2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

PRAHA: Příští stanice Pankrác

Trochu to vypadá, jako by mocenská změna na pražském magistrátu byla pověstnou první kostičkou domina v řadě českých korupčních struktur. Poté, co na politiku města a jeho zakázky ztratili vliv Roman Janoušek s Tomášem Hrdličkou, zatahuje se zjevně smyčka i kolem Iva Rittiga, v současnosti asi nejmocnějšího kmotra v zemi.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Urban 16.2.2012 21:34

Re: Mám li být upřímný, tak ohrožení demokracie

A co jsme prosím teď?

J. Urban 16.2.2012 21:33

Pane Páral, v lecčems s Vámi

souhlasím, ale s tím zdejším Vámi citovaným "ústavním pořádkem" nemám jasno. Jaký ústav máte na mysli? Ústav nápravné výchovy? Do toho to má daleko. Ústav pro choromyslné? To by už bylo blíž. Jen mi hlavně neříkejte nic o Ústavě - to je cár papíru, který tu přece nemá žádnou platnost.

B. Rybák 16.2.2012 20:06

Re: Mám li být upřímný, tak ohrožení demokracie

Ti, kteří by ty kmotry dokázali takto (mimo zákon) vyřídit, by nutně museli být ještě větší gauneři. Pokud by přitom byli zaštiťováni státem, staly bychom se gaunerským státem.

J. Lufinka 16.2.2012 18:37

Co bude dál

Byl bych velice šťastný kdyby závěry autora článku byly správné. Osobně se však obávám, že se jedná pouze o výměnu struktur. Chvíli bude klid a pak nová struktura začne vytvářet nové penězovody. Jmenujte mi jedinou velkou rybu z vysoké politiky, která byla odsouzena za korupci, nebo rozkrádání veřejných peněz. Je to  jak v té povídce Š+G . V tramvaji se ozvalo "mělo by se střídat" a stojící se vrhli na sedící. Bohužel, ale více než 99% naší společnosti v takové tramvaji nemá šanci jet, pouze ji místo el.pohonu táhne na svých bedrech.

V. Kusý 16.2.2012 9:09

Re: Mám li být upřímný, tak ohrožení demokracie

Nevím, zda by dostali ztrach, spíš asi strach.Ale hlavní je, že když už jim ty peníze neumí sebrat stát, tak by si jich stejně neužili.A to by možná ostatním trochu vzalo motivaci.

V. Hajková 16.2.2012 8:42

Re: Mám li být upřímný, tak ohrožení demokracie

Myslíte  p.  Kusý,  že  by  ti  ostatní   dostali  ztrach??   Tím  si  moc  jistá  nejsem! 

V. Kusý 16.2.2012 8:40

Mám li být upřímný, tak ohrožení demokracie

privátním pátráním po lumpech,mne trápí méně než málo.A pokud by Rittig a jemu podobní následovali Mrázka, možná bych i lahvinku otevřel.