27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

PRÁVO: Jak dlouho bude zpráva tajná?

Zprávu OLAF - orgánu EU vyšetřujícího možné podvody v oblasti evropských dotací - nedoporučuje státní zastupitelství zveřejnit. V českém případě to nejspíš bude znamenat možné budoucí úniky informací.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Chaloupka 4.1.2018 3:11

Hlavně že Kalousek ví, že Babiš

je zloděj. Za to Kalousek není. Největší chyba loňských voleb je, že toho zmetka Kalouska budeme další čtyři roky v parlamentu živit a budeme muset "jeho vyjádření" slyšet, protože naše veřejnoprávní média nám ho budou stále podstrkovat.

P. Han 4.1.2018 7:54

Re: Hlavně že Kalousek ví, že Babiš

Když jste si ho zvolil, tak ho budete živit. A neječte, že vy jste ho nevolil. Já jsem zase nevolil Babiše.

V. Pavelka 4.1.2018 9:12

No

Z Kalouska kape špatně tajená nenávist k Babišovi , už je otravnej jak Sobotka.

Z. Velínský 4.1.2018 9:40

Re: Hlavně že Kalousek ví, že Babiš

To, co jste napsal, je blábol bez jakékoliv informační hodnoty. Co řeknete na stejně odůvodněný a podložený následující "názor"?:

Hlavně že Babiš ví, že Kalousek je zloděj. Za to Babiš není. Největší chyba loňských voleb je, že toho zmetka Babiše budeme další čtyři roky v parlamentu živit a budeme muset "jeho vyjádření" slyšet, protože naše veřejnoprávní média nám ho budou stále podstrkovat.

Stejný balast, jako ten Váš.

S. Sedlák 5.1.2018 6:27

Re: Hlavně že Kalousek ví, že Babiš

Kdyby jen parlamentu. Jeho hrabání se pobytem ve vládě notně urychlilo.

J. Bruner 4.1.2018 3:04

pokud bude

Čapí hnízdo nyní vyřazeno z dotací,, pak jde o podvod EU. Ta nejprve nalákala na podmínky a pak ucukla. Takhle se chová podvodník a není jím pan Babiš.

I. Schlägel 4.1.2018 8:40

Re: pokud bude

Vy jste hodně mimo.

M. Zdobinský 4.1.2018 9:54

Re: pokud bude

To je tedy konstrukce hodná speciální diagnózy. Už dlouho mě žádný příznivec Babiše tak nepobavil. Možná jste měl ještě přidat,že to v Bruseli tak zaonačil Kalousek. Třeba vám dají místo nějakého náměstka :-) v Anofertu.

M. Prokop 4.1.2018 10:11

Re: pokud bude

Celá EU i s dotacemi je podvod. Až potud jo.

Ovšem, nepodvedla Bureše, ale občany států EU.

J. Bruner 4.1.2018 13:31

Re: pokud bude

nepíšu, že EU by podvedla Babiše, ale opravdu by šlo o podvod na členské zemi. Ta, v dobré víře, vypsala podmínky, které p.Babiš, či ona firma, splnila a může se cítit i ona podvedena.

Nejde o žádnou moji příchylnost k p.Babišovi, ale k právu a k závaznosti dohodnutých podmínek. Ještě příklad, policista, co věc vyšetřuje určitě musel splnit nějaké podmínky, aby se stal policistou. třeba musel vystudovat vysokou školu a podle něj je správný závěr, že studoval účelově, aby se dostal k Policii. Ale ano, bylo to účelové a naprosto správné, že splnil podnmínky. ovšem Čapí hnízdo je také splnilo. Tak kde je problém.

V. Kotas 4.1.2018 0:23

Vyjádření OLAFu je ve stylu :

neříkám tak, ani tak, ale na má slova dojde. Kdy se patřičné orgány začnou zajímat o ty, kteří tu dotaci před těmi léty schválili ?

P. Han 4.1.2018 1:02

Re: Vyjádření OLAFu je ve stylu :

Ano, to by bylo klasické. Ty, kdo dotaci na podkladě lživých údajů schválili, okamžitě zavřít. A o těch, kdo dotaci čerpali, nadále mlčet.

V. Kotas 4.1.2018 6:28

Re: Vyjádření OLAFu je ve stylu :

Úředníci musí nést odpovědnost za své konání a to i finanční. Většina z nás za chyby ( zmetky )normálně platí.

P. Selinger 4.1.2018 11:24

Re: Vyjádření OLAFu je ve stylu :

Byli podvedeni. Když Vás někdo podvede, budete chtít, aby zavřeli Vás ?

L. Písařík 4.1.2018 23:08

Re: Vyjádření OLAFu je ve stylu :

A na co vlastně tam ti úředníci tedy byli? Neměli náhodou kontrolovat a posuzovat žádosti o dotace? Nesvědčí to o jejich lajdácké práci?

V. Pavelka 4.1.2018 9:04

Re: Vyjádření OLAFu je ve stylu :

Nijak se o nich nemlčí,o to se stará Kalousek .Rád bych věděl proč byl Kalousek proti vydání Parkánové k trestnímu stíhání , a proč nebo kdo zastavil soudní řízení ? Že by známí kalouska nebo sama spravedlnost.

P. Götze 4.1.2018 9:26

Vite pane Han, ale mi opravdu vrta hlavou, jak muze firmas anonymnimi vlastniky dostat dotaci. On vam nekdo da jen tak 50 milionu na dobre slovo? Samozrejme ze tam ty kontroly musi probehnout, bylo by prece divne, kdyby ne, nemyslite?

M. Prokop 4.1.2018 10:13

Re:

Jak může? koukněte do podmínek udělení dotace. Buďto tam něco o anonymních vlastnících je (IMHO by být mělo), nebo není (což je asi realita).

J. Karlík 4.1.2018 8:06

Re: Vyjádření OLAFu je ve stylu :

Také by mne zajímalo, kdo dal po tak dlouhé době, podnět k celé té komedii, komu to vlastně prospívá?

P. Götze 4.1.2018 10:00

Re: Vyjádření OLAFu je ve stylu :

na zacatku bylo anonymni udani z listopadu 2015. Ktere kupodivu od prosince okamzite zacali aktivne resit. To jsou ty podivnosti, je jich samozrejme vice. Ono pak do toho cely ten SUMAn zapada. protoze zatim je to cele postavene na anonymnich informacich.

M. Klas 4.1.2018 8:07

Re: Vyjádření OLAFu je ve stylu :

Vzpoměňte si na tato slova, až se stanete obětí podvodníka. Vydáte se spravedlnosti a budete žádat své odsouzení?

V. Pavelka 4.1.2018 9:55

No

Je zvláštní že mezi množstvím Babišových firem , Ohař Slonková nenarazila na nic pořádného , její Dokumenty jsou těžce jednostranné, a na profíka neskutečně chtěné, Hnízdo ? Těžko si představit že by Babišovi právnici spackali projekt , už dvakrát to navíc bylo prověřováno správnímy orgány .Pro samého Babiše , jako by justice soudící jiné kauzy spala, Novináři si vystačí s Babišem .

M. Těhanová 4.1.2018 12:22

Re: No

Spíš bych řekla, že tam nenarazila na nic, co by nesmrdělo a co by bylo poctivé.

S. Sedlák 5.1.2018 6:32

Re: No

Kdokoliv poodhalil podnikatelský zázrak jménem Babiš nenašel nic jiného než zlodějnu a podvody. Je to ale pracovitý zloděj a podvodník.