1.5.2024 | Svátek práce


Diskuse k článku

PRÁVO: Čapí hnízdo

Po mnoha měsících od podání stížností proti trestnímu stíhání v kauze Čapí hnízdo rozhodl státní zástupce o zastavení stíhání u čtyř osob a u dalších sedmi osob stížnostem nevyhověl, Babiš je mezi nimi.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Novák 5.5.2018 11:42

Re: Problém

Pro pisálky jako Bartoň je Babiš nakonec ještě hrdina... :-P

P. Götze 5.5.2018 11:25

Pane Recek, vy jen potvrzujete, co rikam. Pripad Cunek zcela jasne prokazal, stejne jako Bartuv, ze by byl Babis idiot, kdyby odstupoval. Anonymni oznameni muzete dat na kohokoliv a je evidentni, ze v tomto state to s konexema dotahnete az k tomu soudu. Kdysi mozna mohl byt nekdo naivni, ale dnes ne. A Babis rozhodne naivni neni.

A. Reček 5.5.2018 11:15

Re: RE

Nutno vám připomenout, že Jura Čunků se rozhodl odstoupit z funkce ministra a dal přednost soudnímu šetření v té uměle vyvolané kauze. Bohužel čeho se bojí A. Babiš? Pokud má čisté svědomí, tak už vláda ANO bez jeho předsednictví mohla dávno fungovat. A on dal přednost soudnímu vyšetření své kauzy. Toto potvrdily i opoziční strany.

L. Písařík 5.5.2018 9:54

Re: pane Pisaříku

Výborně, pane Šejno, jsme stejné krve vy i já.

P. Lenc 5.5.2018 9:50

Problém

české společnosti tkví v tom, že morálka pro šikovného politického šíbra není aspoň pro značnou část společnosti rozhodující.Slibem nezarmoutíš a kobliha je přece tak jedlá.

P. Götze 5.5.2018 9:40

RE

Kdo si jeste vzpomene na Cunka? nebo na bartu z veci verejnych? Politik urci nepohodlneho - policie obvini - statni zastupce obzaluje - soud mozna prvoinstancne nepravomovcne odsoudi - spousta soudnich kolecek - soud pravomocne zprosti viny - pripadne odskodneni.

Je to jako pres kopirak. Podstata je, ze cele to kolecko bude trvat roky, behem kterych jsou ti politici v haji. A kdo si na ne po letech vzpomene? A co z toho plyne? Stale je treba mit na pameti, kdo ty soudy a policii cele ty roky takto nastavil. Apropo, jsou to uplne ti stejni, kteri maji dnes hruzu z toho, ze tyto instituce ovladne babis. Protoze dobre vi, ze je nestavili tak, aby byly politikem ovladnutelne.

M. Šejna 5.5.2018 9:33

pane Pisaříku

jistý Cho... v tom má prsty určitě. Však také poté, co socani drtivě prohráli ve volbách, zjistil jistý Cho... ze jeho dny politických svinstev jsou u konce. Účast na Lánském puči mu nevyšla. Tehdy se z toho ale ještě vylhal. Z puče proti Čapímu hnízdu se už nevylže.

I když, kdo ví? Hamáček se horlivě snaží převzít ministerstvo vnitra, aby kostlivci ve skříních, které tak jistý Cho... schoval, na ministerstvu zůstali.

D. Krajíček 5.5.2018 7:23

Děkuji za informace

Trochu to mění můj pohled na kauzu.

Ještě bych zmínil, že vytváření dceřinných s.r.o, a čerpání dotací na ně v plné výši, byl a je standardní postup velkých firem.

To se ovšem poněkud neslučuje s myšlenkou dotací, které by měly pomáhat těm, kteří to potřebují, ne těm, kteří mají moc a peníze si dotaci pořídit.

Takže na Babišovi zůstává už jen morální provinění, za které nikoho odsoudit nelze. Už proto ne, že bychom museli odsoudit většinu vedení velkých firem.

L. Písařík 5.5.2018 7:21

Četl jsem zprávu OLAF

Nikde jsem nenašel přímé obvinění jako provedl, způsobil, poškodil.

Zato výrazy lze považovat...bylo by v rozporu...může být pokládán...se Olaf domnívá...mohou zakládat podstatu...PIKANTNOST = anonym udavač se nazývá ZDROJ.... zdroj tvrdí...zdroj uvádí.

Na posledním listě najdete závěr zjištění pod názvem

Možná porušení právních ustanovení a ani jedno skutečné přímé obvinění. Jediné přímé obvinění je to, že se Babiš staral o své děti a dával jim dary - to snad zákon nezakazuje, nebo už taky? Zato stížností na svědky, kteří odmítli vypovídat s odvoláním na bankovní a obchodní tajemství je spis plný.Vyšetřovatel, který půl roku čekal, jak tím spisem podepře obvinění musel být na mrtvici.

Přesto bych si přál, aby soud projednal obvinění a byl odhalen ten ZDROJ. Tady v Brně štěbětají vrabci, že v tom má prsty nějaký Cho..... nebo snad Che (Guevarra ?), ale opravdu jim není rozumět.