19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

PRAHA: Fakta, hry, fámy a lži kolem dopravního podniku

Zopakujme si nejprve nevyvratitelná fakta z minulého týdne, která se týkají Dopravního podniku hlavního města Prahy s obratem 16 miliard, a to, co zjistila média, a pak se pokusme pojmenovat nesrovnalosti, které politici pouštějí do veřejného prostoru.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Langer 21.8.2012 12:54

Už se nám ti levičáci

mezi sebou melou... :-D

P. Skřivan 21.8.2012 9:17

Je zábavné sledovat,

kolik lidí má dojem, že v DP jde o boj dobra se zlem ... .

Tak to ovšem není. Zlo je financování politických stran z rozkradených peněz ze zakázek. ... že zavřou jedno vedení jednoho podniku neřeší vůbec nic. Je to jen boj jedné bandy proti druhé a je otázka, zda je správné se těšit na vítězství té druhé. Boj band nevylučuje, že se občas do této pranice zapojují jinak slušní lidé, kteří jsou pověřeni bohulibými úkoly, takže nemají důvod je odmítat: třeba odhalením rozkrádání na DP. Na podstatě problému to ale nic nemění ... .

Tím samozřejmě netvrdím, že by bývalé vedení DP zavřít neměli ... .

P. Schuh 21.8.2012 9:12

Podnikání ala Čechy

i to je veliké překvapení, že každá veřejná i neveřejná zakázka smrdí. Stačí si jen přečíst zadání jakékoliv takové soutěže, aby jste se probrali ze sna a radši šli dobrovolně dělat jenom ty menší kšefty....

J. Novak 21.8.2012 17:25

Re: Podnikání ala Čechy

Ze statnich kseftu smrdi vsechny, i male vyberove rizeni na dodej luxusnich reklamnich propisovacek pro ACR - MO, jake jsem kdysi videl na prislusnem serveru. Tam byla primo fotografie pozadovaneho typu jiz vcetne gravirovaneho loga s terminem dodani do 14 dnu, coz mohl stihnout jedine ten, kdo to jiz mel ve skladu a vyrobene. Takze jenom zasterka, aby to vypadalo, ze probehlo vyberove rizeni, do ktereho se prihlasil jenom jediny zajemce. Navic ten typ propisovacky, o ktery se tehdy jednalo, nebyl v tu dobu v CR ani na Slovensku nikde k sehnani a s tim, co obnasi priprava vyroby to skutecne nebylo do 14 dnu zvladnutelne, pokud pozadovane uz nemate na sklade.

J. Matuška 21.8.2012 8:41

Hlásím se k tomu heslu padni, komu padni.

To pro jistotu předesílám. Jsem sice volič ODS, ale nemám žádný problém, pokud si třeba půjde sednout minulý gen. ředitel Dvořák, nebo kdokoliv jiný. Sledoval jsem jeho  vystupování v televizi, i včera večer v komentovaných Událostech. Rád chválím ČT, že se jí podařilo Dvořáka a Lásku dostat před obrazovku. Konfrontace to byla málem jako ve filmu. Média  už svými titulky rozhodla, že zločinecké struktury na Dopravním podniku jsou faktem. Budu opatrnější, počkám si na závěrečný verdikt soudu, s Jourovou to bylo také předem všechno jasné. Arch. Říčař byl tak věrohodný. Dvořák a spol. nebudou ovce, které by dobrovolně dávali svou hlavu na špalek spravedlnosti. Kdysi policajt, dneska advokát Láska má takovou skoro "andělskou" tvář, každý, kdo ho vidí a poslouchá, dal by za něho ruku do ohně, ten člověk "vědomě" nelže. Škoda, že se nerozpakoval nabídnout své zkušenosti BA ABL, divil bych se , kdyby toho nikdo nevyužil.

V. Kusý 21.8.2012 10:01

Re: Hlásím se k tomu heslu padni, komu padni.

To, že jste volič ODS jste nemusel vůbec předesílat.To z každé Vaší věty čouhá, jak příslovečná sláma z dřeváků.Vy a Vám podobní jste takoví "Alelidé".Souhlasíte, připouštíte, zároveň "Ale".I díky takovým je konečně ODS tam, kam patří, totiž na cestě na smetiště.Ne dějin, opravdové, tam totiž patří póvl.A nakonec nejlepší, jsem pravčák a konzervativec.Jen mám o pravici diametrálně odlišnou představu.

J. Matuška 21.8.2012 12:23

Re: Hlásím se k tomu heslu padni, komu padni.

Je vždycky zábavné, když někdo druhé nazývá póvlem a sám se tak pasuje na majitele klíčů od pravdy. Jste šťastný člověk, který o sobě nikdy ani nezapochybuje. Mohl byste mi sdělit, kterou stranu volí pravičák a konzervativec?

J. Švaříček 21.8.2012 13:52

Re: Hlásím se k tomu heslu padni, komu padni.

V Česku bohužel žádnou!

V. Kusý 21.8.2012 14:14

Re: Hlásím se k tomu heslu padni, komu padni.

Vůbec nejsem přesvědčen o své pravdě,nejsem vůbec sebejistý,mimo situace v ODS.Jestliže strana, která se sama prohlašuje za jedinou autentickou pravicovou stranu, se nechá infiltrovat póvlem, aniž by to vyvolalo jakoukoliv sebezáchovnou reakci, je jasné že nemá s pravicí nic společného.Pakliže si neuvědomuje, že na ní ulpí odium bandy gaunerů, což se už stalo, je odsouzena k potupnému konci.Byl jsem voličem ODS, dokud se z ní nestala, slovy pana prezidenta "nelevice".A ač Vám do mých volebních preferencí není nic, budu volit (s bolavým srdcem) Stranu svobodných občanů.Nenaplňuje sice, hlavně po personální stránce, moje představy, ale mohu se s jejím programem ztotožnit nejvíc.Bohužel dnes není otázka která strana je nejlepší, nýbrž která je nejméně špatná.

I. Schlägel 21.8.2012 8:32

Vypadá to,

že se konečně v české kotlině dali věci do pohybu. Redaktoři se již nebojí klást lidem nepříjemné otázky v přímém přenosu, policie se jak se zdá probudila, státní zástupci místo mlžení začínají nazývat věci pravými jmény. Mění se osoby a obsazení, padají první rozsudky. Bohužel, cesta k civilizaci bude ještě hodně dlouhá. Mnoho bitev bude muset býti vybojováno, aby byla šance na vítězství ve válce s korupcí nebo alespoň šance na dočasně přijatelnou plichtu.

J. Belling 21.8.2012 12:23

Re: Vypadá to,

Sancta simplicitas!

R. Gramblička 21.8.2012 8:20

xxx

osvědčená taktika českého mafiána - podat trestní oznámení za pomluvu (a pod) na osobu, jež ho obvinila ze zločinu a spoléhat, že dotyčná osoba nebude schopná své obvinění dostatečně doložit, na špatné zákony a na fakt, že každý soud u nás to vidí jinak a že vrchní soudy zajímá daleko víc procesní pochybení než cíl dostat grázla do lochu. Není divu, že Dvořák a jemu podobní jsou pořád vysmátí.

P. Pavlovský 21.8.2012 0:31

Zločinecká organizace o 30 - 50 lidech,

pravil v TV advokát Láska a zdálo se, že proklatě dobře ví, o čem mluví. Dokud po této stopě půjde L. Bradáčová, nemám o nic strach.  Do tepláků (a ne na Himaláje) půjde možná konečně i Pavlík Bém.

E. Vašátko 21.8.2012 5:08

Re: Zločinecká organizace o 30 - 50 lidech,

A protože je pan Láska bývalý vyšetřovatel Policie ČR, který se zabýval těmi nejtěžšími případy, myslím, že ví o čem mluví.