4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Zloděj křičí „chyťte zloděje“

Ve zdejší novinářské obci existují naivky, jež vzývají povstání blíže neurčitého „českého Matoviče“. Domácí mutaci vítěze nad slovenským politickým hegemonem – zdiskreditovaným Smerem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Moravčík 6.8.2020 9:52

Sú zmieňovaní takzvaní "Hamrovci", ktorí skutočne po jednoročnom "štúdiu" získali maturitu a boli nasadení na vysoké školy, kde mali získať aspoň obecnú predstavu o obore, aby mohli byť rodnou stranou nasadení do riadiacich funkcií. Na Lekársku fakultu v Martine ich tiež prišla dosť veľká skupina (bývalá manželka tam vtedy pracovala ako odborná asistentka), našťastie väčšina z nich už po prvom ročníku pochopila, že je to (aj pri napriek neverejnému príkazu skúšajúcim) nad ich sily a odstúpila. Napriek tomu niektorí skúšajúci odmietli pustiť týchto poväčšine totálnych blbcov ďalej, ale vyriešilo sa to presunom skúšok k ochotnejším. Čo dnes s tými titulmi robia, boh vie (ale neviem, či vôbec niekto v Martine odpromoval - myslím, že nie). Nemali liečiť, natoľko si aj tí komunisti dokázali predstaviť, čo by mohli napáchať v praxi. Napriek tomu poznám jednu absolventku farmácie, ktorá sa v obore (nemyslím lesnú) uplatnila. Ale to bola výnimka, potvrdzujúca pravidlo. Potom to našťastie utíchlo a nepokračovalo sa v tom.

R. Tesařík 6.8.2020 9:50

Soudružka profesorka Dvořáková? Hmmm.

A. Novák 6.8.2020 9:44

Matovič údajně bydlí v nezkolaudovaném domě...asi se o tom v slovenských médiích nemůže psát? :-)Podobnost Matoviče (OLANO) s Babišem (...ANO) je víc než zvláštní...

A voličům obou premiérů to nijak nevadí...

P. Moravčík 6.8.2020 9:42

Matovič je emocionálne alternatívny:-). Inými slovami, presne to popisuje nápis na transparente protestujúcich na hraničnom prechode v Petržalke: Šašo z Trnavy. Vyzná sa však v marketingu, oslovujúcom mierne až ťažko alternatívne mysliacich. Volilo ho údajne až 80% slovenských Cigánov, a to treba považovať za skvelý výsledok predvolebnej kampane.

No ale nájdi na dlani chlp! (Vo voľbách myslím).

V. Halašta 6.8.2020 9:38

Že k němu přišel přes kamarády ze švajcu vám řekli na ranním rozdílení úkolů?

D. Polanský 6.8.2020 9:38

A ještě mu tleskají, že dokonce navíc občany baví. Je s ním sranda.

V. Halašta 6.8.2020 9:37

Kecy jak od Prchala. Relativizace, řeči o právu, ještě chybí presumpce...

A lži jak od Prchala. Jestli má někdo absenci argumentů a smysluplného programu tak je to právě Babiš a jeho politická divize ANO.

Kdo chce, tak si informace o "provatizaci" Agrofertu snadno dohledá, a kdo zná praktiky v socialistických PZO tak si i domyslí, kde vzal prachy na ty první "nákupy". Ovšem že kradl už v PZO si skutečně jen domýším, o tom, na rozdíl od jeho dalších zlodějen, informace nemám.

D. Polanský 6.8.2020 9:36

Holt nejtěžší to mají řemeslníci, za nimi musí být vidět kus práce. Tam řeči nepomohou, kdežto právník, politik, ekonom apod. včetně prezidenta může být každý.

P. Moravčík 6.8.2020 9:34

To o tom dome nepoznám. Mohli by ste to popísať konkrétnejšie? Alebo, nemýlite si to s bytom Fica v komplexe Napoleon? Dosť by ma to zaujímalo.

Š. Hašek 6.8.2020 9:26

Tak se zdá, že Matovič je opisovač a bydlí v domě načerno. Nemá čas, pracuje pro Slovensko!

Takový moderní politický padouch.

A. Renjascu 6.8.2020 9:25

Mám vůči panu premiérovi vážné výhrady a nemyslím si o něm moc pěkné věci, mezi podnikateli měl přezdívku sup, ale nazvat bez důkazů někoho zlodějem nepřináší do společnosti žádné pozitivní hodnoty, ale jen nenávist. Absence argumentů i smysluplného programu je hlavní problém všech známých Babisových oponentů. Některé věci, které dělá se vám nemusí líbit, protože jsou "nemorální", ale pokud nejsou trestné, tak není zloděj. Rozvod může být v mnoha případech nemorální, ale není trestný a naopak soukromá odplata za utrpěné zlo může být morální, ale ve většině případů taktéž trestná. Takže pokud nemáte info o trestném činu premiéra, tak zloděj podle práva prostě není.

Š. Hašek 6.8.2020 9:21

Jste lepším politologem než Fiala s Pehem dohromady.

A. Renjascu 6.8.2020 9:11

V podstatě máte pravdu, ale pokud si dobře pamatuji, tak "večerní" škola byla na dva roky a podmínkou bylo mít ukončené nějaké středoškolské vzdělání bez maturity (např učňák 3,5 roku???). Je, ale možné, že někde se to dělalo s tím turbo efektem, jak popisujete.

P. Staronový 6.8.2020 8:55

Přístup ke vzdělání (nejenom, ale o něm je článek) je symptomem, jak je na tom dotyčný s morálkou. Nic víc, nic míň. A to je zase údaj pro voliče, schopné a ochotné ho vyhodnotit. Moc jich není.

F. De Winter 6.8.2020 7:59

R^

K. Salajka 6.8.2020 7:54

Na Matovičovi se mi nelíbí, že druhým nepřeje. Byl v partě, která odvolala AndrejecDanka z čela slovenské sněmovny- protože opisoval.

S. Zemitý 6.8.2020 7:41

Už ... TGM volal po morálce a demokratech. Takže mluvit o nemorálnosti a nedostatku demokracie jeko o dědictví komunismu je nepřesné. Na otázku, zda to takhle může pokračovat ad inf. mi odpovídá instinkt, že ... ne. Ostatně neschopnost racionálního řízení věcí veřejných lze pozorovat v celém světě: viz dnešní Francie, Německo, USA na západ od nás, o východu ani nemluvě. 8 let starý článek https://ekonom.cz/c1-56856390-lidstvo-si-neumi-vladnout-pokud-se-nevzpamatuje-cekaji-ho-velke-a-bolestne-krize věštil kolaps. Nejsme už na dotek ? Babo raď. Sorry: Vzdělané, inteligentní a světaznalé pohlaví č.1 raď.

K. Salajka 6.8.2020 7:35

Sebastian Kurz v Rakousku školu přerušil a šel rovnou do politiky. Formální vzdělání je v soudobé politice celkem bezvýznamné a zjišťování nedostatků v diplomové práci je typická práce dnešních líných novinářů. Kdo se zabývá kritikou ad hominem, nemusí se zabývat politickými názory, to by mu totiž počítač nezjistil a musel by u toho sám myslet. Formování našich demokratických institucí například ovlivnilo, že v nich právníků bylo poskrovnu - do sněmovny se dostali především umělci, lékaři a ekonomové. Jsou sice talenty, které přesahují svůj obor (agronom Jan Faltýnek, chemik Mirda Kalousek) , přesto největší problém současného vzdělání vidím ve zrušení tradičních odvětví a podcenění humanitních věd.

Závěrečnou originální práci, schopnou publikace, by měli psát lidé, kteří chtějí pokračovat v oboru jako teoretici, na konci studia chybí člověku prostě zkušenost. V současné politice je vzdělání na překážku - Věra Jourová rozhoduje o právních zásadách EU přičemž absolvovala jeden rok právních studií (2011 - 2012) /má titul PhDr/. Ursula von L. řídí Evropu - přičemž opsala 60% závěrečné práce . Takoví vzdělanci jsou prostě jenom něčí pošťáci.

M. Koutný 6.8.2020 7:29

No to mě zatím nenapadlo... Ale ano, to je přesné! Ti absolventi genderových studií, sociální antropologie a podobných oborů jsou vlastně takoví RSDr.!!!

V. Braun 6.8.2020 7:23

Tak my už svého Matoviče, vzešlého ze zoufalství voličů a stojícího mimo zavedené strany, přece máme. Jmenuje se Babiš.

P. Dvořák 6.8.2020 7:20

Že ukradl Agrofert vám řekli v bruseli? (není od slova Brusel)

P. Dvořák 6.8.2020 7:18

Jak se dá protestovat "proti zastřelenému investigativnímu novináři" ?

P. Dvořák 6.8.2020 7:14

To by nešlo.

Na rozdíl od absolventa čehokoliv ve funkci jakékoliv musí být za instalatérem vidět kus práce.

P. Kubáč 6.8.2020 7:07

Na vojně jsme říkali "kdo má díru a dýchá - může velet"

Dnes platí, že vysokoškolský titul dostane každý kdo má díru a vydrží dýchat až do promoce.

Ja na čase obrátit kritéria - jsi instalatér - výýýborně.

K. Salajka 6.8.2020 6:59

A můžeme těšit, až nás budou operovat doktoři, kteří sice jsou dyslektici a mají lehké problémy s motorikou, ale na stěně operačního sálu budou diplomy o tom, že školu vystudovali díky předpisům o inkluzi, které jim pomohly překonat tyto lehké hendikepy.

F. De Winter 6.8.2020 6:46

Ono je to vlastně jedno. 80% dnešních VŠ jsou kvalitou na úrovni VUMLu, místo vzdělání poskytují politické školení a titul dnes dostane v podstatě každý. Takže likvidace vzdělání jako takového. A naše uctívané vzory na západ od našich hranic jsou na tom ještě hůř, neboť tyto trendy přicházejí odtamtud. :-P EU :-P

V. Halašta 6.8.2020 6:43

Začal bych Agrofertem a skončil dotaci na Čapí hnízdo...

T. Vodvářka 6.8.2020 4:50

S těmi tituly je to zajímavý fenomén. Po roce 1948 byl titul spíše stigmatem, neboť dělník přeci nic podobného nepotřeboval, stačila věrnost a příslušnost ke KSČ, aby bylo možné soudruha dosadit třeba do čela "podniku". Pak přeci jen - po mnoha letech - si někteří začali uvědomovat tu nádheru titulu před jménem a případně i za ním.

Protože však nebylo možné jít na "vejšku" bez gymnasia, zřídily se večerní "schnellkursy" pro vybrané, kde se dal udělat 4letý gympl za rok po večerech při zaměstnání. Tito absolventi pak byli přijati na VŠ bez přijímaček a to dokonce i na medicínu (v mém ročníku byli takoví dokonce 2 - oba dva naštěstí pro pacienty skončili v prváku). Protože některé školy byly i za těchto zmírňujících podmínek přeci jen náročnější, byl zřízen titul RSDr. (správně nazývaný "rozhodnutím strany doktor), kde bylo jeho dosažení přeci jen snadnější, než inženýr, který přeci jen musel zvládnout aspoň trojčlenku.

Zdá se, že i dnešní doba prahne po titulech, jak uvádí autor u některých našich politiků. U pana Matoviče je aspoň sympatické to, že to ihned přiznal s tím, že na školu kašlal pro podnikání. Což nijak nezlehčuje jeho lež, pro níž by se měl poroučet.

F. Žůrek 6.8.2020 2:45

Komunismus je u nás přece stále!!!

Radovan Krejčíř se ocitne ve vězení až konečně v jižní Africe v JAR. U nás se mu nic nestane.

Pořád máme justici komunistickou a rovněž tak ve velké míře naši policii. Je tomu tak. Jen se podívejte na JUDr. Renatu Veseckou, na Vitáskovou atd.

Paní profesorka Vladimíra Dvořáková je jen snad jediná výjimka. Je divné, že to vůbec ustála, když odkryla třeba Plzeńskou právnickou fakultu...

K TGM máme pořád velice daleko! Tož tak! Zdař Bůh!

F. Žůrek 6.8.2020 2:27

Všechny takové podvody se přece prováděly také dříve - za "slavného" komunismu. Opravdu, vůbec nic nového pod sluncem!

Sám osobně jsem jen s titulem "promovaný matematik" z roku 1963 - neboť komunisté zrušili doktoráty, takže jsem byl jen "promovaný," ale byl jsem ještě jako student na škole vybrán za asistenta na fakultě matematiky, ale musel jsem z fakulty odejít, neboť jsem nebyl v KSČ - což bylo podstatné!!! Nu, ale co chci říci:

Tehdy soudruh šéf v Gottwaldově po mně chtěl, abych lhal v jeho prospěch u rozhodčí komise. Což jsem odmítl a neprovedl a to byl můj konec ve firmě. Všichni hochštapleři v PSG Gottwaldov se mně snažili zlikvidovat jako totálního blbečka, který prý nic neumí, a ONI byli vědci! Brzy jako členové KSČ obdrželi CSc. apod. Za ten titul byly peníze k platu! Soudruzi přece všemu rozuměli ze zásady!

A tak tomu je u nás pořád! Opravdu se nic nezměnilo. Komunistické špinavosti pokračují a slušní a poctiví lodé pláčí nad výsledkem své práce. Všechno je nějak stále "naruby." Na Slovensku aspoň protestují proti zastřelenému investigativnímu novináři, a u nás takoví novináři jsou slavní! Zdař Bůh!

(Hlásím se ke katolíkům, takže to mám stále tím po... navrch, jak se lidově říká, jako například je stále "pronásledován" pan senátor Jiří Čunek. Opravdu nic nového u nás. )