3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Zeman nad Ostravou

Sociální demokraté si jako místo konání svého sjezdu vybrali kongresovou halu vybudovanou z bývalého plynojemu v areálu Vítkovických železáren, který dnes funguje jako památková industriální zóna. Byla to volba velmi symbolická minimálně ze dvou důvodů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Šarina 20.3.2013 10:47

Ano,

možná se bude ČSSD zmítat ve sporech ale ať je to jak chce i s 20% ji bude stačit k vládě,kdy pravice bude skoro vymazána.z  pol.mapy a má tady sice extrémni ale pořád levici v KSČ(M).

P. Pavlovský 20.3.2013 5:43

Hhrozí ztráta hlasů ze středu politického spektra nikoli "na úkor zelených",

 ale naopak v jejich prospěch.

Pro městské  levicové intelektuály či mladší voliče byl Jiří Dienstbier  opravdu potenciálně dobrým tahákem, dokonce i v Praze.

ČSSD se kvůli jeho  sesazení, sesazení populárního prezidentského kandidáta, stala pro tento elektorát nedůvěryhodnou ačkoli se to jistě bude snažit do voleb vyžehlit.

Hodně v tomto směru naznačí další vývoj vztahů Dienstbier - Zeman.

J. Boleslav 20.3.2013 8:40

Re: Hhrozí ztráta hlasů ze středu politického spektra nikoli "na úkor zelených",

Ať se ti dva exoti klidně vzájemně sežerou. Žádná škoda. Jeden za 18, druhý za 20 bez dvou.

J. Vyhnalík 20.3.2013 17:26

Re: Hhrozí ztráta hlasů ze středu politického spektra nikoli "na úkor zelených",

Osobně rozdíly vidím. Zeman je rozhodně lepší stratég i taktik a má velké zkušenosti. Na druhou stranu chápe, že v politice nikdy nemůže vyhrát 100:0, takže se s ním dá jednat.

Dienstbier je jeho protipólem. Tam, kde Zeman balancuje na hraně alkoholismu, je Dienstbier téměř asketa. Tam, kde je Zeman schopen hledat vzájemně přijatelný kompromis, tam bude Dienstbier problémy hrotit a bude chtít vyhrát za každou cenu. Nechci mu křivdit, ale z jeho projevů cítím, agresivitu, nesnášenlivost a fanatismus.

S. Vaněček Šauerová 20.3.2013 18:17

Jaký "vývoj vztahů" máte na mysli, pane Pavlovský ?

Zeman Dienstbiera pohodlně odstřelil a naprosto pro futurum nemá jediný důvod se jím dál zabývat, je to pro něj teď již jen bagatelní figurka. Proč by to dělal ? Orel much nelapá.

P. Pavlovský 20.3.2013 22:47

Myslím, že Dienstbiera podceňujete!

Jeho chvíle ještě přijde, hned po prvním volebním zakolísání ČSSD.

Až zjistí, že nalevo už nejsou volní voličové, protože  ty vyluxovali komunisti a Zemanovci, bude se muset rozkročit ke středu a utkat se tam s Lidovci o ty starší a se SZ o ty mladší (a městské, kupř. o levicové Pražáky).

A na to budou potřebovat Dienstbiera.