30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

PRÁVO: Čapí hnízdo

Po mnoha měsících od podání stížností proti trestnímu stíhání v kauze Čapí hnízdo rozhodl státní zástupce o zastavení stíhání u čtyř osob a u dalších sedmi osob stížnostem nevyhověl, Babiš je mezi nimi.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Krajíček 5.5.2018 14:35

Re: Děkuji za informace

Naprostý souhlas, nicméně k odsouzení to nestačí, protože formuláře nevyplňoval a osobně o dotaci nežádal.

L. Novák 5.5.2018 19:15

Re: Děkuji za informace

To souhlasí. Babiš o sobě kdysi prohlašoval v ČT, že sám nic neumí. Na všechno si najímá lidi, kteří to udělají za něj. :-P

P. Grigar 6.5.2018 22:44

Re: Děkuji za informace

..tato finta není výhradní doménou velkých firem, používají či ji použily také některé vysoké školy(stavby kampusů, účelových budov..) s následnými majetkovými přesuny jako přes kopírák podle vzoru Čapí hnízdo. Předpokládám, že to v případě Babišova soudního projednávání takříkajíc "přijde na přetřes", on sice jak říká "nic pořádně neumí", ale najímá si velmi schopné lidi.

L. Písařík 5.5.2018 7:21

Četl jsem zprávu OLAF

Nikde jsem nenašel přímé obvinění jako provedl, způsobil, poškodil.

Zato výrazy lze považovat...bylo by v rozporu...může být pokládán...se Olaf domnívá...mohou zakládat podstatu...PIKANTNOST = anonym udavač se nazývá ZDROJ.... zdroj tvrdí...zdroj uvádí.

Na posledním listě najdete závěr zjištění pod názvem

Možná porušení právních ustanovení a ani jedno skutečné přímé obvinění. Jediné přímé obvinění je to, že se Babiš staral o své děti a dával jim dary - to snad zákon nezakazuje, nebo už taky? Zato stížností na svědky, kteří odmítli vypovídat s odvoláním na bankovní a obchodní tajemství je spis plný.Vyšetřovatel, který půl roku čekal, jak tím spisem podepře obvinění musel být na mrtvici.

Přesto bych si přál, aby soud projednal obvinění a byl odhalen ten ZDROJ. Tady v Brně štěbětají vrabci, že v tom má prsty nějaký Cho..... nebo snad Che (Guevarra ?), ale opravdu jim není rozumět.

M. Šejna 5.5.2018 9:33

pane Pisaříku

jistý Cho... v tom má prsty určitě. Však také poté, co socani drtivě prohráli ve volbách, zjistil jistý Cho... ze jeho dny politických svinstev jsou u konce. Účast na Lánském puči mu nevyšla. Tehdy se z toho ale ještě vylhal. Z puče proti Čapímu hnízdu se už nevylže.

I když, kdo ví? Hamáček se horlivě snaží převzít ministerstvo vnitra, aby kostlivci ve skříních, které tak jistý Cho... schoval, na ministerstvu zůstali.

L. Písařík 5.5.2018 9:54

Re: pane Pisaříku

Výborně, pane Šejno, jsme stejné krve vy i já.

P. Papež 5.5.2018 12:10

OLAF neni trestni organ, ten jen upozorni stat na spatnosti. Trestne resit to ma prislusny stat. Ovsem kdyz predsedou vlady je trestne stihany s dlouhymi prsty, nemuze OLAV

nic dělat.

V. Čermák 5.5.2018 16:34

Re:

OLAV, myslíte ty 2 Slovince, kteří celý ten naprosto nepoužitelný Slint sepsali....Jen se proto nerozplačte...

L. Písařík 6.5.2018 9:24

Re:

Ony to byly dvě Sloveny, co to všechno vyšetřily. Aké samopašné !!!!