18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

POLITIKA: Zkouška respirátorem FFP2

Praha dosud není Vídeň a v časech koronaviru to je vidět víc než jindy. V Praze se zákazníci jednoho z řetězců často ptají po respirátorech FFP2, které se mají prodávat po deseti korunách.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Kolman 10.2.2021 17:42

Dám vám pane Vychodile zdarma důvěrnou radu:

Při stříhání nehtů na noze si napřed sundejte ponožky.:-)

P. Zima 10.2.2021 12:40

Tak si vezmeme po odstavcích: "V Praze jsou vyprodané levné respirátory. - Ve Vídni chvíli rozdávali respirátory úplně zadarmo a teď je prodávají za půl darma. - Vídeňské tramvaje jsou plné respirátorů, pražské tramvaje ne. - Rakousko funguje lépe, protože stát více rozdává a dotuje aby občané neprotestovali proti zpřísnění. - Česko nerozdává vůbec a dotuje méně, ale nakonec nezpřísní. - Rakušani sami nevědí jestli udělali dobře. - Češi zase škudlí. Takhle tu ekonomiku nerozjedeme!"

Š. Hašek 10.2.2021 12:06

Přesně!!! R^R^R^

A to, že to všude dělají líp než my, to je obehraná deska. Deska Jourové, Fialy a Pekarové.

P. Vychodil 10.2.2021 11:43

no, ještě když jsem byl výdělečně činný, tak jsem si kupoval 300 párů ponožek, a měl jsem to na rok...je tedy pravdou, že jsem je kupoval za 5Kč/ks:-):-)

P. Vychodil 10.2.2021 11:02

dokument se zabývá normálními hadry, a ne respirátory, nevím, proč jej sem dáváte.

O. M. 10.2.2021 9:25

Jakých několik denně? Maximálně dva, a to je třetí den můžete použít znova.

R. Langer 10.2.2021 9:04

Přesně. Ale poseroutkům to stejně nevysvětlíte... ;-)

J. Nevrkla 10.2.2021 8:57

R^

D. Zítko 10.2.2021 8:05

Chybná je základní premisa a to je, že nás respirátory zachrání.

S. Tomáš 10.2.2021 6:28

Vexláctví má hluboké kořeny. Levné respirátory skoupili křečci, kteří se je snaží prodávat se ziskem. Před Babišovou propagací respirátoru jsem nikde v obchodech nenarazil ani na obyčejné roušky, ale nyní se místo respirátorů v regálech objevily hromady roušek. Kdo je asi schovával? Kdo schovává dnes respirátory?V

R. Vacek 10.2.2021 2:07

Předpokládám, že filtrační schopnost respirátorů se moc nezmění i když se budou používat opakovaně. Samozřejmě, nebude to ten krásný, nový respirátor, ale to platí i u ponožek, které rovněž nenosíme jednorázově.

https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/923607/s0760-4a-duration-wearing-face-coverings-170920.pdf

P. Hatina 10.2.2021 0:55

Tak ona to zkouška respirátorem je, jenomže se tím u českých občanů testují dvě zásadní a zcela jiné vlastnosti.

Za prvé - i na tomto se jasně ukazuje rozdílná kupní síla u nás a v Rakousku. I kdyby ty respirátory u nás dostatečně zlevnily, tak vzhledem k tomu, že to jsou jednorázovky a člověk by jich potřeboval několik (možná 5 i více) denně každý den, byl by to opravdu hluboký zářez do rodinného rozpočtu, který by si ani většina rodin /ani důchodců, atd) nemohla dovolit. Btw, úplně nesmyslně zněly sliby p.Blatného, o tom, že prý by jim to stát nějak na podporách cáloval. Snadným výpočtem by se došlo k tomu, že by ani ten stát na to neměl.

Tím se ovšem k tomu

za druhé) , že mnozí lidé skutečně rychle vykoupili ty respirátory v jednorázové slevě jistého hypermarketu. Totiž "pro případ", že by to naše vláda přece jen jako povinné zavedla. Jenomže, vzhledem k tomu, že jak výše, by jich potřebovali několik denně každý, den, tak by jim ty zásoby stejně dlouho nevydržely, a museli by brzo vyrazit nakupovat další a za draho.

Ostatně, stačí připomenout, že vláda nyní slibuje otevřít školy - tak si představme kdyby to udělala pod podmínkou, že ti žáci/studenti budou muset mít tyhle respirátory.. Několik denně, samozřejmě (v jednom se to vydržet nedá),...krát počet dní, Stačí aby rodina měla víc dětí, a nezbude jí ani na nájem, natož na jídlo...