8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

POLITIKA: Zneužívání dávek – kouřová clona ODS

Na sobotní ideové konferenci ODS premiér Nečas obvinil sociální demokracii z toho, že za jejích vlád byl nastaven "příliš štědrý sociální systém", jenž podporuje flákače a delikventy, kteří zneužívají dávky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Vízek 6.12.2011 21:51

Má pravdu...

Stačí kliknout  na analýzu Ondřeje Lánského, jak autor doporučuje. Každá věta, každé tvrzení  je na faktech doloženo,  vysvětleno, zdůvodněno...

Kam se "hrabou" všichni ti zneužívači dávek i ve svém součtu na jednoho jediné Pitra, Krejčíře, Železného, Koženého... atd. (abych připomněl  případy příslušnými orgány již jakžtakž šetřené a došetřené...).

Velcí zloději a korupčníci často požívají všeobecné úcty, ba jsou celebrity... a na malých podvodníčcích se veřejnost "ukájí"... Příznačné.

M. Prokop 6.12.2011 22:42

Re: Má pravdu...

Malých zlodějů, příjemců dávek, je hodně, po malých dávkách.

Velkých je méně, po větších dávkách.

To jste zase nějak vedle, agitátore. A to těm větším musí pomáhat ještě tu Gross, tu Palas, tu Fencl, tu Špidla, tu Grégr ......

J. Urban 6.12.2011 21:09

Proč rouček vypouští jedovatou slinu na svou

rodnou sestru ODS? To je zase oblbování voličů. Rouček, nechte si to před volby, až se zase budete tvářit jako "levice" a ods jako "pravice". A po volbách hezky ručku v ručce, ať se "dílo" (ve vašem provedení další podpora nemakačenkům za peníze těch, kteří něco dělají a tvoří a které zase oberete o půlku jejich výdělku) podaří :-(

Š. Hašek 6.12.2011 20:19

Pan Rouček "hodil" ve svém

článku stovky miliard jako korupce. Závidím mu jeho božskou schopnost tuto sumu jen tak stanovit. V Bruselu se asi takto hází s čísly.

Pokud by byl ekonom, tak by věděl, že nejde o korupci, ale vlastně rozhazování peněz z daní dané tím, že ministerstva mají spoustu peněz a za ně se dělají projekty (schválené), ale mnohdy zbytečné.

Řešení vidím v návratu k nižším daním a okleštěním moci státním orgánům, které řeší i "sednutí mouchy na vinnou révu". Bez fondů a dotací si ani ne......

Čili opustit direktivní socialismus. Pan Rouček má jiný názor. Kontrola kontroly a nový úřad nad starým úřadem. Zatím socialista Rouček a lid dosti vyhrává.

J. Novak 6.12.2011 19:41

Když koukám na diskusi zde...

Jak tak koukám na zdejší příspěvky, tak "modráci", když čtou pravdu, tak vzteky nevidí přes pěnu u huby, že?

Š. Hašek 6.12.2011 20:24

Re: Když koukám na diskusi zde...

Vám nevadí stejná životní úroveň příjemce dávek a pracujících, dejme tomu se základním vzděláním. Tak to rovnou přiznejte a neplkejte o "modrácích".

Vám vůbec nevadí až komunistické rovnostářství ve zdravotnictví, státních důchodech atd????

Asi nejste občan, ale Paroubkův či Babišův obyčejný lid.

F. Pavlis 6.12.2011 20:40

Re: Když koukám na diskusi zde...

Pane Nováku, vy nevidíte eni bez té pěny. Na místopředsedu oné velezbytečné instituce dost slaboučké, téměř slaboduché. Ostatně ono v tom prostoru pokrytém levicí moc ducha nebylo nikdy. Ostatně i volební jádro oranžových má daleko k tomu, čemu se říkávalo fištrón....

P. Kolář 6.12.2011 16:33

Je opravdu zábavné

sledovat,co všechno vadí člověku,který je sám v podstatě taky vyžírkou.Má ale jednu podstatnou výhodu-pase se na daleko výživnějších pastvinách

B. Rybák 6.12.2011 15:57

Kouřová clona pana Roučka

Přebujelé a proto nadbytečnou a neodstranitelnou neefektivitou (nutně i korupcí) postižené veřejné rozpočty jsou stejně jako přebujelé a tedy i sociální parazity podporující sociální programy důsledkem té nejnebezpečnější korupce. Korupce výhradně levicové (klientelizmu) při níž jsou za peníze daňových poplatníků kupovány volební hlasy (nadbytečných úředníků, sociálních parazitů, dotovaných "podnikatelů",...).

R. Gramblička 6.12.2011 13:03

xxx

Pane Roučku, doporučuji vám lůžko, klid a sedatíva. A hlavně co nejdál od klávesnice

R. Jonák 6.12.2011 8:22

Ach jo

Jak má vypadat evropská unie, když něco takového jako je Rouček je místopředsedou evropského parlamentu.

K. Janyška 6.12.2011 7:55

Rouček, pssssst... Dzp.

J. Štrobl 6.12.2011 7:32

Soudruh Rouček jaksi zapomněl,

že ČSSD na tom stejnou vinu jako ODS. ODS brojí proti flákačům a ČSSD proti bohatším podnikatelům. Obě strany pak ruku v ruce za zády všech ostatních rozkrádají co se dá. A jak jsme viděli na rozdělení peněz z hazardu, tak na rozkrádání jsou dohodnuti jedna dvě neboť "Pecunia non olet".

V. Linhart 6.12.2011 9:58

Re: Soudruh Rouček jaksi zapomněl,

A jaký je mezi nimi z hlediska státních výdajů rozdíl? Jeden má nataženou ruku pro pár drobných, druhý krade ve velkém... Kdo může za to, že když se řekne "podnikatel", každý si mimoděk vybaví "zloděj"... Skutečně jen levičácká propaganda? Každý ve svém okolí má minimálně jednoho podnikatelského nadutce, který se s odporem k lůze nijak netají...

J. Štrobl 6.12.2011 14:26

Re: Soudruh Rouček jaksi zapomněl,

To je věc úhlu pohledu a ten Váš je poněkud levicový. Znám plno slušných podnikatelů, ale o těch se nepíše. I v této době se uzavírají obchody na dané slovo, protože je spoustu čestných lidí. O tom se také nepíše, protože čestný člověk není pro lůzu zajímavý. Nepopírám, že jsou i takoví, jaké líčíte, ale tvrdím, že je jich menšina.

F. Salajka 6.12.2011 6:59

Jenomže ten ROUČEK,

kterého zrovna nemusím,má naprostou pravdu.

K. Filek 6.12.2011 7:42

Re: Jenomže ten ROUČEK,

Ještě jsem nečetl rozumný příspěvek od s.Roučka.Jako vždy keca nesmysly.

E. Heusinger 6.12.2011 10:03

Re: Jenomže ten ROUČEK,

Tak nakecejte pár rozumných smyslů.

J. Schwarz 6.12.2011 8:22

Re: Jenomže ten ROUČEK,

Nemá.  Na sociální dávky a sociální podpory jde přes 70 miliard ročně. Kdyby  se mělo "rozkrást" prostřednictvím zadávání veřejných zakázek "několik set miliard", pak by šlo o veškeré peníze se kterými státní rozpočet na tyto účely disponuje. Pan Rouček opomněl  ve svém svatém rozhořčení zmínit, že nejen  ODS je dlouho ve vládě a nečas byl ministrem práce a sociálních věcí, ale i ČSSD byla 8 let u vesla a stejně jako Nečas mohl zjednat nápravu ve věci zneužívání dávek, tak i vláda ČSSD mohla zamezit zneužívání veřejných zakázek.

E. Heusinger 6.12.2011 10:02

Jojo,

když socani byli 8 let u vesla, tak můžou za všechno a ODS je čistá jako lilium.

J. Bořický 6.12.2011 10:43

Re: Jojo,

Jakým myšlenkovým pochodem jste dospěl k tomu,že to p.Schwarz někde tvrdí ?

M. Prokop 6.12.2011 17:59

Re: Jojo,

Poněvadž je socan. V lepším případě.

J. Stejskal 6.12.2011 2:31

Jen bych chtěl říci,

že dle informací o státním rozpočtu zneužívání (či vyplácení) dávek těm kteří z nich prokazatelně žijí a léta nepracují, není v jednotkách miliard ročně a zrovna tak zmanipulovvané zakázky ani nemohou být ve stovkách miliard. Já vím, že jak tomá víc nul, tak je to pro každého Kladruby, jako p*del na ruby, jak říkával můj kamarád Chundela, ale zrovna u vás, který musí svůj plat počítat s hodně nulami, bych to nepředpokládal. A i těm, kteří nemají moc velkou matematickou představivost, stačí pouhé prsty na to, aby zjistili že kecáte.

Ale jinak dobrý, máte pravdu.

J. Stejskal 6.12.2011 2:33

Re: Jen bych chtěl říci,

Omluva za překlepy - zmanipulované, to má.

V. Hošek 6.12.2011 5:51

Re: Jen bych chtěl říci,

Co můžete od Roučka čekat, nula sem nula tam, sám je nula, která měla to štěstí, že byla ve správný čas na správném místě.

J. Hejna 6.12.2011 17:44

Re: Jen bych chtěl říci,

I když to je vlastně neštěstí.