9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

PRÁVO: Exekutorské žně

Šéf socialistických poslanců Tejc chce vyčlenit 35 miliónů na vznik nových soudních úředníků dohlížejících na exekutory.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Vaňura 8.12.2014 13:33

Jedna naprosto nekorektní otázka,

bylo by toto myslitelné v Třetí říši? (o zločinech nacistů horších, než toto, pomlčím).

P. Vaňura 8.12.2014 13:27

A kolik exekutorů už bylo zastřeleno?

To je totiž jediná cesta, jak přinutit naše zkorumpované poslance, aby zákon změnili.

Když je ten zákon PŘIJÍMAL, byl proti jen Marek Benda a dva další poslanci za ODS!

D. Polanský 8.12.2014 13:14

Re: hm

Také se dočkáte, chce to jenom trpělivost. Ještě jeden nebo dva Pospíšilové a vaše slova se stanou skutkem.

D. Polanský 8.12.2014 13:11

Autor neporadil?

Nemohl. Ctí zákony. Možná, že by mohl zpracovat změnu zákona a začít o ni bojovat.

Je vůbec zajímavé, že tak lidi rádi píšou o svém boji proti komunistům, ale teď se jim již jaksi nechce bojovat.

D. Polanský 8.12.2014 12:55

Autor má jistě pravdu,

jenomže takové dopilování zákonů v našich podmínkách je nereálné. Cesta by byla, okoukat to z německých zákonů, jenomže to naši zákonodárci řeknou, že naše podmínky jsou tak specifické, že se ty německé zákony ani po úpravě na ně nehodí.

V každém případě na exekutorských zákonech naše demokracie ztrácí moc bodů. A pak ten údiv, že mnozí občané volí komunisty.

R. Szewczyk 8.12.2014 12:20

hm

bych zdokonalil zákon o exekuci,a to tak ,aby plně dostál svému jmenu,pokud by popravovaný splatil alespoň padesátinásobek svého dluhu,musel by být utracen a to tak,že pověšením na hák,jeho případná manželka veřejně upálena,děti utopeny,pokud zbyl nějaký majetek,propadne popravčímu,ostatní příbuzní se složí na kauci ve výši ,jaká již byla zaplacena,a to každoročně,pokud by bylo málo příbuzných,postupuje se podle shora uvedeného,zároveň se mezi povinné zařadí spolužáci všech absolvovaných škol,včetně učitelů,neplatí pro školníky a pošťačky.

I. Hil 8.12.2014 10:04

Poslanci jim jdou naopak na ruku..

Viz dílo ministra Pospíšila

J. Hejna 8.12.2014 10:02

Re: Ceska exekuce je dreni kuze z lidi ... Jak to? Proc CSSD?

Vy jste také opilec?

J. Hejna 8.12.2014 10:00

Re: Investice do jasnějších pravidel

Se svým názorem nesouhlasím, ale myslím si, že by stačilo mít osobní střelnou zbraň a strefit se.

F. Lesniak 8.12.2014 9:41

Třeba takto plní vláda slib

o snižování nezaměstnanosti. A co nový úřad Bělobrádka, kde vznikne také několik desítek dobře placených míst??!! Není to paráda? Sníží se nezaměstnanost a zlepší se statistika výše průměrných výdělků. Každá vláda politická strana před volbami slibuje snižování byrokracie a každá činí opak. A co se týče těch, kteří si půjčují. Co k tomu dodat? Všichni mají plné huby toho, že stát se zadlužuje a přitom se chovají naprosto stejně. A když si už někdo musí půjčit, tak je problém si vybrat alespoň trochu solidní banku a pozorně si přečíst podmínky a zvážit všechny svoje možnosti splácení? A ti Polaneckého kamarádi, které zmiňuje, zřejmě patří asi do IV. cenové skupiny. Z půjčky 30 tisíc zaplatit 1,5 mil. je opravdu síla. Proč mu autor neporadil?

O. Zuckerová 8.12.2014 9:33

To je ovšem těžké,

když se čeští zákonodárci generují podle systému "Na řemeslo se nehodí, z měšťanky ho vyhodili, aspoň do tý poslanecký sněmovny kdyby se dostal..."!

P. Kmoníček 8.12.2014 8:54

Re: Ceska exekuce je dreni kuze z lidi ... Jak to? Proc CSSD?

Že to nezajímá prezidenta nevadí tak, jako že to nezajímá voliče a podobné Sobotky a Tejce neustále volí.

J. Strakoš 8.12.2014 6:20

Investice do jasnějších pravidel

Škoda, že se peníze nevydají na zkvalitnění pravidel - současné praktiky a pravidla (resp. jejich výklad) hrají pro exekutory a pro věřitele, kteří čekají, že jejich půjčka skončí exekucí.

Jejich komora s tím samozřejmě nic neudělá - kapři si vlastní rybník nevypustí, navíc vždy je vše podle pravidel, takže, na základě podezření, že jde o věci dlužníka, se vesele zabavuje.

Nikde se také moc nezohledňuje, zda věřitel dlužníka kontaktoval ohledně dluhu a hlavně - o kolik se navyšuje dlužná částka za jeden dopis od exekutora.

Tyto praktiky zasahují pak do dalších, nesouvisejících odvětví - např. problém pronájmu bytu a trvalého bydliště atd.

Jediné, co by stát a úředníci mohli udělat, je odebrání exekutorských oprávnění, kdy docházelo k očividnému zneužívání pravidel - např. exekutor vtrhne do bytu, kde je v nájmu již někdo zcela jiný a zabavuje věci, protože tam prostě jsou. A pak to kvalifikovat podobně jako zneužívání pravomoci úřední osoby.

T. Pansky 8.12.2014 2:23

Ceska exekuce je dreni kuze z lidi ... Jak to? Proc CSSD?

Paklize se nemylim, zakon o exekutorech vysel z pera CSSD a spol.  Dnes se mnoho poslancu CSSD ohani asocialnimi podminkami pro mnoho lidi a presto se nikdo z CSSD nechytil tuzky a zakon neopravil.  Tento zakon proste dre z lidi kuzi a je to naprosto nepripustne.  Lidem pusobi skody, i prestoze se mnohokrat niceho nedopusitli.  Zakon je opet neochrani, protoze i presto, ze lidem vznikaji skody, svych ztrat se tezko domahaji.  Tohle je naprosto nepripustne.  Tohle je obrovske neorane pole pro prezidenta, ktery by se do tohoto problemu mohl pustit (ale cesky prezident je opilec a tohle ho nezajima).  Kdo tedy?