6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Dědek 30.1.2008 21:44

Re: Arabské investice

Blbost! Beduini nic nikam nebudou investovat! Až ten balík bude dostaečný tak to všecko vyberou a světová ekonomika bude v P.....!

ptakopysk 28.1.2008 15:28

Re: Arabské investice

tomu bych moc nevěřil. Arabů co mají velký majetky je málo a Arabů, který je chtějí získat je hodně...

IvaA 28.1.2008 14:43

výše výpalného

je k vidění kupříkladu zde:

http://www.cdr.cz/a/19160

R 28.1.2008 14:37

biozemědělství.

Autor mluví se samozdřejmostí o přechodu z normálního na biozemědělství. Už ale se nemluví o tom, že při důsledném splnění všech podmínek pro biozemědělství klesnou výnosy několikanásobně.  V souvislosti s používáním rozsáhlých ploch na biopaliva to jen podpoří nárůst cen potravin.

R 28.1.2008 14:35

Re: Re: Re: Re: Autorské poplatky

Já myslím, že se podle toho lidi normálně chovají. Mají předplacené, tak co.

-pp-) 28.1.2008 11:39

Zajímalo by mě, zda jsou tímto poplatkem zatíženy...

Mobilní telefony NEJSOU (tj. paměťová média v nich), a to proto, protože mobilní lobby řekla že to platit nebude a OSA řekla jojo, tak teda vy ne, ale ty druhý ať za to samý platěj, ty řvou málo.

Srovnání s poplatky za televizi, s daněmi apod. kulhá, protože daně jdou státu, poplatek za televizi skončí nějakým způsobem v televizi, ale tyhle nestoudné výpalné sežere mafie OSA. To, že ta mafie má nějaká vnitřní přerozdělovací pravidla, podle nichž by měla přepouštět část těchto peněz nějakým Gottům či Janečkům, v mých očích nic nemění na celém vyděračském principu. A copak paušály za to, že jsem si dovolil vypálit na DVD vlastní fotky nebo instalaci nějakého freeware linuxu, ale když si někde na náměstí stoupne pár dětí a zazpívá hymnu a dovolí si to neohlásit, z toho jsou vejvary, nebo když skladatel něco složí a někomu to daruje k volnému použití, OSA stejně chce svoje...

A vůbec

http://www.jirihradec.cz/pravo/pr_chaos.htm

Paralelní činnost 4 subjektů OSA, zrušený subjekt inkasuje, nevzniklý subjekt hospodaří, budoucí subjekt jedná před licencí, převod majetku, práv a povinností z neexistujícího IČO.

Pavel41 28.1.2008 11:15

Re: Re: Re: Autorské poplatky

Tak tohle mne nenapadlo!R^

Ludva 28.1.2008 10:37

Arabské investice

Jestliže jsou Arabové vlastníky velkých majetků v Americe a Evropě, tak asi budou mít zájem si tento majetet chránit. A to i před vlastními islámskými teroristy. Taková globalizace může mít pozitivní vliv na bezpečnost.

emersonskej 28.1.2008 10:01

Re: Re: Autorské poplatky

Jinými slovy vám tento princip v podstatě říká - porušujte autorská práva - už to máte předplaceno...;-)

Stredocech 28.1.2008 9:18

Zlodějna za strany OSA NOSTRY

a důvod, proč naházet příslušné politiky, kteří toto schválili do Vltavy či do Rýna. Je téměř jisté, že slátaniny lidí, které OSA NOSTRA zastupuje si kopíruje málokdo. A valná část majitelů tiskáren je používá téměř výhradně k tisku svých vlastních prací či obchodní korespondence se svými partnery.

Je to příklad obludného ZDAŇOVÁNÍ s lokací daní na někoho, kdo si věřejné peníze O NIC JINÉHO SE TOTIŽ NEJEDNÁ vůbec nezaslouží.

Takže bych tu měl návrh. Nechť se poplatky z tonerů, tiskáren atd. použijí na to, aby děti do 15 let nemuseli platit poplatky u lékaře.

Dena 28.1.2008 8:50

Autorské poplatky

Když už jsme u těch poplatků,proč se paušálně platí v restauraci současně za radio,televizi a další zvukový nosiš,když v danou chvíli lze sledovat nebo poslouchat jen jeden druh vysílání,ale soudruhům z osy to nevysvětlíte

Mard 28.1.2008 8:24

Re: Autorské poplatky

Mě vadí spíš ten princip, že i na slušného uživatele, který autorská práva neporušuje, je pohlíženo jako na lumpa, který je potrestán pokutou za porušování. Neboť pokud by tomu tak nebylo, tak by se jednalo zřejmě o snahu státu aby slušní uživatelé, solidárně přispívali lumpům porušujícím autorská práva na jejich pokutu.

Vasekpasek 28.1.2008 1:02

Autorské poplatky

Jj, to s těmi autorskými poplatky je opravdu dost závažný problém. Při představě, kolikrát zaplatím, když si koupím foťák, paměťovku, na to něco vyfotím, hodím to na disk a časem to budu vypalovačkou chtít vypálit na nějaké médium a povedné snímky si případně vytisknout... Vyloženě se mi kroutí všech 20 prstů jen při té myšlence. Nj, ale když ty OSY a jim podobné organizace mají ty prsty delší, než já...:-/