21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
H.K. 25.6.2008 15:00

Re: je to ceska rep. divny stat

Chtěl jste tím příspěvkem něco sdělit? Promiňte přečetl jsem to několikrát a nic mně to neříká.

H.K. 25.6.2008 14:58

Re: Doufám,drahý pane prezidente ...

Chtěl bych mít Vaše starosti a peníze,  které "vydělal" pan Gross.

prochaj 25.6.2008 14:52

Re: Re: Re: Re: Re: V drtivé většině jste mimo,

Přesně jste to objasnil. Pravděpodobně bude zdravotnictví následovat cestu například automobilového průmyslu. Jak všeobecně známo, auta jsou čím dál nebezpečnější, šetří se na brzdách, plechy jsou téměř průhledné a prorezlé už z výroby, airbagy jsou jen v technickém průkazu, ABS je jen reklamní trik, spotřeba čím dál vyšší atd. A to i proto, že každá automobilka si dělá svoje auta a nikdo jí do toho nemůže kecat.

Ypsilon 25.6.2008 14:42

Re: Re: Re: Re: Re: Re: V drtivé většině jste mimo,

Hmm, předpokládáte, že pojišťovna A, bude předkládat výrazně jiné podmínky než pojišťovna B a C, ? Představuji si podobné "rozdíly" jako u koncových dodavatelů elektřiny ;-) .Pokud jsem pochopil co o Julínkově prošlo medii, tak v Česku NEBUDE vyloučeno, aby stejný majitel (finanční skupina) vlastnil pojišťovnu i špitály a ambulance. Tedy není vyloučeno, že v určitém regionu pojišťovnu změníte jen obtížně, protože pojišťovna A tam získá víceméně monopol na zdravotní péči a ostatní pojišťovny budou mít síť zařízení velmi řídkou. Takže ani ta změna pojišťovny nebude jednoduchá. Ovšem pořád neodpovídáte na moji otázku, že nelze vyloučit prudký nárůst spoluúčasti a nárůst počtu nehrazených výkonů pokud nebudou existovat pro všechny pojišťovny stejné závazné standardy péče. Oproti většině Evropy "české špecifíkum"

eTony 25.6.2008 14:29

Re: Re: Re: Doufám,drahý pane prezidente ...

tyto starosti nechte s laskavostí vám vlastní na mně, nic vám do toho není....... něco snad k tématu ?

VLADIMÍR 25.6.2008 14:28

Re: Re: Doufám,drahý pane prezidente ...

e tony soudruhu, co tak začat pracovat, kdo vás platí, protože sám si na sebe nemůžete vydělat  :-D

cca 25.6.2008 14:22

Re: Závěr článku je jasný

maličká oprava : dělal jsem to dělám a budu dělat líp než všichni ostatní ale to konečně všici ví ;-)

eTony 25.6.2008 14:21

Re: Re: Re: Re: Re: V drtivé většině jste mimo,

pojištěnec bude tím určujícím prvkem, ten si určí u jaké pojišťovny se nechá pojistit na základě předložené obchodní nabídky. Pokud se rozhodne, může okamžitě změnit pojišťovnu....

Ypsilon 25.6.2008 14:12

Re: Re: Re: Re: V drtivé většině jste mimo,

Standardy péče a ceníky si bude dělat každá pojišťovna svoje a podstatné je, že  NIKDO jí do toho (zřejmě) nebude moci kecat. Dá se očekávat, že úkony plně hrazené pojišťovnou budou postupně mizet,  poroste spoluúčast a bude narůstat seznam výkonů pojišťovnou nehrazených. Dokážete tohle podezření vyvrátit?

eTony 25.6.2008 14:02

Re: Re: Re: V drtivé většině jste mimo,

při jasně oceněných zdravotnických úkonech, vč. operací ?

eTony 25.6.2008 13:59

Re: Doufám,drahý pane prezidente ...

ale copak, copak, mrzká závist ? Brnkněte si do účtárny....... a jinak, vědátore, pokud je prezident státním zaměstnancem, platíme si jej my, daňoví poplatníci, tudíž mu platíme i pobyt v nemocnici. To je hrůza, viďte ? A to si představte ještě větší hrůzu, až tím prezidentem nebude, stejně mu to budeme platit, podobně jako Havlovi - jedním z nejlepších intelektuálů ....

vládík 25.6.2008 13:59

Re: Re: Re: V drtivé většině jste mimo,

Nojo, když já chytrák myslel, že i proto je součástí reformy popis úkonů - aby bylo jasné, na co mám nárok.

Mimochodem - lázně jsou soukromé - nepozoroval jsem, že by na mně šetřili (a výkaz toho, co účtují pojišťovně mně (na rozdíl od jiných zdravotních zařízení) dali.

PS: Můžete zdůvodnit, proč už teď nešetří na těch lécích atd (nebo šetří?), když by pak ty spřízněné osoby měli větší výnosy. Jste jistě chytřejší než já.

froggy french 25.6.2008 13:55

je to ceska rep. divny stat

zneuzivane deti, zeny, pacienti, duchodci, romove, homosexualove, pacienti (vcetne presidenta) a nakonec jeste nemocnice, to uz tem prasakum neni nic svate! zneuzit nemocnici treba motolskou nebo vinohradskou, kam se hrabou rakusaci i s belgicanama a to jsou nejlepsi v oboru.

eTony 25.6.2008 13:54

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Klaus měl na reformu zdravotnictví 5 let.

z toho Harvardu vás hlava bolet nemusí, berte to jako synonymum pro neočekávanou neúspěšnost "podnikatelského záměru", ale zajímavé je, že nikdo neprodělal, akorát ne všichni zbohatli... ale to je jiný problém. Nakonec, bude se vám to zdát divné, ale takového Koženého byla u nás potřeba, lidé jsou už obezřetnější ( samozřejmě ne všichni ) a tato zkušenost stála doslova pakatel.

eTony 25.6.2008 13:48

Re: Ejhle agitátor promluvil...... Re: Re: Re: Re: Re: Re: Klaus měl na reformu zdravotnictví 5 let.

geronte, nebojte, jsem schopen rozlišit propagátory fantasmagorických ideí socialismu = násilného kolektivismu, na to nepotřebuji žádného guru jako je Topolánek. Pokud by měl být někdo mým guru, byl by to Václav Klaus, jeho přebohaté znalosti Hayeka, Bastiata, Missese aj. jsou toho důvodem. Ano, oproti kolektivistům, moralistům apod. mám "převrácený mozek", a pokud mé názory a myšlenky jsou vůči těmto nebezpečné, je to naprosto v pořádku, to skutečně vím.

Josef 25.6.2008 13:43

Re: Re: V drtivé většině jste mimo,

Pochopitelne, ze sve penize rozhazovat nebude! On usetri i na operacich, na lecich i na tvem zdravi, ty chytraku !! 

-ferry- 25.6.2008 13:39

Doufám,drahý pane prezidente ...

... že řádně zaplatíte ten poplatek 60,- Kč za den ! Při svém platu 397 tisíc měsíčně to snad nenecháte zaplatit někoho jiného.Za sebe ...

JH 25.6.2008 13:36

Závěr článku je jasný

Všichni to dělají špatně, jen já (VK) bych to dělal dobře :-)

gerontusinza 25.6.2008 13:23

Ejhle agitátor promluvil...... Re: Re: Re: Re: Re: Re: Klaus měl na reformu zdravotnictví 5 let.

a kdo je uctívač socializmu o tom rozhoduju já a můj guru Topolánek......;-D Chlape vy jste jasná socka které se omylem převrátil mozek......;-D;-D O to nebezpečnější pitomec, protože vy nemyslíte, vy víte.......8-o8-o8-o

vládík 25.6.2008 13:21

Re: pane prezidente-jako uznávaný ekonom by jste měl jasně říci,že trh nemůžě vše vyřešit-rozhodně ne ve zdravotnictví-proč dedy fandíte privatizaci nemocnic a zdravotních pojištoven-to není nikde ve vyspělém světě

No, obdobné argumenty jsme slyšeli již před 15 lety (o "rodinném stříbru"). A jak podnikům privatizace prospěla (neuvádějte zde, prosím výjimky, potvrzující pravidlo).

vládík 25.6.2008 13:19

Re: V drtivé většině jste mimo,

Pořád se ptám, zda se nedá lépe krást za současné situace, nebo (ještě lépe) pokud budou nemocnice "neziskovými organizacemi". Víte, kam plynou peníze nemocnic? Kromě platů jen soukromým (často "spřízněným") organizacím (léčiva, pomůcky, stravování, ostraha, údržba, často úklid, energetika, ...).   Tam se kutálejí penízky. Takhle ošklivý kapitalista rozhazovat nebude.

Josef 25.6.2008 13:17

Re: Po přečtení příspěvku si uvědomíme že Klaus má zase pravdu!

Nic jsi necetl, nazor nemas, tak co tu vlastne delas, ty fakane ? Velikou Pravdu ma jenom na te standarte !!

vládík 25.6.2008 13:15

Re: Re: Právě Klausovy argumenty

Ale to, co popisujete není důsledkem "pojišťoven v soukromých rukou".  To je

a/ důsledkem faktu, že pojištění není povinné (a pak je třeba se nepojištěného na způsob platby zeptat) - v návrzích reformy ovšem zůstává povinné pojištění

b/ důsledkem faktu, že ne všichni lékaři jsou smluvními lékaři pojišťoven.

Chci poznamenat, že paláce si stavěla jen jedna pojišťovna (ta více-méně státní).

Fantom 25.6.2008 13:15

V drtivé většině jste mimo,

pod křídly modrého ptáka se dá krást už jen ve zdravotnictví. Tam je ještě cca 200 miliard, na které si modří žraloci brousí zuby. Nic víc.

gerontusinza 25.6.2008 13:13

Ale sedí to až obdivuhodně..........Re: Re: Re: Re: Re: Re: NepleŤte si vy zakomplexovaná Náno do mého tété á tété rozhovoru s panem presidentem....Re: Re: Pane presidente, slezte z toho pidestalu na který jste se vysadil a

ale máte pravdu, já jsem pásl jen samé obdivuhodně inteligentní holky....;-D;-D Vás ani náhodou

ilna 25.6.2008 13:12

Re: Po přečtení příspěvku si uvědomíme že Klaus má zase pravdu!

Jurajdo, jurajdo, nejsem levičák a jsem přesvědčena, že Kklaus nemá pravdu. Co s tím vaše černo-bílé vidění světa udělá?

Honza 25.6.2008 13:11

Re: Po přečtení příspěvku si uvědomíme že Klaus má zase pravdu!

...řekl přitroublý rádobypravičák.:-D:-D

Martin 25.6.2008 13:08

Re: Právě Klausovy argumenty

Naprosto s vámi souhlasím,mám stejný názor.Dostane-li se zdravotnictví a zdrav.pojišťovny do soukromých rukou,bude jako v USA rozhodovat ; máš prachy,nemáš ?? tak tady máš aspirin a mazej.To,že celá desetiletí platíme jak mourovatí a deset pojišťoven si staví paláce s komfortním vybavením a vysokými platy,je jen část černé díry kde se ztrácejí miliony.Klaus ale tohle nepochopí,protože on se s tím bordelem nesetkává.

VLADIMÍR 25.6.2008 12:46

Re: Re: Ale no tak, napřed jsem měl za to, že se rozčilujete oprávněně, ale pak jsem s hrůzou zjistil Re: JH jen člověk atd.

Příznačné, dělat kašpara na vesnických veselicích a přitom si myslet nesaháte mi ani po kolena

muf 25.6.2008 12:31

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Klaus měl na reformu zdravotnictví 5 let.

nechápu  jak jste došel k názoru, že  jsem investoval do "jistoty desetinásobku"?! Navíc jak vidím, pánovi ujíždí nervy a uchyluje se k invektivám..jediný v čem máte pravdu je, že je Kožený trestně stíhán.. i když ten sám režim mu předtím dovolil připravit desítky tisíc lidí o peníze a následně uniknout za hranice..připadá mě to, že ani není zájem  Koženého chytit a potrestat, co kdyby na hladinu vyplavala nějaká další špína..tak ať ho radši potrestají v USA, protože při našich zákonech by za pár let vyšel na svobodu..