8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

PRÁVO: Dávky, bydlení… a varování vládě

V současné době vyvolává mnoho negativních reakcí aktuální problém spojený s vyplácením sociálních dávek, především dávek spojených s bydlením.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Ráž 1.7.2015 11:44

Doktor Křeček se mýlí

Nikdo nemá právo na bydlení! A už vůbec ne na bydlení komfortní (stale tekouci voda, splachovaci zachod, topení) ještě k tomu s příspěvkem státu. To mají zakonzervováno v myslí socialisté. Doporučoval bych exkurzi sociálního bydlení v Itálii, či USA.. o jižní Americe,či Ásii nemluvě.

J. Jurax 26.6.2015 22:06

Právo na bydlení – budiž

Ale je taky POVINNOST náklady na bydlení za sebe sám uhradit. Není PRÁVO na to, aby ty náklady hradil někdo jiný než konzument toho bydlení, pokud tedy není nějak handicapován (fyzicky, duševně, věkově).

P. Vaňura 26.6.2015 14:58

Ale kdepak

Tvrzení že "lidé, kteří neplní své povinnosti plynoucí z užívání bytů, páchají nejen přestupy,

drobnou kriminalitu, ale i závažnější trestné činy, ti, kteří způsobují

škodu na majetku obcí i občanů, mají právo na bydlení" je NESMYSL!

Ti mají jediné právo, VISET na šibenici, neboť, jak říkali naši předkové "Mladý viselec k stáru nepokrade," srovnejte skotské "Pověste zloděje, dokud je mladý, nebude krást, až bude starý."

J. Kernal 26.6.2015 13:50

Společnost

duchovně upadá,ale naši představitelé jsou premianti, co zákon to perla.

Kaz.10,3 Pomatenec, i když jde po cestě, je bez rozumu, o každém však říká:" to je pomatenec!"

Př.14, 18 Prostoduší dědí pošetilost, kdežto chytří jsou korunováni poznáním.

B. Rameš 26.6.2015 10:47

opět špatně pochopená slova

"I lidé, ... mají právo na bydlení."

Právo - ano. Pokud si bydlení sami zajistí, nelze jim ho upřít (tedy pokud nejsou ve výkonu trestu).

Nárok - ne. Nemohou si nárokovat, aby jim někdo jiný bydlení na svůj účet zajistil. Ostatně, to si nemůže nárokovat nikdo.

M. Krátký 26.6.2015 10:47

Kuš dědku

právo na bydlení - kde to žiješ ???

R. Langer 26.6.2015 9:41

Soudruhu Křečku,

jste si skutečně jistý, že se stavíte do čela lidí, kteří neplní své povinnosti plynoucí s užíváním bytů, nepřizpůsobují se životu ostatních občanů, páchají nejen přestupy, drobnou kriminalitu, ale i závažnější trestné činy, ti, kteří způsobují škodu na majetku obcí i občanů, a chcete s nimi být spojován jako jejich přední mluvčí?

Tedy, nic proti ničemu, ale soudný člověk se musí zamyslet nad morálkou takové osoby, která chce prosazovat "práva" dlužníků, zlodějů, násilníků a jim podobných. Nebo snad v jejich čele chcete vyvolat nějakou "revoluci"? No, jenom aby v první vlně nesmetla hlavně vás, soudruhu Křečku.

R. Langer 26.6.2015 9:23

Re: Prvotní zhovadilost:

Ano, to je přímo děsivé, co se ten "člověk" snaží prosazovat.

M. Moravcová 26.6.2015 6:59

Pane Křečku,

kde to žijete? Za pět metrů vysokou zdí? V akváriu? Jste totální mimoň. Pomáhejte s bydlením nepřizpůsobivým, ale ze svého.

P. Sulc 26.6.2015 4:01

Pane krecku, pravo na bydleni nessxistuje.

Stejne jako pravo se najist, pravo na cestovani,ja nevi jaka jina prava si skudci spolecnosti vaseho typu jeste vymysli. Lide maji pravo bydlet, kdyz si to zaplati. Pokud nekomu vlak ujede nohy, je po mrtvici atd, pak potrebuje socialni pomoc, to ano. Ale pokud nikdy nepraCOVAL, pak ji nepotrebuje. Vy a Sabatka jste nejhorsi typ kazisvetu spoecnosti. V zemi s kuraznejsimi obcany by jste oba asi nekde sedeli znacne porouchani, s omezenou moznosti beztrestne rujinovat spolecnost, ve ktere zijete a ktera vas bajecne plati.

P. Dvořák 26.6.2015 1:32

Prvotní zhovadilost:

Cituji: "I lidé, kteří neplní své povinnosti plynoucí s užíváním bytů, nepřizpůsobují se životu ostatních občanů, páchají nejen přestupy, drobnou kriminalitu, ale i závažnější trestné činy, ti, kteří způsobují škodu na majetku obcí i občanů, mají právo na bydlení."

Koneckonců, mají právo na bydlení i kdyby všem, co je živí, krky uřezali.