8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

PRÁVO: Četli jste Bídníky?

Pokud ano, jistě si vzpomínáte na jednu z hlavních postav románu Victora Huga - inspektora Javerta a jeho posedlost Jeanem Valjeanem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Boleslav 23.7.2013 10:45

Re: To hlavní, co náš stát potřebuje, je strach z kmotrů a mafiánů z orgánů činných v trestním řízení.

:-)))

P. Vaňura 23.7.2013 10:45

Jste k smíchu nebo k pláči

Už DVA bývalí premiéři skončili jako životní partneři svých politických a pracovních partnerek, Topolánek a Paroubek. Nagyová vydělalala V PRŮMĚRU 50000 Kč měsíčně, což má v tomto státě spousta lidí. Pouze naprostý primitiv se nechá takovýmito pseudokauzami odvést od VÝZNAMNÝCH KORUPČNÍCH KAUZ, které byly na stole před tímto cirkusem, totiž Amun Re, kde jde o 5 MILIARD, Opencard, kde jde o více než miliardu nebo podivnými kšefty kolem DP Praha, též v desítkách milionů. Nasadit za tohohle stavu 400 policistů na sledování milostného románku pana premiéra lze považovat z přímo sabotáž!

J. Boleslav 23.7.2013 10:43

Skvělý článek. Uštván je pomatený umanutý

idi.ot a měl by být ze své židle co nejrychleji vyhozen. To by nad ním ale nesměla držet ochrannou ruku Benešová a jeho šéf Zeman hrát mrtvého brouka.

P. Lenc 23.7.2013 10:40

Naprosto pravdivý článek,

ale pro některé diskutující bohužel zbytečný.Závist , nenávist, pocit ukřivděnosti jsou hybnou silou pro levici a její příznivce.I kdyby měl autor stokrát pravdu, tak ono se "něco" najde.Když už argumenty nejdou vyvrátit, tak se najdou peníze a to vždy spolehlivě zabere.Jenom se divím, že tito kritici, dá se říct přímo svatí, již neobsadili v těch prohnilých stranách posty, aby je konečně napravily.Je to přece tak jednoduché, že?

P. Schuster 23.7.2013 9:54

Re: Jedna z velmi mnoha možných námitek autorovi

Domnívám se, že to vůbec není v platu. Základní plat třicet tisíc (ten měla paní Nagyová) je na tuto funkci směšný a srovnávat to s platem zedníka je...

Pan Oldřich Kužílek, jehož povoláním je hlídání politiků a úředníků, řekl nedávno v televizi jasně, výše platu paní Nagyové je srovnatelný s ostatními platy úředníku u nás i včetně tzv odměn. Já vždy posuzuji roční plat a ne medii vypíchnutý jeden měsíc. Media vždy hrají na nejnižší lidské pudy - manipulaci, zneužívání informací a závist a ta je, jako blbost nekonečná.

J. Dona 23.7.2013 9:48

Re: Jedna z velmi mnoha možných námitek autorovi

Nečas není Jean Valjean!!! Od dob svého ministrování na MPSV, si vydržoval kurtizánu za státní peníze. Jestli někdo zaslouží soucit, pak je to p. Nečasová. Paní Nagyová připomíná ze všeho nejvíc onu rybářku z Werichovy pohádky " O zlaté rybce" (Fimfárum).

M. Starý 23.7.2013 9:36

Nečas nebyl obviněn z "protěžování" Nagyové

Tento jediný důvod, který možná mohl obstát v šetření Policie, mu za vinu kladen nebyl. Takže se rozčilujete zbytečně. Místo toho byl kriminalizován za jednání poslance ve Sněmovně, které je kryté imunitou.

Z. Švrček 23.7.2013 9:23

Re: Nnyí je nyní, cobudoucnost?

Všem, kteří jsou oprávněně znechuceni politikou, věřím, že by rádi, aby jakýmikoliv prostředky bylo dosaženo u provinilých trestu. Nicméně, jak se budou tvářit, až budou vládnout jiní, nejdříve třeba jejich miláčci, po mediálních masážích, šmírování a upečení nějaké podobné kauzy pak sprostí podezřelí a až budou tito nejen politicky zlikvidováni stejnými pochybnými prostředky?

Ve volbě prostředků je třeba dbát poctivosti, uměřenosti a zákona tak, abychom se sami v budoucnu nedivili i ušima . Nyní je tvořen precedens. A vzpomeňte si milí zapálení diskutéři a propagátoři trestů nejtvrdších na jedno heslo z dob komunismu u nás: "dnešní rekordy, zítřejší normy".

Z. Švrček 23.7.2013 9:15

Nnyí je nyní, cobudoucnost?

P. Khail 23.7.2013 9:05

Re: Český parlament-stádo ovcí

Asi toho bude ještě víc, co v civilizované Evropě neznáte. Můžete jmenovat jednu zemi v civilizované Evropě kde se parlament vzbouřil kvůli státnímu zástupci?

P. Khail 23.7.2013 9:02

Re: Jedna z velmi mnoha možných námitek autorovi

P. Schustere, on i plat zedníka je tady mnohem nižší než v Anglil. A řeč teď není ani o Topolánkovi nebo Paroubkovi (ostatně ani jeden z nich svým milenkám nedával odměny k platu), nýbrž právě o Nečasovi. Krom toho úředník v Anglii k platu určitě nedostává násobně vyšší odměny od své milenky, která je jeho nadřízenou.

A že je výše platu p. N. srovnatelná s ostatními úředníky? A proč by neměla být? Je také srovnatelná výše jejich odměn? To je oč tu kráčí, plat je jasný, odměny závisí na vedoucím.

P. Khail 23.7.2013 8:51

Re: To hlavní, co náš stát potřebuje, je strach z kmotrů a mafiánů z orgánů činných v trestním řízení.

Vy jste napsal "volby", ne "demokratické volby", to dodáváte až teď. Poznámka p. Vlasáka je tedy pravdivá.

P. Khail 23.7.2013 8:49

Re: Ani jedno nesedi

Souhlasím s vámi, též mne to napadlo.

P. Schuster 23.7.2013 8:40

Re: Jedna z velmi mnoha možných námitek autorovi

Pane Hlosto? Kde žijete. Premiér Paroubek se rozvedl a vzal si svoji tlumočnici, Premiér Topolánek si vzal svoji kolegyni, takže, proč útočíte ze stejného "prohřešek" u Nečase?

Stotisícové odměny? Další blábol. Pan Oldřich Kužílek, jehož povoláním je hlídání politiků a úředníků, řekl nedávno v televizi jasně, že plat paní Nagyové je například čtyři krát nižší, než odpovídající plat jejího kolegy v Anglii, takže výše platu paní Nagyové je srovnatelný s ostatními platy úředníku u nás.

Slib poslance a senátora zní: "Slibuji věrnost České republice. Slibuji, že budu zachovávat její Ústavu a zákony. Slibuji na svou čest, že svůj mandát budu vykonávat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí." Tři poslanci nechtěli zvýšení daní - bylo to proti jejich přesvědčení a nepodlehly tlaku tzv. partajní disciplíny.

Korupce, Vy odporujete rozsudku NS, který je konzistentní, protože podobně rozhodoval NS v případě Škárky řekl, že JEDNÁNÍ na půdě Poslanecké sněmovny podléhá imunitě. Ještě jednou jednání i projev. Takové bláboly, jako že to v podstatě znamená, běhání po sněmovně s igelitkami, vraždy poslanců je nebetyčný nesmysl.

Ústavní právník Jan Kudrna říká, že neexistuje ve světě žádný příklad, kdyby takové jednání, jaké připisovali státní zástupci třem poslancům a premiérovi, bylo posuzováno jako trestný čin. A kdyby k odsouzení došlo, tak by to prý vstoupilo do učebnic.

P. Hlosta 23.7.2013 8:13

Jedna z velmi mnoha možných námitek autorovi

Už jen fakt, že premiér Nečas si dovedl do své kanceláře milenku, aby ji odměňoval a dnes i doznal, že měl i v úmyslu skončit v politice a s milenkou začít nový život vykašlajíc se na první ženu, přičemž vlastně nasměroval obrovské odměny pro svou milenku přesně za tím účelem, aby se společně s ní, tedy přes její osobu obohatil ze státních peněz, tak tento fakt stačí k rozjetí policejního vyšetřování! A NE ŽE NE! Že to byly celkem malé peníze proti jiným, ze státních rozpočtů rozkradených?! Ovšem KDO  byl přímo u toho a měl tu moc drtit korupci?! Nečas! A nejen on. Chobotnice korupčních aktérů se veřejnosti jeví v jasném světle a i kdyby se nakonec podařilo všem jejím chapadlům se vymknout z policejních zásahů a vyšetřování, stejně jsou všichni označkovaní cejchem lumpárny nejvyššího kalibru. Veřejnost už je u těch koryt v naprosté většině odmítá!

Odmítám mít za premiéra člověka, který vědomě uděluje statisícové odměny své milence a s úmyslem se posléze zdekovat do stínu, mezi další, co unikli spravedlnosti!!! VY autore téhle mlhy o faktech berte na vědomí, že okradení nesouhlasí s další činností darebáků v zodpovědných vrcholných státních funkcích . JSEM OKRADEN!  A souhlasím s tím, aby policie a orgány činné v trestním řízení prošetřovaly VŽDY, byť jen náznak korupcí, kterým zloděj říká zvyklost. A je mi jedno, jestli je to zvyklost všeobecná v politice. Zloděj je zvrhlý člověk a když ukrade přes svou milenku, stejně tak. Nepřeji si, aby vrcholný státní zaměstnanec, politik, nebo i ten z nejvyšších, měli své milenky u své funkce jako zástěrku pro krádeže. Stejně tak, aby se dohodě o krádeži tvrdilo, že je to pouze politická zvyklost mezi odpovědnými.

Toto je jen malilinkatá výseč z toho, co Ištván vyšetřuje. JEN AŤ TO DOŠETŘÍ DO MRTĚ! Zatím naprosto vše ukazuje veřejnosti na to, že zvyklosti v politice jsou víc než zvrhlé. Občan je politikům a tím i vládě pro smích. Je-li pochybnost o poctivosti vládnoucích v demokracii, pak ať táhnou do pekel a neškodí!

A. Grunwaldová 23.7.2013 8:02

Re: Nečasova vláda byla sestřelena cíleně

Přesně, jen zase zůstane pachuť po trapné kauze, která dokázala sestřelit vládu. A ulice jásá.

P. Pavlovský 23.7.2013 8:02

Re: To hlavní, co náš stát potřebuje, je strach z kmotrů a mafiánů z orgánů činných v trestním řízení.

Pod vládami komunistů či nacistů se konaly demokratické volby?

To slyším poprvé!

A. Grunwaldová 23.7.2013 8:00

Český parlament-stádo ovcí

Také mě to přirovnání napadlo, jenže skutek jen dokonán. Vláda padla a parlament jako stádo ovcí přijal jednání státního zástupce, místo, aby se vzbouřil a vykázal jej do patřičných mezí. Neznám zemi v civilizované Evropě, kde by se něco podobného stalo.

M. Vlasák 23.7.2013 7:31

Re: To hlavní, co náš stát potřebuje, je strach z kmotrů a mafiánů z orgánů činných v trestním řízení.

Už se stalo. Národní socialisti v Německu, komunisti v celém východním bloku.

V. Vaclavik 23.7.2013 5:03

Ani jedno nesedi

"Jsou si podobní svou posedlostí. Svou potrebou mít poslední slovo, svou potrebou zasadit svému pronásledovanému poslední ránu. Inspektor Javert delal chybu, nikdy se nezamyslil nad tím, zda zákony, které slepe dodržoval a uplatnoval, jsou spravedlivé."

Javer byl posedly strojovou spravedlnosti, neni pravda ze chtel mit posledni slovo, neni pravda ze mel potrebu zasadit posledni ranu, a Javert se dozajista zamyslil nad spravedlivosti zakonu ktere uplatnoval. O tom ostatne neni pochyb, tedy ze se zamyslil a ze ty zakony byly spravedlive.

A javert se nezabil, kvuli poznání vlastního mravního deficitu, ale protoze se dostal do bezvychodne situace, rozhodovani mezi justici a jeji vyneseni na cloveka, na ktereho uz ji nemohl vynest, protoze ten nejen ze se ukazal vysoce mravni, ale taky mu zachranil zivot, takze se Javert dostal do pro nej naprosto neresitelne situace a proto si musel vzit zivot. Zadne jeho selhani s tim nemelo vubec, ale vubec nic spolecneho.

V tom neni pochyby, ta vase analogie vubec, ale vubec nesedi, je falesna, nepravdiva. Vy jste proste jen potreboval analogii a tuhle jste znasilnil pro svou potrebu. Ale mozna ze jste ten pribeh v Bidnicich vubec nepochopil.

P. Pavlovský 23.7.2013 4:49

To hlavní, co náš stát potřebuje, je strach z kmotrů a mafiánů z orgánů činných v trestním řízení.

Strana, která by takový strach dokázala průkazně zařídit, by vyhrávala volby po desetiletí!

J. Jurax 23.7.2013 1:58

Nečasova vláda byla sestřelena cíleně

na základě pofiderní kauzy - a Ištván sehrál úlohu mouřenína. Jsem docela zvědav, jak dopadne. Ovšem ty policejní manévry při zatýkání nejsou nic nového - to tu už párkrát bylo, média měla o čem psát ... a dál nic.

Cui prodest? Cui bono? Ani náš stát, ani jeho občané to nebudou ...