3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

PRÁVO: EET a jaderný knoflík

Jednačtyřicet poslanců dalo k Ústavnímu soudu návrh na zrušení elektronické evidence tržeb. Soudci EET nezrušili, perka jí ale zastřihli. A disentní stanovisko pěti členů soudu dává naději, že by to nakonec s českými soudci nemuselo být až tak zlé.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Pražák 22.12.2017 9:07

Ani se nedivím tomu křiku kolem EET

Kdo by chtěl platit daně a zdravotní a sociální pojištění (další daň). Tisíce hospodských, stánkařů, zejména vietnamských a čínských, prodávají pašované, neproclené a nezdaněné zboží, ...

Na zdravotní a sociální osvč platí minimum, protože stát jim i důchody dorovná z pěněz, o které oloupí ty pilné, kteří do systému povinně musí dávat víc.

Dtto i ostastní profese.

J. Lepka 22.12.2017 9:55

Re: Ani se nedivím tomu křiku kolem EET

Jasně, Ferda Mravenec - práce všeho druhu. Ovšem neznamená to, že také všemu rozumí.

J. Schwarz 22.12.2017 15:53

Re: Ani se nedivím tomu křiku kolem EET

To teda opravdu nevím, komu co "stát dorovná" - to snad leda cikánům co nikdy nešidili na daních, protože nikdy nepracovali. A jestliže stát dorovná - pak se ptám proč. Kdyby "nedorovnával", každý by si spořil nebo platil na důchod tak, aby ve stáří vyšel.

J. Pražák 22.12.2017 17:58

Re: Ani se nedivím tomu křiku kolem EET

Škoda, že před psaním si neprostudujete, jak stát vypočítává důchody. Z vyměřovacího základu, který je vyšší, se důchod redukuje tak, že se počítají jen procenta z vyměřovacího základu. Pro plat nad cca 40 000 Kč už ze zaplaceného "pojistného" obdrží člověk jen 17%.

L. Novák 25.12.2017 2:36

Re: Ani se nedivím tomu křiku kolem EET

No a to je ten průser... Neměl by Babiš zavádět rovnost tady, kde stát už za bolševika prosadil nerovnost a Klausovy vlády při reformách tuto nerovnost neodstranily? Paraziti jako Štěch, Středula, Mládek a celý ten komunisticko-socialistický spolek kolem vlád ČSSD žádnou přidanou hodnotu nevytváří, ale honí se za vysokými příjmy ze státní pokladny. A o tom to vlastně celé je. EET nic nepřináší, jenom poškozuje všechny a některé mnohem víc než ostatní.

J. Pražák 26.12.2017 9:13

Re: Ani se nedivím tomu křiku kolem EET

Myslíte,že je správné, že hospodští, stánkaři, směnárníci,.... neplatili daně, ale využívali to, co stát poskytuje (školství, silnice, policie, armáda,....)?

T. Kubín 22.12.2017 7:58

sliz

Soudci jsou od toho, aby posuzovali soulad čehokoliv se zákony. Vyjádření těch "dizidentů", které autor tak obdivuje, nemá nic společného s úlohou soudce, jde o čistě politické vyjádření, jak opsané z proklamací některých partají. To, co ale článek totálně znehodnocuje jsou trapné a mimořádně slizké věty okolo zamýšlené podpory venkovských prodejen.

A k opakované lži o krachu podnikatelů kvůli EET ... ukažte mi jednoho jediného hospodského, který před zavedením EET prokazatelně podnikal poctivě (netočil třeba polovinu piva na černo) a po zavedení KVŮLI EET zkrachoval. Ukažte mi jedinou majitelku vesnické prodejny, která před zavedením EET poctivě a prokazatelně profitovala (a neponižovala tržby) a po zavedení prokazatelně kvůli nákladů spojeným s EET zkrachovala.

I. Schlägel 22.12.2017 8:51

Re: sliz

Ukažte mi jedinou státní moc, která efektivně hospodaří s penězi, které vybírá od občanů formou stále se zvyšujících daní. Řada lidí by daně platila dobrovolně, kdyby byly uměřené a nebyly rozkrádány či "investovány" ve velkém. Sami politici tvrdí muziku s refrénem "kdo nekrade, okrádá rodinu". Dělají to rádi, sofistikovaně, téměř beztrestně. Kdy bude fungovat EET na státní výdaje včetně postihu odkláněčů ve stylu 10.000 Kč pokuty za nevydanou účtenku na zboží za 15.- Kč? Stát je ten největší zloděj, nejhůře postižitelný a bující do obludných rozměrů. Výnos z EET ročně 5 miliard? To je cifra po odečtení nákladů na provoz včetně lotrerie? Stát si pořídil databáze za několik stovek miliard, využívá je na pouhých cca 20% a jenom provoz ho stojí 25 miliard ročně!!! To je jeden malý kamínek z mozaiky s názvem Efektivní Stát. Ať žije a vzkvétá EET.

M. Krátký 22.12.2017 8:59

Re: sliz

Hezky jste se vyzvracel - a teď ještě otázky : jak velkou vaši soukromou firmu vedete ? Kdo vás vystřídá, když potřebujete něco zařídit se státní správou, nebo jen jít k zubaři, Kdo vám proplatí vaši dovolenou na Kanárech ? Kdo vám proplatí vaše marodění ? Už to nepijte ani ředěný - vážený pane Kubíne.

M. Krátký 22.12.2017 9:02

Re: sliz

Omlouvám se za ten závěr : správně to mělo být : Už to nepijte ani ředěný - vážený soudruhu Kubíne.

J. Lepka 22.12.2017 9:57

Re: sliz

Proč vážený ?

P. Lenc 22.12.2017 10:27

Re: sliz

Pane (soudruhu) Kubíne, to abych neurazil tím pánem,byl jsem pár let drobný živnostník.To co píšete jsou zvratky blba, který má o práci jako takové ponětí jako soudruh Mládek nebo Štěch.Samozřejmně že se najdou zlodějíčci, tak jako se najdou superzloději, jako je třeba Babiš. Ten ovšem krade sofistikovaně za pomoci dobře placených advokátů, na které ten zlodějíček nemá. Ale odsuzovat většinu, tak tomu říkám opravdové socialistické myšlení.Kdo nejde s námi, je proti nám, že?

J. Farda 22.12.2017 14:08

Re: sliz

Hezký výkřik! Tak já Vám ho vracím: ukažte mi jediného politika, který ve službě svým spoluobčanům/voličům zchudl nebo dokonce zkrachoval!

D. Polanský 22.12.2017 7:12

EET má jednu nenápadnou absurditu

je ní tzv. účtenková loterie. Ta je vyloženě diskriminační, může se jí zúčastnit pouze ten, kdo má výpočetní prostředek a čas se zaregistrovat a vkládat čísla účtenek. Vnímáte tu absurditu, vkládat do systému čísla účtenek, které systém sám vygeneroval! Antiinformatika v praxi. Pokud loterie, má fungovat přesně takhle. Odložíme si účtenky do krabice od bot, po vylosování vyhrávajících čísel, si účtenky zkontrolujeme. Pokud máme štěstí, výhru vyzvedneme. Tečka. Žádná registrace a vkládání čísel. Pouze krabice od bot. Od roku 1984 mě informatika živí, ale takovou informatickou tupost, jako je účtenková loterie jsem zatím ještě nevymyslel, a to jsem nějaký ten projekt analyticky navrhoval. Ovšem divím se, že soudci tuhle zjevnou diskriminační absurditu nezachytili.

T. Kubín 22.12.2017 7:59

Re: EET má jednu nenápadnou absurditu

Ten problém bude očividně v tom, že vás informatika živí již od 1984.

J. Lepka 22.12.2017 9:59

Re: EET má jednu nenápadnou absurditu

Očividné je pouze, že kopete za kobližníky.

J. Macků 22.12.2017 8:02

Re: EET má jednu nenápadnou absurditu

To jste asi nepochopil správně smysl této loterie. Je stejně práskačská, jako EET samo, smyslem není výhra, ale kontrola, zda ta Vaše účtenka byla odeslána do systému. V případě, že ji nelze zadat, je třeba jít na úřad a stěžovat si, ať to úřad prověří. To by ze slosování nevyplynulo.

P. Maleček 22.12.2017 6:50

EET - ne pro výběr daní, ale pro ovládnutí společnosti

Přesně tak, Hlavně však na EET je špatné to, že má sloužit k rozeštvání společnosti a oslabení poslední velké svobodné - na státu a byznys korporacích (což je dnes s Babišem jako premiérem jedno a to samé) nezávislé společenské skupině.

To s cílem tuto skupinu (cca milion lidí) informačně ovládnout, oslabit a nahnat do otrockého náručí oněch korporací. A s nimi pod kuratelu socialisticko-totalitního státu, dnes Babiše, celou společnost.

P. Zinga 22.12.2017 11:37

Re: EET - ne pro výběr daní, ale pro ovládnutí společnosti

Takže ne "20 000", ale 1 000 000 zlodějů?