23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Šimek 10.7.2010 14:14

Kecy o výrobě židlí !!!

!!! Výroba byla základem socialismu, dnes je základem ty výrobky prodat !!! Pokud tady někdo natočí film a podle "Programu podpory filmového průmyslu" dostaně zpět maximálně 20% z některých utracených nákladů, pak už realizoval, prodal(za natáčení) a na daních bylo vyinkasováno.

Smyslem programu je vrátit stav na úroveň před rokem 2002 (kdy pobídky platily) a po propadu se očekává, zpět navýšení o 1500 počet pracovních míst kameramanů, střihačů, kostymérek, osvětlovačů a jiných profesí a dalších zhruba 2500 pracovních míst vznikne pro kompars a herce. Nepřímo (ve stavebnictví, ubytování, stravování) lze navíc očekávat vytváření dalších několika tisíc pracovních pozic.

No ale podle autora to zázračně nahradí výroba židlí. Proč tedy autor sám není bohatým továrníkem, ale pouhým teoretickým chytrolínem, když je to podnikání tak jednoduché ???

V. Skalová 10.7.2010 15:03

Re: Kecy o výrobě židlí !!!

Ehm, hlavně se tím podpoří majitelé Barrandovských ateliérů a různí produkční filmoví šíbři. Stejná argumentace by se dala použít pro jakýkoliv jiný druh činnosti, autor uvádí výrobu židlí jako příklad, jestli jste si nevšiml.

J. Šimek 10.7.2010 15:53

Re: Kecy o výrobě židlí !!!

Právě že použil výrobu. Výroba bez realizace je zcela k ničemu. V případě Programu podpory filmového průmyslu se vrací část prostředků až po realizaci(zdanění). Jestli nechápete ten zásadní rozdíl od výroby, pak sorry.

Trvám na tom, že pokud má autor tak skvělé nápady na podnikání (jako ty židle), tak se má fofrem stát bohatým továrníkem a všem nám ukázat, jak se to dělá a ne jen mlet pantem.

Když vidím jeho výsledky při vedení jeho vlastní partaje, kde by mohl předvést, co v něm je, tak je to katastrofa. To mám obavu, že ty jeho nápady se židlema budou mít stejný výsledek. Nějak blbě dám na názor lidí, kteří mají za sebou v praxi opakovaný propadák.

D. Švik 10.7.2010 12:57

Pobídky jsou čiročirý eurosocialismus

Stát má vytvořit solidní podmínky pro byznys.Nízké daně,právní jistotu,stabilní bankovní sektor a deset  úřednických razítek zredukovat na jedno.Pak trh /i ten filmový/ funguje.Já jsem řemeslník a chci od státu pobídku na židle co dělám.Proč je má dostat škodovka, podělaný Bartoška,nějaká korejská montovna a ne já? Máme veliký problém.Jmenuje se EUROSOCIALISMUS

V. Skalová 10.7.2010 14:57

Re: Pobídky jsou čiročirý eurosocialismus

Přesně tak, pane Šviku.

K. Vašíček 10.7.2010 5:39

Klaus, Mach a ti druzí

Milý pane Machu, Vy sveřepě opakujeto pseudomyšlenky Klause, tedy po zavedení pobídek v Maďarsku  a jinde ve střední Evropě nám prokazatelně klesly příjmy za produkci filmů u nás. Takže zavedení pobídek nám přinese peníze natáčením filmů. Podobně kecy měl pan Říman a jiní jemu podobní vůči investičním pobídkám pro investory, které zavedli sociální demokraté,

Takže pane Machu, každá koruna vydaná ze státního rozpočtu na investiční pobídky přinesla do státního rozpočtu 8 Kč získaných na daních. Nevím, jestli Vám radí pan Klaus, ale kolega Klaus je považován za evropského potížistu, čeká se,  až se jej Evropa konečně zbaví. Jak říká výstižně David Rath, je to vrtošiví staří, běžte něco rozumného dělat, pokud jste schopen se něčím uživit

J. Hejna 10.7.2010 6:44

Re: Klaus, Mach a ti druzí

"každá koruna vydaná ze státního rozpočtu na investiční pobídky přinesla do státního rozpočtu 8 Kč získaných na daních" ?

To by ovšem příjemci pobídek nesměli být vyčůránci.

A o pana Klause byste se naměl otírat; dostáváte se tím na stejnou parketu jako agresivní (nenašel jsem jiný slušný výraz) David Rath.

Tím získaný čas můžete věnovat třeba studiu češtiny.

B. Brousková 10.7.2010 7:02

Re: Klaus, Mach a ti druzí

Zlatá slova! Kdyby Škodovku v Mladé Boleslavi zprivatizoval třeba Pitra, nebo Charouz čí dokonce sám Božský Viktor, kde jsme dnes už mohli být!  Stačilo lépe poslouchat Klause.

V. Skalová 10.7.2010 14:56

Re: Klaus, Mach a ti druzí

Evidentně se nechováte dle vlastní rady.

T. Kočí 10.7.2010 8:18

Re: Klaus, Mach a ti druzí

No pan Klaus by se určitě uživil.Máte-li za guru Dratha,není co dodat.