5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Zeman vyhrál

Miloš Zeman zvítězil ve volbách nad Jiřím Drahošem. Zklamání Drahoše bylo evidentní, i on podlehl dojmu, že s podporou médií má volby v kapse.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Kain 31.1.2018 12:40

Re: Šance ODS rostou

No vidíte a já si zase myslím opak.Dnešní ODS není už zdaleka ta ODS když jí šéfoval Václav Klaus.Je silně probruselská a myslím,že by ani s migranty výrazné potíže neměla.Je to taková bohužel druhá TOP 09.

J. Chaloupka 31.1.2018 15:42

Pro bruselská? A není to právě ten problém?

Socialismus jsme vykopli na východ a on se vrátil ze západu. Holt země je kulatá.

J. Schwarz 31.1.2018 20:29

Re: Šance ODS rostou

To bude teda výhra! S voliči TOP a Stan vybuduje tak Dienstbierovskou ČSSD II, ostatně jejich "čelné představitele - Dienstbiera, Valachovou, Sobotku, Marxovou a Gajdůškovou" by mohla obrozená ODS rovnou kooptovat. A k tomu Kalousek - jenom blbec by tak skvělý tým nevolil. Už je vidím, jak se 60-ti % vítězí a sestavují jednobarevnou vládu proevropské jednoty.

P. Rudolf 31.1.2018 9:51

Situace je velmi zajímavá

Kupodivu je to ODS, kdo má nyní (zdá se) balon na svý straně kurtu.

Babiš celou dobu tvrdí, že chce vládnout s ní, neb moc dobře ví, že by tak zásadním způsoben oslabil vliv Zemana a zároveň uklidnil politiky EU. Jestli to modří ptáci nepochopí, tak vženou ANO do náručí Hradu Trosky, a ten ho bude směrovat k Okamurovi, Filipovi a Chovancovi. Z toho nic dobrého pro tuto zemi vzniknout nemůže, i když ekonomika se bude nejspíš vyvíjet velmi pozitivně.

SPD v Německu pochopila, že země potřebuje solidní a silnou vládu a tak to asi ještě jednou s Merkel riskne. Pochopí něco takového i ODS?

M. Šejna 31.1.2018 11:30

Já současné ODS "fandím"

má v čele pravdo-láskového "politologa" Fialu, který si moc dobře rozumí s pražskou kavárnou a který aktivně podpořil našeho slušného, pravdomluvného kandidáta Drahoše, proti zlému a prolhanému belzebubovi Zemanovi.

Taky se mi Filala a jeho zásadová a pravdo-láskově pravdomluvná ODS moc libí, jak požaduje snížení daní a zrušení daně z nabytí nemovitosti. To je od ODS a Fialy moc šlechetné. Když totiž byli u moci, tak jejich vůdce Topolánek a poté Nečas zvyšili DPH z 5% na 15% a základní sazbu zvýšili z 19% na 21%. To považuji za zcela zásadový postoj ODS. Také nám zvýšil daň z nabytí nemovitosti z 3% na 4%. Tehdy se to ale jmenovalo "daň z převodu nemovitosti", tak to bylo něco jinýho (:-D).

Prostě jsou ti klucí pravicoví děsně zásadoví a my bychom je měli podporovat. Oni nám řeknou že jsou sice proti, ale pak budou hlasovat pěkně po Topolánkovsku, tj. "měkké ANO".

P. Rudolf 31.1.2018 12:10

Re: Já současné ODS "fandím"

Evidentně píšeme každý o něčem jiném.

Já o Zemanovu vítězství, kdy jasně naznačuji, že to s ním nemusí být tak horké, neb za delší konec provázku teď jednoznačně tahá Babiš. A ukazuji možnosti, kdy samozřejmě do reálného zákulisí nevidím.

Vy hodnotíte ODS, která je mi bytostně odporná a nikdy bych ji (jsem ji) nevolil. Je ale, třeba na rozdíl od ČSSD, které fandíte vy, stranou, která Zemana a ty ostatní může (spolu s ANO) totálně vyšachovat ze hry.

A to mně připadá velmi zajímavé, neb na předčasných volbách by evidentně kromě ANO, SPD a Pirátů nevydělal nikdo další.

J. Chaloupka 31.1.2018 15:45

Bohužel ani nevědí, co je pravice. Tady nám vládla

pouze pseudopravice a levice, která si myslela, že je to na věky. No a teď pláče nad Trumpem a Afd.

M. Těhanová 31.1.2018 12:32

Re: Situace je velmi zajímavá

Je vidět, že vy o Babišovi nic nevíte. On opravdu chce vládnout sám, ale potřebuje fíkový list. Vy byste mu ho chtěl poskytnout, a přitom vědět, že cokoli se nepodaří svede na vás?

Představitelé ODS by byli nesvéprávní blázni, kdyby na něco podobného přistoupili.

A myslíte si, že Německu podobná " silná a solidní" vláda bude něco platná? Nenechte se vysmát, naštěstí vláda nemá až tak velký vliv na ekonomiku. Ačkoli teď si nejsem tak jistá, jestli je to dobře, lidi pak mají pocit, že to dobré způsobuje a dává jim vláda.

V. Pavelka 31.1.2018 20:40

Ńo

No řekl to jasně , chce vládnout sám , dejte mě to volební období "narovnám věci které banda malých stran není schopna udělat a pak se vrátím ke svým firmám a pak se poperte.Fiala tralala, boha jeho ten chlap je důstojnej" .

J. Kočí 31.1.2018 9:08

Dobrá analýza

Zejména mě pobavil náhled na ODS. Fiala asi vejde do dějin jako "ten, který mohl být vicepremiérem"

P. Lenc 31.1.2018 10:02

Re: Dobrá analýza

Ano, lavírování ODS pod vedením jejího současného předsedy je poněkud sebevražedné.A příklon k Drahošovi to jenom podtrhuje.

M. Šejna 31.1.2018 8:23

Chovanec a ČSSD

já jsem byl vždy tradičním voličem ČSSD. Jenže od té doby, co má Chovanec v ČSSD hlavní slovo, je pro mě ČSSD nevolitelná. Chovanec je hrobníkem socanů. On podle mě stojí za trestním stíháním Babiše. Však také strašně moc teď stojí o to, aby socani dostali v případě účasti ve vládě posty ministrů vnitra a spravedlnosti. Asi moc dobře Chovanec ví, proč mají socani o tato ministerstva usilovat.

Socani měli ještě v dubnu 2017 podporu 20% voličů. Jenže byli až druzí za ANO a chtěli být první. Proto rozjeli nechutnou protibabišovskou kampaň s korunovými dluhopisy, tajnými nahrávkami Babiše, Čapím hnízdem a demisí-nedemisí. Výsledek se dostavil: z 20 procent spadli socani během půl roku na 7%. Díky Chovancovi, Sobotkovi a Zaorálkovi.

To, že byl Chovanec na oslavě Zemanova vítězství v jeho volebním štábu, mě vůbec nepřekvapuje. Kdyby se během sčítání hlasů vyvíjela procenta ve prospěch Drahoše, ocitl by se Chovanec ve štábu Drahoše. Tohle Chovanec ovládá dokonale.

A. Reček 31.1.2018 9:13

Re: Chovanec a ČSSD

Chovanec má pravdu. Babiš potřebuje řádné policejní vyšetření jeho dotačního průseru s Čapím hnízdem!

M. Valenta 31.1.2018 10:31

Re: Chovanec a ČSSD

Však on zeman ty dva výtečníky, Chovance a Babiše, už nějak přivede k rozumu, buďte bez obav.

V. Student 31.1.2018 8:16

Řekl bych, že

podporovatelé Drahoše akcentovali nejvíc jeho dosavadní politickou bezúhonnost, vyplývala z jeho dosavadních nulových politických zkušeností. S tím se pak vezly další "plusy", slušnost, kultivované vystupování. Ale to, že na něj nejde najít žádný politický přehmat z minulosti, to byla ta hlavní lákačka. Nepovedlo se. Asi víc lidem došlo, že byla spousta lidí, kteří do politiky vstupovali slušní a po pár letech...Takže "pan Čistý II." se nekonal. A to je dobře.

A. Reček 31.1.2018 9:15

Re: Řekl bych, že

Jsem názoru, že nějak teď v důchodu se prof. Drahoš v politice uchytí.

P. Kmoníček 31.1.2018 9:16

Re: Řekl bych, že

Studente a ostatní "komentátoři", uvědomte si už konečně, že z 48% hlasů pro prof. Drahoše nebylo cca 80% pro něho, ale proti Zemanovi. A teprve z tohoto faktu by se mělo vycházet při hodnocení prezidentských voleb.

M. Petrilak 31.1.2018 12:28

Re: Řekl bych, že

Správně jste popsal situaci, většina hlasů pro Drahoše byla protizemanovských, ale to žádný z "analytiků" není schopen přiznat, neustále se řeší bláboly města - vesnice, bohatí - chudí, vzdělaní - nevzdělaní. Takhle je to mnohem jednodušší, neodhalujíc skutečné příčiny, to by se totiž moc nelíbilo. O skutečné vyhodnocení prezidentských voleb jim nejde, jenom mlží a kalí vodu.