26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

PRÁVO: Istanbulské ideologické zlo

Úřad vlády zveřejnil nový korektní překlad Istanbulské úmluvy, o které se poslední dva roky diskutuje na všech možných fórech a úrovních.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Sedlář 14.9.2019 13:55

Máte recht, až na pár drobností. Chybělo mi bombardování Ukrajiny povahou humanitární (© laHev) předcházející odtržení Krymu. Ty sudety nám předtím Nikita administrativně nepřiřadil. Jinak dobrý.

F. De Winter 14.9.2019 7:36

Další důkaz o nutnosti zavedení přímé demokracie. Ta zastupitelská zjevně nefunguje, protože "zástupci" zcela bezostyšně preferují vlastní zájmy před zájmy těch, které zastupují.

A není to jen u nás. Vidíme i např. v Británii, té staré vzorové demokracii, jak dokáží "zástupci" sabotovat rozhodnutí těch, které zastupují. [>-]

V. Chrastina 14.9.2019 15:19

R^Pane Wintře, stotožňuji se s vámi, volme v příštích volbách politiky,kteří uznávají přímou demokracii, tedy všelidové hlasování. Je jich bohužel po čertech málo, ale najdou se. Tož tak!!

K. Oldřich 14.9.2019 7:10

No, vidím, že živočišné uhlí mi na to stačit nebude. Seženu si brikety. To je tedy víkend. 8-o

P. Kolar 14.9.2019 1:16

Idioti rostou jako houby po dešti.

To proboha snad nemůžeme ratifikovat. 8-o

Nutně potřebujeme nějakou form přímé demokracie. Aspoň lidové veto. Aby se těm pomateným elitářům takovéhle věci daly zatrhnout. [>-]

V. Církva 14.9.2019 7:51

Souhlas. Občas se mluví o nesmyslnosti lidové demokracie (miliony argumentů, jako že by třeba došlo k Czexitu a rozpadu ekonomiky, protože lidé jsou manipulovatelní) a některé argumenty můžou být i pravda. Jenže dnešní elity jsou tak odražené od vůle občanů, že horší to být nemůže. Takže minimálně to veto když už jsme jinak nesvéprávní by bylo správné.