9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

POLITIKA: Zeman s Ištvanem rozhodnou o vládě

Prezident vidí jako základ vyšetřování propojení politiků s kmotrovskými mafiemi. Ištvan podle něj tvrdí, že se v tomto směru chystá senzace a že pro ni už má důkazy. "Ujišťuji vás, že během těchto několika týdnů žádný druhý pokus nepodniknu, i kdybyste mě lámali kolem," řekl prezident Zeman v závěru svého projevu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vyhnalík 8.8.2013 17:30

Re: Psáno zřejmě před koncem včerejší schůze PS

To by mohlo být proveditelné před tím, než dva poslanci v nejvypjatějším okamžiku "dezertovali před nepřítelem". Ovšem i tak by to bylo netaktické. ODS a TOP 09 oslovují trochu jiné voliče a svým spojením by svůj elektorát nerozšířily, spíše naopak. Na druhou stranu logiku by měla tichá koalice a dohoda o neútočení, protože nic tak spolehlivě voliče neodrazuje, jako rozhádaní politici hájící podobné názory.

Přitom konflikt by méně škodil TOP 09, protože ta sbírá voliče zejména mezi těmi, které ODS zklamala. To si uvědomoval i Schwarzenberg, když podporoval puč na pražské radnici.

J. Vyhnalík 8.8.2013 7:44

Re: Psáno zřejmě před koncem včerejší schůze PS

Naopak Ištvan byl součástí. Pokud by ho Zeman nemohl využít k nátlaku. Kdoví kdo a do, na kmotry zabralo. Na druhou stranu je fakt, že pokud někdo v politické straně dokáže udělat něco takového, tak to ukazuje vadu materiálu.

Ti dva blbci v politice skončili, ale kmotři mají kanonenfutru vždycky dost. Nedokážu si představit, že by v současné situaci mohl ODS někdo ještě víc poškodit. To prostě nebyla hloupost, nebo trucovitost. Hrdlička není hlupák a musel vědět, co dělá. Zajímavé by bylo vědět, kdo na koho co ví, protože jenom za peníze by něco takového snad normální člověk neudělal.

K. Frauknecht 8.8.2013 8:08

Naprostá konstrukce:

S postupem času nabývá Ištvánova realizace rozměry prostého státního převratu s podporou Hradu nebo alespoň hradních kámošů. Po včerejším večeru nelze vyloučit ani podporu kmotrů napojených na "koalici".

M. Šejna 8.8.2013 10:16

pane Vyhnalíku

mezi kmotry platí pravidlo "nemusíš vědět všechno, stačí vědět na každého něco".

J. Kadeřábek 8.8.2013 13:08

Re: Psáno zřejmě před koncem včerejší schůze PS

Kdo by volil další fotovoltaiku i když Bursík to jen napsal a strčil Paroubkovi k podpisu.

P. Pavlovský 8.8.2013 13:28

Re: Psáno zřejmě před koncem včerejší schůze PS

SZ ne dostali tenkrát do sněmovny zelení baťůžkáři (kteří většinou ani nechodí k volbám), ale středostavovští sirotkové po malých středopravých stranách.

Teď ale Bursík prohrál vnitrostrtanický boj s Liškou a SZ zakormidlovala radikálně do leva, a proto ve středová voliče ve městech už nemůže doufat.

Totéž platí na venkově pro KDU.

J. Blažek 8.8.2013 4:52

Pořád stejně .....

Pan Polanecký pořád stejně: Na prvním místě útoky pro ti prezidentu republiky na základě všelijak překroucených tvrzení a na druhém místě útoky proti ČSSD a dojemná starost o jejém rozpolcení. Dnes však ani zmínka o stojedničce a ani zmínka, že ČSSD dosáhla svého prvotního cíle, tj. opředčasných voleb.

Z. Sohorova 8.8.2013 10:30

Re: Pořád stejně .....

Od Vas se me libi nejvice ta veta >>všelijak překroucených tvrzení<<<

Asi mate klapky na ocich a ucpane usi ze vubec neberete v uvahu Zemanovi urazky a zvasty Pan Polanecky ma ve vsem pravdu.Jeste neni nikde psano ze CSSDKSCM dosahla nejakeho uspechu budte trpelivej vse se ukaze  CSSD je rozhadana hadky ktere nastolil Iljic * Hasek) ovliveny Zemanem

J. Blažek 8.8.2013 13:19

Re: Pořád stejně .....

Z článku: .... ČSSD tak ukončila svou činnost jako samostatná a svébytná politická strana, stala se z ní strana bez vlastního úsudku a přívěsek Zemanovy SPOZ. ČSSD rezignovala na parlamentní demokracii výměnou za autoritářský systém prezidenta opilce....... Tak například v tomto nemá Polanecký pravdu. ČSSD je stále svébytnou politickou stranou.

A ty nadávky: Polanecký prezidentovi opilec (co by pak byl Kalousek) a Vy Haškovi Iljič, který nastolil hádky. Je to jinak: ČSSD dosáhla svého strategického cíle, t.j. předčasných voleb. Ty chtělo celé vedení ČSSD, jen se různily názory na to jak. Jen si ČSSD musí dávat pozor, aby se neobjelila zase nějaká lživá a dehonestující "Kubiceho zpráva". Ale snad ne: ODS již není u moci a všehoschopného Langera vlastní voliči ODS vykřížkovali.

J. Kadeřábek 8.8.2013 13:11

Doporučuji přejít na Aktuálně nebo Rudé Právo,

teda Novinky. Tam Vás iritovat nebudou a můžete si se svými soudruhy zanotovat.

J. Blažek 8.8.2013 13:23

Re: Doporučuji přejít na Aktuálně nebo Rudé Právo,

Děkuji Vám za radu. Já Vám poradím taky: Netrapte se diskutujícími, kteří si dovolí mít zde jiný názor než Vy, ale zkuste věcně oponovat, třeba o té koaliční stojedničce, kterou zlý Zeman nechce respektovat a i to když hlasy přidali LVI (Paroubek a Benda).

Z. Sohorova 8.8.2013 16:17

Re: Doporučuji přejít na Aktuálně nebo Rudé Právo,

A co takhle kdyby jste napsal o tech vasich falesnych  sefu ( Hasek + Sobotka?   Jeden den cehy a druhy den hot  Vy jste me pekna strana Vam tak sverit vladu....To Necas byl navoneny frajer soudruhu

J. Blažek 8.8.2013 17:51

Re: Doporučuji přejít na Aktuálně nebo Rudé Právo,

Žádné strachy paní či slečno (nehodící se škrtněte). Levice vyhraje předčasné volby i bez Vašeho hlasu. Vy si totiž patrně myslíte, že lid jásá. Možné to i je, jenomže lidi, lidi ty už jsou hodně, ale opravdu hodně naštavaný na tu kmotrovskou a asociální svoloč. A tak hezky od válu, už včera bylo pozdě!!

Jinak máte ve mě i v sobě nějak nejasno. Hašek a Sobotka jsou členové ČSSD a ti se vzájemně(!!) oslovují příteli a členové KSČM se vzájemně (!!) oslovují soudruhu. A tak mám zmatek i ve Vás, zda jste přítelkyně nebo soudružka.

J. Blažek 8.8.2013 17:53

Re: Doporučuji přejít na Aktuálně nebo Rudé Právo,

A jenom doplněk k Nečasovi: Jistěže byl tento praktikuijící a zbožný křesťan navoněný, zejména když šel ke své konkubíně. Jen jaksi zapomněl na 6. a 9. přikázání.