21.5.2024 | Svátek má Monika


Diskuse k článku

POLITIKA: Zeman navrhuje Ukrajině měkký ruský protektorát

„Pokud jde o Ukrajinu, zastávám neměnný názor, že by mělo dojít k její neutralitě a k její takzvané finlandizaci,“ prohlásil v kazašské Astaně český prezident. Neutralita je hodně drahá záležitost a obávám se, že Rusko by v současné době na nic takového nepřistoupilo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Luboš 28.11.2014 12:10

Re: Se Zemanem v tomto nesouhlasím,

Západ vodí Ukrajinu za nos a dává ji plané naděje na vstup do EU stejně jako Turecko. A to chce vstoupit už od 60. let.

S. Donát 28.11.2014 11:54

Se Zemanem v tomto nesouhlasím,

na druhou stranu nic není černobílé. Na současné situaci na Ukrajině má podle mého nemalý podíl i "Západní svět". Dal Ukrajincům velkou naději jak jejich zemi příjme do svých řad, od čehož teď kvapně couvá, nebo minimálně velmi odsunuje do vzdálené budoucnosti. Putin té situace šikovně využívá, aby posílil svůj vliv v sousední zemi. Jakkoliv z toho nejsem nadšený, celkem se to dalo čekat. Kdo si myslel, že Putin bude sedět s rukama v klíně a sledovat, jak Západ přivinuje Ukrajinu do svého náručí, musel být hodně naivní. Otázka je, co teď s tím rozlitým mlékem...

P. Mach 28.11.2014 11:07

Ad protektorát a kolonizace

Máte snad dojem, že Brusel do Kyjeva dosadí nějakého zastupujícího říšského protektora jak to udělala Moskva v osobě janukovyče nebo že se množství zhýčkaných občanů členských zemí EU se chystá vydat se na východní Ukrajinu a "vykolíkovat" si pozemek?

Ad spálená země a statisíce uprchlíku. S tím jděte za putinem, protože je to výlučně důsledek agrese ruska vůči Ukrajině.

H. Míčková 28.11.2014 10:59

Re: Ukrajina patří zatím na východ a hotovo.

ano  ,také jsem  všimla je  magor , zaslepeně opakuje  Klause..

J. Urban 28.11.2014 10:25

Re: Ukrajina patří zatím na východ a hotovo.

Tak tak, pravdu díš, svazarmovče, akorát že každý den blábolíš něco jiného, schizofreniku. Asi ti Pružinský poslal nové noty, co? A v nich je napsáno, že velmocenské zájmy SSSR se stále musí respektovat. Magore.

J. Urban 28.11.2014 10:19

Správný článek. Něco hodně podobného -

- i když ne tak odporně vyslovovaného - zažila ČSR od všech těch Daladierů a Chamberlainů v letech 1938-39. Jde ze strany Vožungra o skutečně hnusnou a bezostyšnou kolaboraci s putinostánem. Dokud však bude PS ovládaná estébáckým ANO, nic se neodehraje a budeme to muset dál snášet a být za lulany celé civilisované Evropě. Leda že by příroda pomohla.

Z. Baldova 28.11.2014 10:02

Clanek vynikajicich kvalit

Plne souhlasim  s autorem

Z. Baldova 28.11.2014 10:01

Janyska patri do blazince a hotovo

Jiste patrite k nejvetsim hlupakum zde na netu i ve vasem okoli jina moznost se jasne zamita bolseviku Janysko

I. Fencl 28.11.2014 9:48

je docela dobře možné

... že Ukrajině by bylo pod unijním protektorátem lépe než pod ruským. Ani to nakonerc nelze vyloučit, byť by tu stálo za to udělat referendum i s ohledem na počet Rusů, kzeří jestě z Ukrajiny neutekli právě do Ruska? Jsou jich "jen" statisíce, nejsou jich spíš milióny? To tam máme kolonizovat spálenou zem?

V. Petrová 28.11.2014 9:42

Na východ Evropy,

to ví každé dítě školonou povinné, tak jako my patříme do střední Evropy.  A pokud jde o mluvu pana prezidenta - neurážejte dlaždiče, byť i opilé. I ti mají určitou míru vkusu a jde u většiny z nich o specifický druh folkloru, patřící k řemeslu. U českého prezidenta jde pouze o nevkusnou sprosťárnu, v níž se vyžívá ( po jeho "bahní"). K prezidentství určitě nepatří. Proto přestal být prezidentem většiny občanů ČR.

K. Janyška 28.11.2014 9:31

Ukrajina patří zatím na východ a hotovo.

Jděte s tou náhlou láskou k tomuto zvláštnímu území, ohraničenému sovětskými čarami na mapě, do háje... Dzp.