26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

POLITIKA: Zeman potřebuje Babiše a Babiš Zemana

Teprve nyní se zřetelně ukazuje, proč si prezident Miloš Zeman vybral jako premiéra trestně stíhaného Andreje Babiše.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Novák 7.9.2018 10:59

Re: Jděte do toho!

Babiš byl jediný, kdo mohl v PS shenat dost hlasů na získání důvěry. A o tom rozhodli voliči a politici ostatních stran, kteří se z vlády sami vyloučili.

Váš argument, že Zeman by si stejně vybral podle svého je na úrovni "Stojí, stojí, kdyby seděl, stejně by nepustil!" ((C) Š+G).

F. Navrátil 7.9.2018 11:09

Re: Jděte do toho!

Chápu vás. Zeman tedy měl jmenovat do funkce předsedy vlády třeba Fialu nebo Gazdíka a pak by bylo vše v pořádku. Vláda bez Babiše ale prostě nemohla vzniknout. Bylo by ovšem možné, aby se politické strany domluvily na rozpuštění sněmovny a předčasných volbách. Ale z toho měly politické strany, které Hvížďala adoruje, noční děsy.

J. Slavíček 7.9.2018 15:39

Re: Jděte do toho!

Pane Pakosto, pouze bych Vám chtěl připomenout, že prezident jmenoval premiérem předsedu vítězné strany. Pokud se jedná o to nepřístojné chování, nevím o co jde.

M. Hoblík 7.9.2018 8:06

Pěkná dvojka!

Jeden blbý, druhý zloděj.

V. Čermák 7.9.2018 12:02

Re: Pěkná dvojka!

No ono to postihlo spíš Vás osobně, pane Hoblíku. Krátil jste daně jako zloděj a Babiš vám přistřihnul křidýlka jako obyčejnému blbému moulovi...

R. Meišner 7.9.2018 7:34

fabulace na entou

....skoro jako bych četl příručku TOP 09.......a že má Zeman názory na novináře jaké má....no asi nebude sám, pane Hvížďalo,--a je to vizitka novinářů, nikoliv Zemana.

F. Houžňák 7.9.2018 6:46

No jo, stařecký disident Hvížďala si nevšiml,

že byly nějaké volby a že je Babiš drtivě vyhrál. Občanská společnost a její elity ovšem nemůžou dovolit, aby jim nějaké pitomé volby mluvily do jejich vládnutí.

J. Brunner 7.9.2018 1:18

Všechno je

jak má být. Zeman vyhrál volby, Babiš vyhrál volby. Že se Vám to nelíbí, je Váš problém.

J. Vozábalová 7.9.2018 3:24

Re: Všechno je

Oba pánové nepochybně volby vyhráli, ale zda je to tak, jak má být, o tom by se dalo s úspěchem pochybovat. Je to ovšem Váš názor a brát Vám jej rozhodně nechci.

Je ale s velkým podivem, že idolem občanů s nízkými příjmy je miliardář, který naprosto není hoden obdivu, neboť vše získal žraločími metodami, přisátím na státní dotační cecík a krom toho využitím (rozuměj zneužitím) přístupu k mnoha informacím i k možnosti poštvat na konkurenty státní aparát (viz zajišťovací příkazy - neboli "naši na ně klekli"). To mu ovšem zcela jistě umožňuje hodně slibovat a hlavně rozdávat - pivo, guláš, bramboráky i koblihy.

Co se pana prezidenta týče, nemám vcelku slov - ústava ohnutá až k zemi, soudem usvědčený lhář, vyjadřování hodné tak dlaždiče a i ten by se možná místy styděl, kancléř bez prověrky a dalo by se jistě najít i mnohé další, jenže to hledání postrádá valného smyslu - panu prezidentovi na ničem - a natož pak na blahu státu - již nezáleží, znovu zvolen být nemůže.

V. Kotas 7.9.2018 6:06

Re: Všechno je

Ano, má to tak být, rozhodli voliči ! Ne spolek kecálistů v parlamentu, senátu, v médiích.

M. Těhanová 7.9.2018 7:24

Re: Všechno je

Voliči! Ano je smutné, jak velké procento lidí je ochotno se nechat koupit za kus žvance a horu prázdných, neuskutečnitelných slibů.

Tedy, možná uskutečnitelných, ale po nás potopa. A že někdo musí ty prachy na sliby napřed vydělat!

J. Brunner 7.9.2018 16:41

Re: Všechno je

Nevím kolik lidí se nechalo "koupit" od Babiše a zároveň se ovšem nenechalo koupit od ostatních slibovačů. Já jsem ANO nevolil, ale přiznávám mu právo mít svého lídra předsedou vlády. Jestli je to dobře, nebo špatně, se časem ukáže. Demokracie není systém ve kterém by neexistovalo riziko a házení klacků pod nohy vítězů, je v téhle, asi dost převratné době, oblíbeným sportem. Po nás potopa, to pasuje spíše na současné lídry.

T. Závodský 7.9.2018 8:33

Re: Všechno je

Možná vám to uniklo, ale spolek kecálistů v parlamentu

a senátu si rovněž zvolili voliči. Říká se tomu

zastupitelská demokracie.

J. Vavruška 7.9.2018 9:06

Re: Všechno je

Jak to tedy "má být", paní přechytralá? Bez voleb?

M. Šejna 7.9.2018 11:03

milionářko Vozábalová

mohla byste nám sdělit, kam zmizeli voliči s vysokými příjmy, kteří volili ODS a TOP09? Že by za posledních 8 let schudli natolik, že v současnosti šli coby nízkopříjmoví volit Babiše?

Podle Vaší logiky většině voličů v posledních letech děsně klesly příjmy, když dnes volí ANO a nikoli ODS a TOP09.

:-D

V. Kotas 7.9.2018 6:04

Re: Všechno je

Ale podle Hvížďali je to špatně, takže " kuje pikle "/kecá nesmysly.