Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

mirteh

11. 9. 2009 22:06
To je ale blbost

Samozřejmě, že ÚS máme na dodržování práva, ale tady se spíš jednalo o to, zda nejde o ohrožení demokracie, a to nevím, zda tím, že by byly volby dříve, by se mohlo nějak narušit. Jde v tomhle státě vůbec ještě někomu o něco, nebo jenom se lpí na formálních záležitostech. To pokrytectví a formalismus mi začíná čím dál víc připomínat dobu minulou. Copak se všichni zbláznili a nejsou schopni vlastního myšlení?

0 0
možnosti

L.E.E.

11. 9. 2009 21:35
politická žumpa

To co předvádějí "politici"je hnus!

0 0
možnosti

m/amina: )

11. 9. 2009 20:24
DOVOLUJI SI sdělit čtenáři mých komentářů,

že mohu znovu přispívat do tohoto inernetového fóra. Ráda bych za to PODĚKOVALA PŘEDEVŠÍM PANU ŠÉFREDAKTOROVI NEFFOVI, stejně jako každému, kdo to způsobil. Děkuji. )

0 0
možnosti

Spirit

11. 9. 2009 17:22
Vojtěchu Kmentovi

dík za lidské vysvětlení právnických a státoprávních pojmů.

0 0
možnosti

mamina

11. 9. 2009 17:17
OTÁZKA PRO PANA ŠÉFREDAKTORA NEFFA

Dobrý den, pane Neffe, píšu jsem pod nickem mamina. Již včera jsem si zde veřejně stěžovala na to, že se mi po jediném použití nicku „Jsem + jméno paní starostky"  neustále tento přednastavuje, přestože se snažím jej přepisovat na svůj původní nick „mamina“, (jenže jak na to nejsem zvyklá, s žádným jiným nickem se mi dosud nikdy nic podobného nepřihodilo, sem tam na to pozapomenu a ten nick, který jsem použila z legrace o článku na lidovkách.cz, se tu znovu objeví. Chápu, že se mohlo někomu zdát nevhodné např. to, že jsem tuto - pro mě poměrně nepříjemnou skutečnost- řešila humorem („to není můj nick, to je bolševník“) přesto BYL ZABANOVÁN nikoliv ani například MŮJ NICK, nebo (Ó, jak bych byla vděčná!) nick, „Jsem + jméno paní starostky“, nikoliv, nebylo mi ani odebráno pouze mé právo vkládat komentáře, já je od dnešního odpoledne nesmím ze svého počítače ani číst. Dobrá. Musím to respektovat. Smím také doufat v odpověď na mou otázku na nadřízeného člověka "Neviditelného psa"? PANE ŠÉFREDAKTORE, pokud to dopustíte, ZA CO?????

Děkuji Vám za odpověď, mamina.

0 0
možnosti

Jenda

11. 9. 2009 16:12
Nalez privital hlavne Melcak

Muze dal v klidu sedet v patlamentu a pobirat plat. To je tak asi vsechno o co slo.

0 0
možnosti

Izák

11. 9. 2009 16:57
Re: Nalez privital hlavne Melcak

Jeníku, hlava není jen na nošení čepice, má v ní být mozek a ten se má používat k myšlení.

0 0
možnosti

drak

11. 9. 2009 15:32
ÚS dal najevo, že vše má své meze

ÚS dal najevo, že vše má své meze, dokonce i to páchání prasáren v právním systému, které tady můžeme sledovat zejména posledních 10-12 let a které mají na svědomí naši zákonodárci. Je zajímavé, že jediné na čem se sněmovna dokáže shodnout a dohodnout za všech okolností a napříč politickým spektrem, jsou výše odměn a náhrad poslancům a na čem se nikdy neshodne, je omezení přebubřelé doživotní poslanecké imunity, kterážto nemá v jiných zemích obdobu ale která díky oné dojemné neshodě vlastně zůstává v platnosti již hodně dlouho a to i přesto, že  veřejnost by omezení poslanecké imunity na rozumnou míru, obvyklou v jiných zemích, uvítala.

Cítí-li tedy většina poslanců, že by v ústavě měla být možnost rozpustit za určitých okolností sněmovnu (jako je třeba volební pat z léta 2006) a vyhlásit předčasné volby, prosím, nechť v tomto smyslu upraví ústavu jako takovou a nespatlává jednorázové a jednoúčelové bastly, jako byl onen zákon, který ÚS zrušil. Zrovna jsem z rozhlasu zaslechl, že změna ústavy už je na cestě, zajímavé je, že když jde o sjednocení se proti ÚS a záchranu investic nalitých do předvolebních kampaní, tak to najednou jde, ačkoliv to před tím celá desetiletí nešlo.

Já osobně se ale domnívám, že největší problém tkví v tom, že lidé, kteří se v naší politice angažuji, zpravidla za moc nestojí a tomu pak odpovídá i celková politická situace, absence slušného vystupování na politické scéně, její hrubnutí a celkově pokleslá úroveň. Dokud se toto nezmění k lepšímu, tak lépe nebude.

Kdysi projevili voliči u voleb úžasný cit pro to, co je správné a poslali k ledu Sládka i s jeho republikány, doufejme, že i v těch listopadových volbách, budou-li se konat budou mít podobně šťastnou ruku.

0 0
možnosti

Šerlok Homeless

11. 9. 2009 20:41
Re: ÚS dal najevo, že vše má své meze

Myslím, že ani v listopadu se konat nebudou. Nejkratší cesta k volbám pro tuto sněmovnu je ta, kterou navrhují Zelení. ÚS vytkl včera zrušenému zákonu retroaktivitu. Novému zákonu již nelze vytkonout, že není obecný, ani že nedoplňuje či neopravuje ústavu, ale uplatnit jej bude možno až na Sněmovnu vzešlou z příštích voleb. Ale to se ještě dozvíme.

0 0
možnosti

Šerlok Homeless

11. 9. 2009 12:58
Nejdůležitějším kritériem demokrace podle K. R, Poppera

není odpověď na otázku "Kdo má vládnout"? ale "Co si může vládnoucí elita dovolit vůči jednotlivci". Podle něj se tedy nejdříve musíme ptát, čím je vládce omezen a teprve potom, kdo jím má být.

0 0
možnosti

Spirit

11. 9. 2009 10:17
Pojem demokratický právní stát,

který je základem paragrafu 2 článku 9 Ústavy ČR, na který se ústavní soudci opakovaně odvolávali, vysvětlil včera večer v TV Otázkách a názorech brněnský odborník na ústavní právo takto: Nejvyšší hodnotu má stát, pak právo, a teprve nakonec by se měla dodržet demokracie. Číst se to tedy musí odzadu. Pak je to přímo čarodějnické zaklínadlo. Stát a kodifikovaná práva jsou víc, než demokracie. To mnohé z nás, včetně námi zvolených zástupců, nenapadlo. Něco takového máme v ústavě.

0 0
možnosti

hafusak2

11. 9. 2009 11:26
Re: Pojem demokratický právní stát,

Ale kdepak - naši představitelé to pochopili už dávno a dávno se tím i řídí. Neboť na prvním místě jsou zájmy představitelů státu, k čemuž si upravili své zákony, zaštiťují se demokracií, kdyby náhodou občany napadlo se dožadovat, že dodržování demokratických zásad by mělo být na prvním místě - to by pak vydáváno za přímé ohrožení demokracie. Logicky z toho vyplývá, že ať se tomu říká demokracie, komunismus nebo třeba království boží na zemi, je to imaginární pojem pro který musí řadoví občané utahovat své opasky aby si věrchuška mohla užívat.

0 0
možnosti

Anonym

11. 9. 2009 9:29
No a co?

Nález ÚS hodnotím velmi pozitivně. A když se zamyslím nad tím, co se stane tak hrozného, když budou volby až v červnu příštího roku, musím si říci, že to z mého pohledu není tak strašné.

Hrozí rozpočtové provizorium. To je hlavní argument rozzuřených politiků. Ale vážení, to hrozí stejně!!! Kde je psáno, že se nově zvolená sněmovna vůbec na nějakém rozpočtu shodne? Můj odhad je, že v tom nám nové volby zas až tolik nepomohou.

0 0
možnosti

Ludva

11. 9. 2009 11:38
Re: No a co?

Rozumný názor. I politici k němu možná spějí. Konečně proč ne. Nebudou předčasné volby - to je vina ÚS. Janota utáhne opasky všem - to není  vina politických stran.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz