1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

POLITIKA: Zeman potřebuje Babiše a Babiš Zemana

Teprve nyní se zřetelně ukazuje, proč si prezident Miloš Zeman vybral jako premiéra trestně stíhaného Andreje Babiše.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kavalír 7.9.2018 9:11

Hned v prvním odstavci

Těžko by našel poslušnějšího a méně odvážného premiéra... Dva alfa-samci si zatím vyhovují.

Poslušný a neodvážný alfa-samec? Tak to jsem se zasmál. Krásný protimluv.

J. Vavruška 7.9.2018 9:08

Re: Jděte do toho!

Babiš byl jmenován proto, že má jeho strana v PS nejvíce poslanců (možná jste si nevšiml). Podle vaší logiky by si Zeman mohl jmenovat premiérem třeba Tondu Vozemboucha a ten by nějakým zázrakem v PS, kde ho nikdy nikdo neznal, získal důvěru většiny poslanců... Takhle jste to myslel? Inu, komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí.

J. Vavruška 7.9.2018 9:06

Re: Všechno je

Jak to tedy "má být", paní přechytralá? Bez voleb?

J. Vavruška 7.9.2018 9:05

Zeman si vybral Babiše?

Babiše vybrali voliči, Zeman pouze jmenoval premiérem zástupce vítězné strany. Ovšem podle Hvížďaly si každý potentát vybírá funkcionáře ze svých kámošů, volby, nevolby. Aneb podle sebe soudím tebe.

J. Kavalír 7.9.2018 9:04

Re: Jděte do toho!

Zemanovi nikdo 101 podpisů pro své jmenování premiérem nepřinesl (a ani nemohl :-))) ), takže v podstatě musel jmenovat představitele nejsilnější strany, které také jiného kandidáta než Babiše nenabídla. Nevím, co je na tom těžkého k pochopení.

A. Pakosta 7.9.2018 8:45

Re: Jděte do toho!

Nemáte pravdu, pane Navr8tile.

Jako osoba byl zvolen pouze Zeman, Babiš byl do úřadu premiéra JMENOVÁN prezidentem. A že by byl Zeman snad jmenoval do tohoto úřadu někoho jiného než koho si sám vybral, tomu byste jistě nevěřil ani vy sám.

A dále - pan Hvížďala naprosto nezpochybňuje jejich demokratické zvolení ani oprávněnost jejich vlády, jak vy tvrdíte. Kritizuje pouze to, jak se ve svých pozicích po zvolení nepřístojně chovají - a na to má každý občan v demokracii plné právo.

T. Závodský 7.9.2018 8:33

Re: Všechno je

Možná vám to uniklo, ale spolek kecálistů v parlamentu

a senátu si rovněž zvolili voliči. Říká se tomu

zastupitelská demokracie.

F. Navrátil 7.9.2018 8:19

Jděte do toho!

Zeman si Babiše nevybral, stejně jako si Babiš nevybral Zemana. Oba byli zvoleni v demokratických volbách. Situace, kdy na ně útočí neúspěšní politici, Bakalovo mediální impérium a jeho spojenci, jejich demokratické zvolení nezpochybňuje. Tak to musí činit alespoň Hvížďalové. Pokud vstoupí do politiky Bakala a vyhraje prezidentské volby, pokud stane na základě voleb v čele vlády Kalousek, není to pro nikoho důvod zpochybňovat jejich funkce a oprávněnost jejich vlády.

M. Hoblík 7.9.2018 8:06

Pěkná dvojka!

Jeden blbý, druhý zloděj.

R. Meišner 7.9.2018 7:34

fabulace na entou

....skoro jako bych četl příručku TOP 09.......a že má Zeman názory na novináře jaké má....no asi nebude sám, pane Hvížďalo,--a je to vizitka novinářů, nikoliv Zemana.

M. Těhanová 7.9.2018 7:24

Re: Všechno je

Voliči! Ano je smutné, jak velké procento lidí je ochotno se nechat koupit za kus žvance a horu prázdných, neuskutečnitelných slibů.

Tedy, možná uskutečnitelných, ale po nás potopa. A že někdo musí ty prachy na sliby napřed vydělat!

F. Houžňák 7.9.2018 6:46

No jo, stařecký disident Hvížďala si nevšiml,

že byly nějaké volby a že je Babiš drtivě vyhrál. Občanská společnost a její elity ovšem nemůžou dovolit, aby jim nějaké pitomé volby mluvily do jejich vládnutí.

V. Kotas 7.9.2018 6:06

Re: Všechno je

Ano, má to tak být, rozhodli voliči ! Ne spolek kecálistů v parlamentu, senátu, v médiích.

V. Kotas 7.9.2018 6:04

Re: Všechno je

Ale podle Hvížďali je to špatně, takže " kuje pikle "/kecá nesmysly.

J. Vozábalová 7.9.2018 3:24

Re: Všechno je

Oba pánové nepochybně volby vyhráli, ale zda je to tak, jak má být, o tom by se dalo s úspěchem pochybovat. Je to ovšem Váš názor a brát Vám jej rozhodně nechci.

Je ale s velkým podivem, že idolem občanů s nízkými příjmy je miliardář, který naprosto není hoden obdivu, neboť vše získal žraločími metodami, přisátím na státní dotační cecík a krom toho využitím (rozuměj zneužitím) přístupu k mnoha informacím i k možnosti poštvat na konkurenty státní aparát (viz zajišťovací příkazy - neboli "naši na ně klekli"). To mu ovšem zcela jistě umožňuje hodně slibovat a hlavně rozdávat - pivo, guláš, bramboráky i koblihy.

Co se pana prezidenta týče, nemám vcelku slov - ústava ohnutá až k zemi, soudem usvědčený lhář, vyjadřování hodné tak dlaždiče a i ten by se možná místy styděl, kancléř bez prověrky a dalo by se jistě najít i mnohé další, jenže to hledání postrádá valného smyslu - panu prezidentovi na ničem - a natož pak na blahu státu - již nezáleží, znovu zvolen být nemůže.

J. Brunner 7.9.2018 1:18

Všechno je

jak má být. Zeman vyhrál volby, Babiš vyhrál volby. Že se Vám to nelíbí, je Váš problém.