1.7.2024 | Svátek má Jaroslava


Diskuse k článku

POLITIKA: Zeman prosazuje Klausovou do Bratislavy

Dne 29. března 2013 se objevila v České televizi poprvé zpráva o tom, že prezident Miloš Zeman prosazuje na post velvyslance na Slovensku ženu bývalého prezidenta Lívii Klausovou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 6.4.2013 13:07

Politické šachy

Na rozdíl od prezidenta M. Zemana pan Hvížďala očividně politické šachy neovládá ani na elementární úrovni. Jinak by pochopil, že M. Zeman volí optimální tahy, pomocí nichž si získává sympatie jednotlivých hráčů naší politické scény a přitom moc nenaštve ty ostatní. Vhání tím do politické izolace své nesmiřitelné domácí "pravdoláskařské" nepřátele.

Jeho tahy: EU-vlajka - "probruselské" síly, Remek - komunisté, L. Klausová - pravice (ODS), Rychetský - Ústavní soud, sjezd ČSSD, obecně levicové postoje - ČSSD,...

V. Kováčová 4.4.2013 18:53

No a

ministr zahraničí se ohradil proti Livii Klausové s tím, že nemá diplomatické vzdělání. Jaké vzdělání tedy měli naši diplomaté: Vašáryová, Žantovský,Bašta, Khünl, Mareš, Kavan, Vondra atd.? Konec konců,  jaké vzdělání má sám ministr zahraničí, když se chová slušně řečeno  víc jako slon v porcelánu, než jako ministr diplomatů.

M. Stuchlik 5.4.2013 0:03

Re: No a

No, největší slon v porcelánu široko daleko je Mlhoš Zeman.

B. Rybák 5.4.2013 18:43

Re: No a

Přesně tak.

J. Ptáček 4.4.2013 13:43

Remek ?

No s tím Remkem: dočetl jsem se, že velvyslance v Rusku nevezme! Musel by totiž předčasně opustit výnosný post europoslance a tím by ztratil i tučné výslužné ...

A. Bocek 4.4.2013 12:21

Já hlupák se domníval,

že Zeman nebude intrikovat.

J. Václavíková 4.4.2013 12:22

Re: Já hlupák se domníval,

Odkud jste spadnul? :-)

J. Bořický 4.4.2013 16:25

Re: Já hlupák se domníval,

No nevím.Nebylo by od věci,než budu "vytrubovat" do světa,koho nevrhuji za velvyslance (odhlédněme od toho,že jde o Livii Klausovou) předem projednám svůj návrh a popř.se dohodnu o jiném ? Takto to vypadá,že hledal konfrontaci.

B. Rybák 5.4.2013 18:46

Re: Já hlupák se domníval,

Konfrontaci nemusel hledat. Ta už tu přece minimálně od voleb je.

R. Langer 4.4.2013 12:43

Re: Já hlupák se domníval,

A to buďte rád, že tam nemáte šlechtu, pro tu jsou intriky denním chlebem, to byste asi dostal infarkt... :-D

V. Němec 4.4.2013 9:58

Stále stejná písnička

Pan novinář propagandista  opět tvrdí že ví co kdo svým jednáním sleduje a to lépe než ten kdo jedná. Možná by mi mohl prozradit jaká budou výherní čísla když je tak jasnovidný. Jen mi vrtá hlavou proč je nevsadí sám že by morální zábrany ale u novináře?

J. Mannheim 4.4.2013 8:26

Klausová by byla ideální velvyslankyní třeba

v Papui Nové Guineji (případně další velmi vzdálené zemi), ale jen pod jednou podmínkou - musela by tam odjet i s manželem a tak 20 let se nevracet

J. Václavíková 4.4.2013 12:22

Re: Klausová by byla ideální velvyslankyní třeba

:-))))

R. Langer 4.4.2013 12:44

Re: Klausová by byla ideální velvyslankyní třeba

A nechtěl byste tam třeba náhodou jet vy? :-P

P. Pavlovský 4.4.2013 14:30

Re: Klausová by byla ideální velvyslankyní třeba

Možná, že by ji snědli už dřív, pokud by se jim už nezdála příliš tuhá.

Koupil bych jim papiňák ze svého.

P. Vaníček 4.4.2013 17:13

Re: Klausová by byla ideální velvyslankyní třeba

Pavlovský,Voni jsou hovado a dement!

P. Čech 4.4.2013 8:13

Jiná hra?

Možná ano. Pokud ano, potom zaplaťpánbůh za to, že ji konečně někdo začal hrát. Naštěstí u tak málo významného problému, jako je jmenování někoho velvyslancem. Prapříčinou všech těchto politických hrátek a nedůstojných tahanic je nejen čl.5 ústavy, ale i znění mnoha dalších článků tamtéž, vymezujících pravomoci prezidenta republiky. Podle mého názoru má mít prezident, jako jedna z demokratických mocí, pravomoci výlučné tedy rozhodovací.Každý požadavek kontrasignace kýmkoliv, kdo je ve vleku politických stran je protiproduktivní a nesmyslný. Vnáší do systému jen nejistotu a k ničemu smysluplnému nevede. Samotný institut prezidenta, který musí poníženě prosit politiky, nota bene jím jmenované do funkcí, o schválení svých rozhodnutí je téměř k ničemu, tedy zbytečný. Vede jen k neustálému dohadování se i o věcech důležitých a je tedy nedůstojné a trapné. Jak říkám neustále. Všechno toto, ale i mnoho dalších ,důležitých problémů, pramení ze špatné ústavy, kterou je nutno od základu změnit a zrevidovat. Zejména je nutno zrušit a to bez náhrady čl. 5. Bez tohoto se nikdy nepohneme kupředu.