6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

PRÁVO: Dva exministři

Vládnutí současné koalice provází nebývalý počet skandálů, v nichž vzniká podezření na korupční jednání nebo aspoň neodpovědnost jejích představitelů při nakládání s veřejným majetkem. Jejich intenzita se zatím případ od případu zvyšuje a nelze vůbec odhadnout, zda se její růst konečně zastaví.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kadeřábek 20.7.2012 15:27

Rád bych panu Jemelíkovi připomněl,

že záhadná společnost Ústav Vidnava, a. s. v obchodním rejstříku neexistuje a je načase si vymyslel  něco jiného. Existuje ovšem Výchovný ústav Vidnava patřící do školského systému viz. http://skolyzakladni.cz/vychovny-ustav-stredni-skola-zakladni-skola-a-skolni-jidelna-vidnava-klasterni-251/

Nákupem budovy získal stát za 29 mil. budovu a pokud se zdá panu Jemelíkovi předražená pak je pomyslná škoda 29 mil. mínus cena stanovená znalcem. Pochybuji, že koupě byla realizována bez takového posudku, na rozdíl od letadel KASA, oupenkrad, fotovoltických elektráren a dalších bezvýznamných a nicotných investic ve srovnání s nákupem století, baráku ve Vidnavě. Ovšem věřím, že nový ministr splní všechny páně Jemelíkovy tužby a už se na to docela těším.

J. Boleslav 20.7.2012 20:06

Re: Rád bych panu Jemelíkovi připomněl,

Jemelík prostě Pospíšila nemá rád, to je notoricky známé.

M. Šejna 20.7.2012 20:48

pane Kadeřábku

spletl jste si nemovitosti. Výchovný ústav leží mezi ulicemi Pivovarská a Klášterní, zatímco byvalý seminář Vidnava, který nakoupilo ministerstvo spravedlnosti, stojí v ulici Ke Kapličce.

Seminář je budova s asi 12 tisíci m2 užitné plochy a s rozsáhlou zahradou o ploše zhuba 26 tisíc m2. Při současných katastrofálně nízkých cenách na realitním trhu má celá budova i s pozemkem tržní cenu asi 25  milionů Kč, což je méně, než cena odhadní. Tu bych odhadl na zhruba 35 milionů. Z tohoto pohledu považuji kupní cenu  nemovitosti za odpovídající a horlivost státního zástupce považuji za stupidní snahu kriminalizovat exministra Pospíšila. 

V katastru najdete tuto nemovitost po LV 276 v katastru Vidnava.

J. Stejskal 20.7.2012 21:47

Re: pane Kadeřábku

A hele! To je hezký, když někdo něco opravdu ví.

B. Rybák 23.7.2012 11:53

Re: pane Kadeřábku

To, že se koupě realizovala prostřednictvím velmi podivné (tuším kyperské firmy) je také v pořádku? Když koupíte něco, co k ničemu není (a má to tedy hodnotu blízkou nule) tak jste ty peníze komusi daroval a vzniká vážné podezření, že jste zkorumpován. Podezření nemá jenom pan Jemelík (úctyhodná organizace ŠALAMOUN) a nevznikla až teď.

http://www.vasevec.cz/vip-blogy/kauza-vidnava-podezreni-okolo-role-ministra-pospisila-narusta

J. Ráž 20.7.2012 12:17

Jak už jednou kdosi zde prohlásil

"Pan Jemelík nemá, ale opravdu hodně nemá rád  JUDr.Pospíšila."

A já už se velmi divím, když pan J. napíše nějaký článek ve kterém by nabyla obsažena kritika tohoto exministra.

Domnívám se, že tento antagonistický postoj pana Jemelíka k JUDr.Pospíšilovi se už dá vnímat jako projev duševní poruchy!

Nepíšu to  z důvodu  mých sympatií k JUDr.Pospíšilovi, ale spíše jak jako poukaz na to, jak upnutí na jednu osobu  může pochroumat mysl jinak inteligentní.

O. Malstoka 20.7.2012 17:12

Re: Jak už jednou kdosi zde prohlásil

Jen mohu souhlasit. Já články Jemelíka nečtu, protože jen při přehlédnutí vždy uvidím kméno Pospíšila. Jemelík je asi fakt případ pro odborného lékaře.

O. Zuckerová 20.7.2012 9:20

Vidnava nevidnava,

ta se musela dodatečně přilepit, jak se tak nahonem hledalo "něco", co Pospíšilovi přišít. Pravda je, že je pro korupci provozující struktury daleko nebezpečnější než Parkanová; ta znamená minulost, Pospíšil přítomnost a budoucnost. Např. už jen exekutoři se museli zděsit nad tím, že dlužník za dlužnou pětikorunu by už neměl platit osmset tisíc!! A takových věcí je víc, jde o to za každou cenu znevěrohodnit osobu JP. Už ta zázračná rychlost, s níž byl "odvolán" (čti: kopnut do pr...e) sama o sobě - promiňte, činitelé - předem vyvrací jakékoliv oficiální zdůvodnění. A nynější návrh na jakýsi "nejvrchnější z vrchních"  orgánů justice, který by byl podřízený Minspr, pomalu odkrývá vlastní příčinu celého tyátru.