4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Země se chvěje

Pod nohama některých politiků se chvěje země. Neodpovědný přístup k výkonu úřadu a k nakládání s veřejnými financemi se konečně stal rizikovým chováním. Dosud nepostradatelný Jiří Pospíšil ztratil pevnou půdu pod nohama během několika minut. Najednou ho přestala chránit vnitrostranická váha plzeňského regionálního sdružení ODS, stejně jako oblíbenost u velké části veřejnosti, zblblé díky jeho mediální obratnosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Písařík 12.7.2012 11:20

I jiné pozoruhodnosti byly vysloveny.

Jeden z  pánů poslanců vyslovil názor, že nejsou ve sněmovně proto, aby tvořili zákony, ale proto, aby je schvalovali.

V roce 1988 jsme měli kocoura Felixe, kterého jsem cvičil na poslance tehdejší sněmovny - uměl zvedat packu - hlasovat - a víc už do tehdejší funkce poslance nepotřeboval. Škoda, došlo k převratu a kocour se neuplatnil.  Chcete příklad? Volba prezidenta Havla - komunistický parlament jej zvolil jednohlasně. Stačilo jim říci, co mají dělat. Obávám se, že se kolo běhu času otočilo dokola do stejného místa.

O. Malstoka 12.7.2012 10:03

Furt to samé

Zničit Pospíšila je vaší metou od začátku, protože nenaslouchal Vašemu Šalamounovi jak jste si představovali. Už by jste měl s tím flašinetem přestal. Už trochu moc je ohraný.

J. Kadeřábek 12.7.2012 16:55

Nicméně tímto článkem

pan Jemelík přiznává, že jím nenáviděný Pospíšil byl daleko menší zlo než bude následovat pod brněnskou taktovkou. Pan Pospíšil, ať byl jakýkoliv byl v našich poměrech čestný člověk. To od nové metly ODS nečekám. Jinak se mě líbil závěr článku, kde pan Jemelík konstatuje, že Nečas měl nechat Pospíšila popravit nebo aspoň přejet nákladním autem.

P. Pavlovský 12.7.2012 8:02

OSTATNĚ SOUDÍM, ŽE POSPÍŠIL MUSÍ BÝT ZNIČEN

Tak po starořímsku by mohl začínat každý komentář autora. Jinak s ním lze tentokrát celkem souhlasit, až na to, že napsal: "...tři ministři, již doslova ukradli svůj mandát vysílající parlamentní straně...".

20 let od schválení ústavy ČR by mohl vědět, že poslanecký mandát "patří" poslanci a nikoli straně, na jejíž kandidátce byl zvolen.

Má-li na mysli funkci ministra, ani ta nepatří žádné straně. V koaliční vládě má na určité ministerstvo strana nárok v rámci koaliční smlouvy. Pokud tato přestane platit, nárok se ztrácí. Pokud je podepsána jiná, nárok v jejím rámci opět vzniká.

Funkce ministra je plně odvislá od rozhodnutí premiéra (a podpisu prezidenta - quod erat demonstrandum na Pospíšilovi). Ministři za LIDEM SVÉ MANDÁTY NEUKRADLI, drží je legitimně i legálně.

P. Pavlovský 12.7.2012 8:09

Re: OSTATNĚ SOUDÍM, ŽE POSPÍŠIL MUSÍ BÝT ZNIČEN

V letech 150 – 149 před Kristem prosazoval CATO starší zničení Kartága (třetí punská válka). Všechny své řeči v senátu zakončoval obligátně větou:

 Ceterum (autem) censeo Carthaginem esse delendam - Ostatně soudím, že Kartágo musí být zničeno.