2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Zeman dominátor?

K planetě Česko se (zdánlivě) pomalu začíná přibližovat kometa druhé přímé volby prezidenta. A skoro všichni teď uhranutě čekají na březnovou zvěst, zda Miloš Zeman opravdu „půjde do toho“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Schwarz 15.2.2017 20:50

Re: Pokud bude Miloš Zeman kandidovat

Tady jste dost vedle. Jak Mečiar, tak Fico kandidovali v době kdy byli sice populární, ale vedli vládu a měli moc ve státě. Vláda obvykle časem většinu lidí štve a tak vyhraje "outsider". Ovšem Zeman právě takovým "outsiderem" který je prakticky v opozici vůči vládnoucím politikům je. Zkuste proti němu nasadit Sobotku a uvidíte, jak dopadnete. Nebo si zkuste zopakovat Dienstbiera.

E. Vašátko 15.2.2017 7:28

Myslím, že problém úspěchu Zemana a Babiše

spočívá v reminiscencích, pocházejících z hlubokého feudalismu a v prvorepublikovém "tatíčkovství". Podívejte se na některé staré filmy Vlasty Buriana (např. Ducháček to zařídí, To neznáte Hadimršku, Nejlepší člověk) a tam je to jasně vidět. Pan prezident (Babiš) přijede do vesnice a místní municipalitě, ale hlavně těm vesničanům se roztřesou kolena. PÁN se vlídně usměje, podá ruku, poklepe na rameno, rozdá koblihy a místním sportovcům něco slíbí, případně poobědva s panem starostou a odjede. A má řadu voličů v kapse, někteří si ani týden potom ruku neumejou, protože tou mi přece potřásl PÁN. Navenek si to nikdo nepřipustí, ale je to tak. Proto také panstvo po vesnicích jezdí.

M. Prokop 15.2.2017 9:11

Re: Myslím, že problém úspěchu Zemana a Babiše

spočívá hlavně v nesvéprávnosti mnoha voličů.

A. Bocek 15.2.2017 6:38

Při prvním TV klání kandidátů na prezidenta,

postačí když kandidát bude schopen udělat holubičku , nebo raději kotrmelec. Kdo neupadne a vstane bude prezidentem.

T. Pansky 15.2.2017 1:38

Krize ceske politiky !!! Proc? Na prime volbe ...

... prezidenta vidime slabosti ceske politiky, potazmo slabosti ceskeho ducha. My totiz nejsme schopni debatovat a obhajovat sve napady. K tomu by mela byt prima volba prezidenta. Faktem je, ze cesky volic s tim nemel zkusenost diky dlouhe nadvlade komunismu. Ted se to musi znovu naucit. Levicaci by samozrejme dal drzeli obcanu na kratkem provazku a nejsou nadseni z prime volby prezidenta. Ceska republika ma mnoho velmi chytrych lidi. Ale nikdo nechce obetovat svuj krk na politickem kolbisti, tolik hrdinu proste nemame. Ono to bude jeste par let trvat, nez se cesky duch opet postavi na vlastni nohy, ktere mu komuniste urisli az u krku.

J. Brunner 15.2.2017 0:47

Kdyby byla přímá volba prezidenta

příčinou krize, bylo by všechno fajn. Příčiny jsou úplně jiné a pan politolog není politolog ale propagandista.