7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Žijeme v roce 2007

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
gebosch 21.1.2007 23:47

Na hlavu postavené

Prosím vás, stojí opravdu výlevy p. Jičínského za to, abyste se jimi kdokoliv zabývali?

Alf 21.1.2007 23:58

Re: Na hlavu postavené

Stojí, psychiatři by se mohli přít, jestli pan profesor je kretén, nebo debil.

Hnyk 21.1.2007 18:59

Pane Haas

Vzhledem k tomu, že přez dlouholetý pobyt v západní cizině neumíte rozlišovat mezi sociálním státem a socialistickým státem, doporučuji pozorně pročíst tento článek:http://neviditelnypes.zpravy.cz/vzpominka-jak-jsme-se-domlouvali-d4o-/p_zahranici.asp?c=A070116_214918_p_zahranici_wag

Problém s domluvením se zapřičiněný vzděláním v socialistickém Československu nemusí být způsobený pouze výukou jazyka.

Jara London 21.1.2007 21:51

Re: Pane Haas

Hnyku, ... přes dlouholetý ...je správně. Neodkazoval bych se na problémy jazyka, být Vámi. A s panem Haasem jednoznačně souhlasím. Jičínský je prostě senilní blb.

Jiří 21.1.2007 18:39

zmatky v hlavě pana profesora...

Je o něm již dávno známo, že si plete pojmy, a nepatří  mezi  občany  s vysokou intelektuální úrovní.Protože  by jinak nemohl takto mluvit.

jonáš 21.1.2007 22:10

Re: zmatky v hlavě pana profesora...

Radši si opravdu přečtěte v LZPS tu hlavu 4, ať tady nevypadáte jak blbec -- to že vám ji Haas zatají, ještě neznamená, že neexistuje. Ale možná je v tom nevině, jenom mu to zase nezobrazuje jeho vybíravej browser. ;-)

jepice 21.1.2007 23:03

Re: Re: zmatky v hlavě pana profesora...

Hlava 4 je dost slabá návnada, ale nezoufejte, třeba ještě nějaká rybka zabere.

Sch.glosátor 21.1.2007 18:25

Dotaz : co jsou to ony "demokratické hodnoty "?

;-)

pepe 21.1.2007 15:35

ale ,ale

Paní Marie má pravdu.Nemluvím zde pouze o "psu",ale o diskusních příspěvcích ke všem článkům v tisku .Tam je  největší počet souhlasů  u těch s nejvulgárnějším textem.Nevypovídá to něco o kulturnosti národa?

Patron Divný 21.1.2007 17:25

Re: ale ,ale

Né.

Boleslav Dolejší 21.1.2007 14:18

Pane Haasi,

ozývám se sice už trochu pozdě, ale přece jen:

prosím vás, co to povídáte, že ČSSD nám chce "vrátit socialismus"? To je bohapustá demagogie, tvrdit, že snad tato strana chce vrátit režim, který zde byl před rokem 1989. Programy všech sociálně demokratických stran v Evropě prostě akcentují sociální aspekty státu o něco více než strany jako ODS. Cožpak nevidíte, že praktické rozdíly v tom, jak společnost vypadá a jaký důraz se klade na sociální solidaritu etc., jsou v zásadě nepatrné, ať už vládnou strany jako ODS nebo ČSSD? Lidé jako vy se hloupě a nezodpovědně snaží vyvolávat onu "studenou občanskou válku", o které mluvil V.K. (který s tím ovšem před lety sám začal...).

Patron Divný 21.1.2007 16:27

Re: Pane Haasi,

Víte, pane, s těmi nepatrnými praktickými rozdíly máte snad pravdu, pokud jde o většinu Evropy, ale u nás je to bohužel kapánek jinak. Kdybych žil v Německu, Holandsku, Dánsku apod., tak bych také volil pravici, ale z případné vlády levice bych nebyl zdaleka tak znepokojen jako u nás z případné vlády ČSSD. ČSSD totiž není "standardní" evropská sociální demokracie. Přítomnost kovaného komunisty Jičínského mezi jejími špičkami to jen potvrzuje. Fakt si dokážete představit takového exota např. mezi poslanci Labour Party?

Boleslav Dolejší 21.1.2007 21:49

Re: Re: Pane Haasi,

Ale samozřejmě - copak jste neslyšel o tom, jaký ultralevičák je třeba londýnský starosta Ken Livingstone? A jakou minulost má řada německých politiků? Je pozoruhodné, jak některé oběti dlouhodobé mediální kampaně jsou téměř ochotny klást rovnítko mezi soc. dem. (ať u nás či jinde) a husákovskou KSČ (ba snad i Kimovou "stranou"). Jak mohli lidi tak zblbnout? Copak každý nevidí realitu kolem sebe???? Jaký je rozdíl mezi životem pod Paroubkem a před 10 lety pod Klausem? Snad jen že se máme líp, bez "balíčků"... I ten omílaný dluh stále je jeden z nejnižších v Evropě...

Josef K. 21.1.2007 22:24

Re: Re: Re: Pane Haasi,

Soudruhu Dolejší, máme se líp, tos napsal dobře. I my úředníci máme od státu dost peněz, abychom mohli koupit našim dcerkám všelijaké bárbíny a podobné marketingové nesmysly. Dokonce i více peněz než ti hlupáci, kteří při získávání obživy riskují vlastní kapitál (úspory). A až naše dcerky a vnučky budou ten dluh splácet? Můžou přitom rozčesávat umělé vlásky těm panenkám. Přímo od...

Vodák 21.1.2007 16:40

Re: Pane Haasi,

Vážený,

Jestli nejste soudruh a úmyslně nežvaníte, tak se prosím probuďte.

Boleslav Dolejší 21.1.2007 21:50

Re: Re: Pane Haasi,

Ba, ba, to je opravdu skvělý příspěvek do diskuse...

neuropan 21.1.2007 11:23

Úcta ke stáří

Soudruh profesor Jičínský úspěšně přebral štafetu poslance-geronta po soudruhu poslanci Evženu Erbanovi, nejstarší a i nejsenilnější. Při vší úctě, nemyslím si, že člověk skoro osmdesátiletý by měl mít možnost ovlivňovat život za x let. Jsem pro omezení volitelnosti na max. 70 let, stejně nedemokraticky je volitelnost omezena věkem zdola. Děti a geronti by neměli mít možnost ovlivňovat věci veřejné prací v Parlamentu, ale toliko pasívně, při volbách. Jeho páteční expozé v Parlamentu mi připadala dost mimo mísu.

pepe 21.1.2007 15:18

Re: Úcta ke stáří

Né všichni po 70letech musí být senilní.Co bych dal zato,kdyby naše republika měla takového politika ,jako byl v poválečném Německu Adenauer.Jinak pokud jde o p.Jičínského,souhlasím.Co nám může něco říkat o demokracii bývalý komunista.

Patron Divný 21.1.2007 15:40

Re: Re: Úcta ke stáří

Souhlasím, u pana Jičínského to opravdu není senilitou.

Marie Dubanová 21.1.2007 18:18

Re: Re: Úcta ke stáří

pro pana Pepeho,máte stoprocentně pravdu, ne všichni musí býti nutně senilní, ale některým se to bohužel "nevyhne", ale to nebyl přápad, Vámi zmíněného - I.spolkového kancléře Konráda Adenauera, byl spoluzakladatelem EHS, ostře vystupoval proti  kom. levici. S jeho jménem je spojována poválečná obnova a vzestup býv. SRN.a ještě bych si dovolila podotknouti k Vaší poznámce o "vyprávění bývalého komunisty o demokracii", tak to máte také "recht", přeji dobrý večer.

Kvetla 21.1.2007 20:53

Re: Re: Úcta ke stáří

Trochu nezvšeobecňovat by neškodilo.Můj dědek byl ještě v 76 letech předsedou šachového klubu  a aktivně hrál asi na úrovni dnešní II.výkonostní třídy.Byl geront ???Já osobně bych jeho bytsrost úsudku bral i dnes.Faktem je,že bolševici a socani ho nesnášeli a on je také nemusel.

neuropan 22.1.2007 12:03

Re: Re: Re: Úcta ke stáří

K té generalizaci. Nemyslí si, že někteří třeba i 18-tiletí géniové by v Parlamentu udělali více práce, než někteří starší poslanci ? A nemohou, dokud jim není 21 let. Ad váš dědeček, bylo by mi úplně šumafuk, kdyby Jičínský předsedal šachovému kroužku, ale on sedí jako poslanec v Parlamentu, jehož pravomoce jsou přece jen větší, než pravomoce předsedy šachového kroužku !

Josef K. 21.1.2007 22:25

Re: Re: Úcta ke stáří

Proč bývalý?

marek 21.1.2007 9:33

Sociální stát zde ? Ani náhodou.

Sociální stát zmizel v roce 1989. Žádná vláda po převratu sociální problémy neřeší, pouze je prohlubuje. Podívejte se jak přibývá bezdomovců, chudinských ghett, vybíračů popelnic, kriminality z nedostatku (krádeže jídla v supermarketech). Obviňovat socdem z přehnané péče o sociálně slabé je nesmysl, většina těch peněz stejně zmizí v kapsách sociálních pracovníků a ODS to nevyřeší o nic lépe. Máte smůlu, hoši antikomunističtí, že tady byl režim, který dokázal zajistit důstojné životní podmínky všem. Ne všechno bylo špatné.

Patron Divný 21.1.2007 9:53

Re: Sociální stát zde ? Ani náhodou.

Vy máte smůlu, že jsou mezi námi i starší, kteří si ty "důstojné" životní podmínky pamatují a mohou se vám na ně zvysoka...

Malý Aston 21.1.2007 10:41

Re: Re: Sociální stát zde ? Ani náhodou.

Já si velmi dobře pamatuji tu báječnou dobu,kdy tady vládl bolševik.Mám pochopení pro ty,kteří celý život věřili,že jedině komunismus je ten nejlepší společenský řád a na stará kolena se jim nechce přemýšlet a hodnotit co prožili a jak by se mohli mít,kdyby tady komouši nevládli.Také je jich pořád méně a méně a až vymřou tak nebudou.Ale nechápu socany.Kdo jim nakukal,že jedině spojení s KSČM jim umožní vládnout.Ta jejich touha o trvalé vládě napořád jim nějak zatemnila mozek.Je hlavou socanů Jičínský starý komouš nebo Rath,asociál kterému je jedno kde je jen když je u koryta?Nebo tomu velí Sobotka,který ještě nikdy  nepracoval jen u socanů? Nebo Tvrdík nebo dokonce Paroubek? O co jim těm človíčkům jde? O moc,o prachy nebo o funkce? Proč se spojili všichni socani s komouši? Když mají stejné cíle,proč se pěkně nespojí do dvoukalice nebo neudělají jednu pořádnou komunistickou stranu?Jsou stejní v propagandě,hulvátství v touze o moci a to trvalé.Tak Vám socani doporučuji,navštivte nějakou zemičku na západ od našich hranic a pěkně si porovnejte jak se dá žít i bez komoušů a jejich zvrácené ideologie stejných žaludků a likvidace všech,kteří s nimi nesouhlasí.A pokud socani tvrdíte,že nejste komouši tak s nimi nehlasujte a pěkně nahlas řekněte" Filip je škaredý":-D

IS 21.1.2007 11:14

Re: Re: Re: Jen si dávejte pozor na auto, aby vám neshořelo jako v Paříži.

Ve Španělsku pozor na bombové atentáty.

Patron Divný 21.1.2007 11:22

Re: Re: Re: Re: Jen si dávejte pozor na auto, aby vám neshořelo jako v Paříži.

Jo, v největším bezpečí je člověk v kriminále na ajnclíku.

Šerlok Humylsa 21.1.2007 10:39

Re: Sociální stát zde ? Ani náhodou.

jste blbý či navedený??

aljav 21.1.2007 11:08

Re: Re: Sociální stát zde ? Ani náhodou.

 je blbej a navedenej. Navedenej od soudruha Paroubka, jelikž ten je schopný navést jen blbce.