27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

PRAHA: Naschvály nemají úroveň

Dvě aktuální situace krásně obnažily způsob jednání primátora Zdeňka Hřiba – Mariánský sloup a přejmenování náměstí Pod kaštany před ruskou ambasádou. Obojí se přitom dalo uskutečnit, ale zároveň slušně, politicky vyspěle, logicky a smysluplně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Kanda 28.2.2020 6:17

Jak to myslíte s tou provokací? Koho to provokuje? Snad ne Putina, který tvrdí, že nemá s vraždou nic společného? Nebo si myslíte, že je to jinak? A proč to tedy neřeknete napřímo?

Jo, a Mariánské náměstí, kde sídlí magistrát, bych přejmenoval na Náměstí zdravého rozumu.

R. Dubravský 28.2.2020 7:54

Já bych mu dal jméno Zahálejících budižkničemů.

V. Církva 28.2.2020 8:49

Tak jistě, Němcov byl obětí ruské nedemokracie. Ale autor má pravdu i s tou Vietnamskou u ambasády USA a třeba Nankinskou u Japonské. Někdy možná má smysl být trochu politicky korektní.

Když se dozvíte, že se Vaše matka vyspala s cizím člověkem, budete jí titulovat mami, nebo kurvo?

Přes to všechno je můj názor na náměstí Němcova nevyhraněný. Demokraticky smýšlející Rus z toho může mít radost, ten nedemokratický má možnost se zamyslet. Pokud bude jednou Rusko demokratické, název ocení, pokud nebude. A může být tragikomické psát dopis na ruskou ambasádu na náměstí Němcova.

Co se týká Mariánského sloupu je Hřib jasný komunista, proto by se ulice kde bydlí měla jmenovat ulice Neokomunisty Hřiba.

R. Vacek 28.2.2020 5:49

Prostě někdo nemá rád Rusko a chce zhoršení vztahů s Ruskem. A tak místo toho, aby dělal to, za co dostává peníze, realizuje tuto svou nenávist. Máme pro to pojmenování "Předsudečná nenávist".

J. Sedlář 28.2.2020 8:18

Vyborne, na to už máme? (budeme mit?) paragraf.

R. Vacek 28.2.2020 10:19

Paragraf už máme, více si jednání Hřiba porovnejte s popisem na:

https://www.epravo.cz/top/clanky/predsudecna-nenavist-110032.html

Š. Hašek 28.2.2020 8:56

Velice bedlivě bych sledoval "místní hejhuly-politiky", které asi nebaví zajišťovat službu státní místním občanům .... a stále se vrtají v: Číně/Tibetu, Rusku, CO2, ......... .

Místní politiku neumí, tak "musí být se světovými tematy stále v televizi".

Na příští schůzi našeho SVJ navrhnu nějaké periodické demonstrace u metra .... chodí tam hodně ruských a čínských turistů do hotelu ..... zajistí mladí modernisté, kteří házejí do kontejneru nesešlápnuté PETflašky ......

J. Krásenský 28.2.2020 4:18

Tak ta ulice před velvyslanectvím USA by se mohla jmenovat My Lai nebo Lee Harvey Oswalda. U německého velvyslanectví Lidická, Zatím co velvyslanectví muslimských států by se mohly přestěhovat do Hrdlořez a pokud by se vzpíraly změnit místní název na Vepřová, Psí či Následníků vraha a pedofila. Pak je třeba připomínat genocidy: Francouzské Vendée či Alžírská, Turecké Arménská, Britské Amritsar, Belgické Kongo, Španělské Generála Franca či Svobodného Katalánska.

Naši zločinní komunisti přejmenovávali místní názvy podle svých zločinců, ale k podobnému pyjátskému hovadizmu se nesnížili.

P. Pavel 28.2.2020 9:22

Takže jinými slovy tvrdíš, že Němcova zavraždil ruský stát. To tě puťka nepochválí, krásenský.

T. Kohout 28.2.2020 3:05

Tak ta před UK ambasádou by se mohla jmenovat Europe Lane. A říkalo by se, že je to varianta na Penny Lane, blahé paměti.

P. Labaj 28.2.2020 1:07

Před Izraelskou ambasádou Plynárenská.

J. Sedlář 28.2.2020 1:50

Ale proč tak zlehka, co třeba spálená? V Brně máme čtvrť Komín, nebudou tu ambasádu stěhovat? Amíkům perlovou a přístavní, nemcum Adolfovu nebo Stalingradskou.

T. Kohout 28.2.2020 3:08

Když vtipy, tak vtipy. Kdybychom chtěli Rusy opravdu potěšit, tak nějakou zastrčenou zatuchlou díru bychom mohli pojmenovat "Leninova třída". - Není to trestné?

M. Němcová 28.2.2020 8:42

Palestinská by bylo rozhodně lepší