby ( zmetky )normálně platí.

J. Chaloupka 4.1.2018 3:11

Hlavně že Kalousek ví, že Babiš

je zloděj. Za to Kalousek není. Největší chyba loňských voleb je, že toho zmetka Kalouska budeme další čtyři roky v parlamentu živit a budeme muset "jeho vyjádření" slyšet, protože naše veřejnoprávní média nám ho budou stále podstrkovat.

J. Bruner 4.1.2018 3:04

pokud bude

Čapí hnízdo nyní vyřazeno z dotací,, pak jde o podvod EU. Ta nejprve nalákala na podmínky a pak ucukla. Takhle se chová podvodník a není jím pan Babiš.

P. Han 4.1.2018 1:02

Re: Vyjádření OLAFu je ve stylu :

Ano, to by bylo klasické. Ty, kdo dotaci na podkladě lživých údajů schválili, okamžitě zavřít. A o těch, kdo dotaci čerpali, nadále mlčet.

V. Kotas 4.1.2018 0:23

Vyjádření OLAFu je ve stylu :

neříkám tak, ani tak, ale na má slova dojde. Kdy se patřičné orgány začnou zajímat o ty, kteří tu dotaci před těmi léty schválili ?