30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Země mluví a Nečas mlčí

Bylo to smutné a pro mě šokující setkání. Do klubu Golem je zvána každé úterý večer nějaká osobnost a naposledy to byl expremiér dr. Petr Nečas.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
O. Prochazka 27.5.2014 18:31

Problém je, že pan Hulík svou pitomou otázku

Vydává za pravdu a nikoliv za svůj dojem. To se pak špatně odpovídá.

J. Kanioková 27.5.2014 14:38

Stačilo napsat - za všechno může satan Klaus..

.

M. Pivoda 27.5.2014 17:03

Umění stručně se vyjadřovat

Ne. Opravdu ale opravdu by nestačilo napsat, že "za všechno může Satan Klaus" - nicméně to podstatné by takovým sdělením bylo skutečně řečeno.

Máte smysl pro stručnost, paní Kanioková. Oceňuji to.

V. Venc 27.5.2014 13:49

Země mluví - ale co a jak

Autor vnímá politické reálie v souznění s anarchisticky laděným básníkem a politikem Dykem,. Přikládá mu (jeho básni) značný politický význam a prorocký vliv.

Naivně se ovšem domnívá, že vedoucí politické strany mohou nebo dokonce mají fungovat bez vlivných členů, vlivných podporovatelů, bohatých sponzorů, zákulisních dohod....

Bylo by dobře, pokud by se uměl porozhlédnout, jak probíhají evropské politické hrátky a jaké jsou jejich příběhy, kdo všechno je podporuje a ovlivňuje, a až teprve po tomto "cvičení" se snažil hodnotit úlohu a osud ODS, včetně exprezidenta a expremiéra.

K. Janyška 27.5.2014 13:24

Hulík, vy jste ale hulík.

Proč jste všichni tak pitomí idealisté a proč nevíte, že lidé nejsou andělé, ale lidé. I vy, anděli jeden... Dzp.

J. Sova 27.5.2014 16:06

Re: Hulík, vy jste ale hulík.

Lidé nejsou andělé?:

2. Kr 19,35 Stalo se pak té noci, že vyšel Hospodinův anděl a pobil v asyrském táboře sto osmdesát pět tisíc. Za časného jitra, hle, všichni byli mrtví, všude mrtvá těla.

P. Kmoníček 27.5.2014 13:07

Bůh ochraňuj

českou pravici,ODS už neochrání ani Manitou.

M. Pivoda 27.5.2014 10:21

"Pane expremiére, jak bylo možné, ..."

Američané si zase dosud povídají časově vzdálený příběh jednoho sovětského stachanovce, který byl pro své mimořádné pracovní výkony a mimořádnou pro-sovětskou politickou agitaci poslán za odměnu do USA. Stachanovec se rozhlédl po městě a zoufale zvolal: "Tady nejsou žádné fronty na chleba! Jak je toto možné? Jak je toto možné?"

J. Hanzal 27.5.2014 9:25

Vyborný postřeh pana autora.

Ovšem ptám se, byla tady vůbec po tzv. revoluci nějaká výrazná osobnost pravicového smýšlení. Já si tedy žádnou nevybavuji. Poněvadž si myslím, že ani nemohla býti, když všichni mocipáni od 89. do dnes byli odchováni komunismem. Jen převlékli pláště a tvářili se jako pravičáci, myšlením, ovšem zůstali levičáci.

V. Němec 27.5.2014 7:16

Opoziční smlouva

Pane Hulíku, mohl byste mě - v politice nezkušenému člověku - vysvětlit, jakým způsobem se opoziční smlouva podílela na onom morálním propadu?

Nerozumím tomu. Oposmlouva byla dohoda o podpoře menšinové vlády. A menšinová vláda není něco, co by se v Evropské politice obecně nevyskytovalo. Přináší snad KAŽDÁ menšinová vláda morální propad? Ona totiž menšinová vláda VŽDY uzavírá dohodu s většinovou opozicí, za jakých podmínek ji nechá vládnout. Někdy to jsou možná jen ústní dohody, ale o to hůř (voliči neznají obsah). A jelikož se domnívám, že menšinové vlády obecně k morálnímu úpadku nevedou, je chyba někde jinde - ve vlastní opoziční smlouvě? No, četl jsem ji (lze dohledat na Internetu), není to zrovna zábavné čtení, ale nenašel jsem tam nic, čemu bych přisuzoval potenciálně morální propad.

Tak co je příčinou toho morálního propadu???

I. Schlägel 27.5.2014 7:28

Re: Opoziční smlouva

Opoziční smlouva byla ve skutečnosti velká koalice převlečená za hru na vládu (ČSSD) a nesmlouvavou opozici (ODS). Obě strany měly vytvořit koaliční smlouvu a podílet se s plnou zodpovědností na vládě svou účastí a následným skládáním účtů při dalších volbách. Radši zvolili tzv. opoziční smlouvu jako krycí manévr pro rozdělení vlivu ve státě bez jasné odpovědnosti za vládnutí. Důsledky tohoto opozičně smluvního přátelského obejmutí dvou "nesmiřitelných" politických uskupení jsou cítit dodnes. Ale možná je to na Vás moc složité.

J. Bořický 27.5.2014 8:34

Re: Opoziční smlouva

Pan Němec ví,co je to opoziční smlouva.To jsem vyčetl z jeho příspěvku.Takže opakujete to,co je všeobecně známé.Ptá se ale na to ,jestli opoziční smlouva jako taková musí nutně vést k něčemu nemorálnímu.A mimochodem,ptá se slušně.Ta Vaše jedovatá slina v poslední větě mluví za mnohé.Proč se zde nedá diskutovat v rámci slušnosti ?

P. Lenc 27.5.2014 8:46

Re: Opoziční smlouva

Tentokrát se musím pane Schlagele i já postavit na stranu pana Němce.A co se týče článku, je to autorův tradičně zaměřený pohled na ODS.Nic víc, nic míň.

O. Prochazka 27.5.2014 18:33

Re: Opoziční smlouva

To jste moc neodpověděl. Jestli na vás působila OS néjak morálně špatně, pak to spíše vypovídá o vás.

V. Vaclavik 27.5.2014 11:30

Re: Opoziční smlouva

"menšinová vláda není něco, co by se v Evropské politice obecně nevyskytovalo. Přináší snad KAŽDÁ menšinová vláda morální propad?"

A vy pane Nemci snad povazujete nasi, a potazmo evropskou politiku, za moralni giganty, kteri vynasi politku na nejake moralni vysiny??

Jedna vec totiz je tolerance nesepsana a nepodepsana a tudiz kdykoli odvolatelna, cili tolerance na kterou se nelze nijak spolehat, a tolerance zakotvena v umluve psane a podepsane - coz proste a jednoduse lidem smrdi.

Kdyz budu hodne charitativni, tak to ohodnotim tak, ze lide muzou tolerovat kradeni, ale uz nikoli drze kradeni, kdy se to kradeni oficalne posveti. V tom je cely ten rozdil mezi tou opozicni smlouvou a jinymi mensinovymi vladami.

J. Horáček 27.5.2014 13:32

Re: Opoziční smlouva

Může mně někdo vysvětlit jak měla dle jeho představ být v té době sestavena vláda. Jiná možnost než dohoda PDS - ČSSD mě nenapadá.

J. Skála 27.5.2014 6:41

To nebylo o Nečasovi,

to bylo o nenávisti ke Klausovi. Až do roztrhání těla.

P. Švejnoch 27.5.2014 9:27

Re: To nebylo o Nečasovi,

Získal jsem stejný dojem.

P. Majer 27.5.2014 0:20

2x dik!!!!

Dik, skvely clanek. A taky dekuji dodatecne za Vasi bezplatnou radu ohledne skandalniho postupu Prazakych Dopravnich podniku v roce 1988. PM