3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Zeman vyhrál

Miloš Zeman zvítězil ve volbách nad Jiřím Drahošem. Zklamání Drahoše bylo evidentní, i on podlehl dojmu, že s podporou médií má volby v kapse.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Těhanová 31.1.2018 12:19

Re: Fiala, Sobotka, Drahoš - lidé stejné sorty.

Považuju za urážku stavět pana Fialu do stejné řady se Sobotkou a Drahošem. S Drahošem jsou si sice rovni vzděláním, ale narozdíl od Drahoše má Fiala politický názor a umí formulovat své myšlenky.

Vaše snaha ho neustále shazovat a nutit do politické sebevraždy je už opravdu úsměvná.

P. Rudolf 31.1.2018 12:10

Re: Já současné ODS "fandím"

Evidentně píšeme každý o něčem jiném.

Já o Zemanovu vítězství, kdy jasně naznačuji, že to s ním nemusí být tak horké, neb za delší konec provázku teď jednoznačně tahá Babiš. A ukazuji možnosti, kdy samozřejmě do reálného zákulisí nevidím.

Vy hodnotíte ODS, která je mi bytostně odporná a nikdy bych ji (jsem ji) nevolil. Je ale, třeba na rozdíl od ČSSD, které fandíte vy, stranou, která Zemana a ty ostatní může (spolu s ANO) totálně vyšachovat ze hry.

A to mně připadá velmi zajímavé, neb na předčasných volbách by evidentně kromě ANO, SPD a Pirátů nevydělal nikdo další.

A. Alda 31.1.2018 11:58

Fiala, Sobotka, Drahoš - lidé stejné sorty.

Možná schopní hrát druhé housle, ale žádní vůdcové.

A. Alda 31.1.2018 11:53

Když Vašimi slovy "shrábne" voliče TOP09 a STAN,

nebude to už ODS.

Bude to možná chvilkové zvýšení politického vlivu, ale dopadne to stejně, jako když ČSSD "shrábla" Marxovou a její feministky a všeliké ty příznivce Kocába a podbných lidí.

ODS se může vzpamatovat jedině tehdy, bude-li z ní znovu OBČANSKÁ a DEMOKRATICKÁ strana. A to není a pomocí TOP09 nebo STAN se takovou rozhodně nestane.

P. Götze 31.1.2018 11:47

Re: Šance ODS rostou

No vidite, podle meho nazoru Fiala propasl svou prilezitost. Nejen jako ODS, ale jako on sam personalne. Povolebni vyjednavani absolutne nezvladl. Bud se mel drzet toho, co rikal porad (ze nikdys ANO ani Babisem jednat o nicem nebude) a nebo mel po volbach zvolnit a zacit standardne vyjednavat se vsemi, co se do parlamentu dostali (standardni postup). Pan Fiala zvolil kockopes, prvni cast s nikym z ANO jednat nebude, druha cast oni s nama vubec nejednaji, co to je za neporadek. To je holt pan Fiala. kazdy si klepal na celo, co vlastne Fiala chce.

M. Šejna 31.1.2018 11:30

Já současné ODS "fandím"

má v čele pravdo-láskového "politologa" Fialu, který si moc dobře rozumí s pražskou kavárnou a který aktivně podpořil našeho slušného, pravdomluvného kandidáta Drahoše, proti zlému a prolhanému belzebubovi Zemanovi.

Taky se mi Filala a jeho zásadová a pravdo-láskově pravdomluvná ODS moc libí, jak požaduje snížení daní a zrušení daně z nabytí nemovitosti. To je od ODS a Fialy moc šlechetné. Když totiž byli u moci, tak jejich vůdce Topolánek a poté Nečas zvyšili DPH z 5% na 15% a základní sazbu zvýšili z 19% na 21%. To považuji za zcela zásadový postoj ODS. Také nám zvýšil daň z nabytí nemovitosti z 3% na 4%. Tehdy se to ale jmenovalo "daň z převodu nemovitosti", tak to bylo něco jinýho (:-D).

Prostě jsou ti klucí pravicoví děsně zásadoví a my bychom je měli podporovat. Oni nám řeknou že jsou sice proti, ale pak budou hlasovat pěkně po Topolánkovsku, tj. "měkké ANO".

M. Šejna 31.1.2018 11:20

Šance TOP09 a STAN rostou

Podle názoru pana Navrátila TOP09 a STAN postupují správně a dívají se do budoucnosti. Nechtějí se umazat Babišem. V příštích volbách schrábnou voliče ODS. Pokud se budou chovat jako rozumná a solidní opozice ...

:-D

M. Valenta 31.1.2018 10:31

Re: Chovanec a ČSSD

Však on zeman ty dva výtečníky, Chovance a Babiše, už nějak přivede k rozumu, buďte bez obav.

V. Klepetko 31.1.2018 10:24

Re: Šance ODS rostou

Buduje si gentlemanský klub na horní palubě Titaniku, k pumpám ať jdou jiní, on se umazat nechce. Asi si myslí, že EU je Carpathia a on že se i se svými 11% věrných dostane do záchranného člunu ...

Nebo jinak. V opozicním závětří lze v klidu vegetovat o čekat na mírný zisk za čtyři roky, jen když demokracie není v ohrožení. Takže asi opravdu není, já to tušil :-))))

F. Navrátil 31.1.2018 10:04

Šance ODS rostou

Podle mého názoru Fiala postupuje správně a dívá se do budoucnosti. Nechce se umazat spoluprací s pružným a bezzásadovým Babišem a v příštích volbách shrábne voliče TOP 09 a STAN. Pokud se bude chovat jako rozumná a solidní opozice, má šanci volební zisk nejméně zdvojnásobit.

P. Lenc 31.1.2018 10:02

Re: Dobrá analýza

Ano, lavírování ODS pod vedením jejího současného předsedy je poněkud sebevražedné.A příklon k Drahošovi to jenom podtrhuje.

P. Rudolf 31.1.2018 9:51

Situace je velmi zajímavá

Kupodivu je to ODS, kdo má nyní (zdá se) balon na svý straně kurtu.

Babiš celou dobu tvrdí, že chce vládnout s ní, neb moc dobře ví, že by tak zásadním způsoben oslabil vliv Zemana a zároveň uklidnil politiky EU. Jestli to modří ptáci nepochopí, tak vženou ANO do náručí Hradu Trosky, a ten ho bude směrovat k Okamurovi, Filipovi a Chovancovi. Z toho nic dobrého pro tuto zemi vzniknout nemůže, i když ekonomika se bude nejspíš vyvíjet velmi pozitivně.

SPD v Německu pochopila, že země potřebuje solidní a silnou vládu a tak to asi ještě jednou s Merkel riskne. Pochopí něco takového i ODS?

P. Kmoníček 31.1.2018 9:16

Re: Řekl bych, že

Studente a ostatní "komentátoři", uvědomte si už konečně, že z 48% hlasů pro prof. Drahoše nebylo cca 80% pro něho, ale proti Zemanovi. A teprve z tohoto faktu by se mělo vycházet při hodnocení prezidentských voleb.

A. Reček 31.1.2018 9:15

Re: Řekl bych, že

Jsem názoru, že nějak teď v důchodu se prof. Drahoš v politice uchytí.

A. Reček 31.1.2018 9:13

Re: Chovanec a ČSSD

Chovanec má pravdu. Babiš potřebuje řádné policejní vyšetření jeho dotačního průseru s Čapím hnízdem!

J. Kočí 31.1.2018 9:08

Dobrá analýza

Zejména mě pobavil náhled na ODS. Fiala asi vejde do dějin jako "ten, který mohl být vicepremiérem"

M. Šejna 31.1.2018 8:23

Chovanec a ČSSD

já jsem byl vždy tradičním voličem ČSSD. Jenže od té doby, co má Chovanec v ČSSD hlavní slovo, je pro mě ČSSD nevolitelná. Chovanec je hrobníkem socanů. On podle mě stojí za trestním stíháním Babiše. Však také strašně moc teď stojí o to, aby socani dostali v případě účasti ve vládě posty ministrů vnitra a spravedlnosti. Asi moc dobře Chovanec ví, proč mají socani o tato ministerstva usilovat.

Socani měli ještě v dubnu 2017 podporu 20% voličů. Jenže byli až druzí za ANO a chtěli být první. Proto rozjeli nechutnou protibabišovskou kampaň s korunovými dluhopisy, tajnými nahrávkami Babiše, Čapím hnízdem a demisí-nedemisí. Výsledek se dostavil: z 20 procent spadli socani během půl roku na 7%. Díky Chovancovi, Sobotkovi a Zaorálkovi.

To, že byl Chovanec na oslavě Zemanova vítězství v jeho volebním štábu, mě vůbec nepřekvapuje. Kdyby se během sčítání hlasů vyvíjela procenta ve prospěch Drahoše, ocitl by se Chovanec ve štábu Drahoše. Tohle Chovanec ovládá dokonale.

V. Student 31.1.2018 8:16

Řekl bych, že

podporovatelé Drahoše akcentovali nejvíc jeho dosavadní politickou bezúhonnost, vyplývala z jeho dosavadních nulových politických zkušeností. S tím se pak vezly další "plusy", slušnost, kultivované vystupování. Ale to, že na něj nejde najít žádný politický přehmat z minulosti, to byla ta hlavní lákačka. Nepovedlo se. Asi víc lidem došlo, že byla spousta lidí, kteří do politiky vstupovali slušní a po pár letech...Takže "pan Čistý II." se nekonal. A to je dobře.