6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Zeman a výročí republiky

Tak máme za sebou maraton oslav 100. výročí našeho státu, který je jiným státem, než jak byl tehdy založen, ale je náš.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Kalužík 31.10.2018 0:27

Špica

Holásku, špica, snad si pan prezident příští rok vzpomene s medajlí :)

V. Sember 31.10.2018 0:43

Re: Špica

To je ještě slabý odvar. Přečtěte si glosu od Petra Štěpánka. To je teprve špica ];-)

J. Brunner 31.10.2018 2:28

Re: Špica

Docela dobře to p. Holásek napsal. A vy, odpůrci, dostanete medaile od příštího prezidenta. Za dlouho trvající nesmiřitelný a vás spojující boj. A vypukne nová protiprezidetská válka.

J. Fridrich 31.10.2018 6:55

Re: Špica

Ve středu, 24.10.18 jsem napsal - " Zemana nemusím, ale dnes jeho projev v Parlamentu ke schvalování rozpočtu na rok 2019 byl dobrý, téměř výborný. Večer 28.10.18, při předávání vyznamenání významným osobnostem ( k tomu, zda se jednalo ve všech případech o skutečně VÝZNAMNÉ osobnosti se nebudu vyjadřovat... ) jsem očekával OHLÉDNUTÍ a ZHODNOCENÍ našich sta let novodobého státu a nástin cílů, ale i rizik v naší době a v budoucnosti - bohužel se president soustředil jen na popis zásluh vyznamenaných - a to bylo málo.

Ještě horší byly Zemanovi, ale bohužel i Babišovy " vytáčky " na jasné otázky opět výborné redaktorky Witowské na téma NEBEZPEČNÉ RUSKO - jejich chození kolem horké kaše a stálé opakování toho, že jednat se s nimi musí bylo zcela TRAPNÉ - ona se ptala na důležitější věc a tou je nebezpečné chování Ruska ke svým sousedům. Stejně se vytáčeli a obcházeli jasně odpovědět na jasné otázky na naše KOMUNISTY a dělali z nich standardní a demokratickou stranu - a to je neuvěřitelné, když známe současné výroky a postoje Semelové, Skály, Grebeníčka a spol.. Zeman má mnoho negativních postojů, ale tři jeho postoje jsou důležité pro naši zemi a přínosné - 1)Jeho postoj k imigraci muslimské nepřátelské " necivilizace " do Evropy a k nám. 2) Jeho postoj k " nepřizpůsobivým " občanům. 3) Jeho postoj k inkluzi - tedy likvidaci úrovně vzdělanosti našich budoucích generací..

P. Jirkovský 31.10.2018 7:39

Pane Fridrichu, opravdu si myslíte, že ty vaše žvásty

Pane Fridrichu, opravdu si myslíte, že ty vaše žvásty je nutné nejméně osmkrát opakovat? Jen skutečnej a puncovanej hlupák cituje sám sebe, jen gardový trdlo si myslí, že když prošpikuje svůj vcelku tupej a nudnej text versálama, že z něj bude "spisovatel". Možná byste si mohl uvědomit, máte-li čím, že prezentace vašich předsudků byla už dostatečná dávno.

J. Fridrich 31.10.2018 8:48

Re: Pane Fridrichu, opravdu si myslíte, že ty vaše žvásty

Ale ty - dle Vás " žvásty " platí pořád, víme, pane Jirchovský ? Oni totiž existují AXIOMY ( možná jste při studiích něco takového zaslechl ), které se nemění a přesto platí.. Jak já říkávávám - kulatější kolo nikdo nevymyslí, dokonce ani Češi ne. Obvod kružnice a jeho plocha se bude počítat stále stejně, tak jak to definoval velký Archimédes.. Také pojmy dobro-zlo, pravda-lež, moudrost-hloupost a další budou platit neměněně dále i když se vám to líbit nebude. Slyšel jste někdy dávnou lidovou moudrost, že - " opakování je matka moudrosti "? Oni totiž jsou i ve vývoji lidstva určité konstanty, víme ?

Definice axiomu - " Axiom je tvrzení, které se předem pokládá za platné, a tudíž se nedokazuje. Podobný význam má slovo postulát."

S. Donát 31.10.2018 16:48

Re: Pane Fridrichu, opravdu si myslíte, že ty vaše žvásty

Souhlasím s kolem, kružnicí a plochou. To jsou skutečně axiomy a nikdo o nich nepochybuje. Ovšem pojmy dobro-zlo, pravda-lež a moudrost-hloupost záleží vždy na tom, kdo a jak s nimi nakládá, v jaké situaci a v jakém kontextu.

P. Grigar 31.10.2018 9:47

Re: Pane Fridrichu, opravdu si myslíte, že ty vaše žvásty

.,. nebuďme na něho tak přísní. Je to s ním stejné jako s vínem, to dobré s přibývajícím věkem zraje, to špatné hloupne, octovatí.. on je totiž "gerent".

A. Alda 31.10.2018 13:55

Pane Fridrichu,

dokážete vyjmenovat sousedy Ruska, aniž byste se díval do mapy?

J. Fridrich 31.10.2018 14:43

Re: Pane Fridrichu,

Zeměpis-geografie spolu s historií, sociologií a historií vývoje světa + astrofyzika-vznik a vývoj Vesmíru + další obory mne zajímají od doby, kdy jsem začal číst a poznávat Svět ( nebylo to po II. svět. válce snadné, ale dostal jsem se velmi brzy ke komunisty utajovaným informacím...). Tedy touto otázkou poctěte své děti, vnuky a své přátele.

Jen krátce na vaši otázku - mezi sousedy Ruska-SSSR je velmi málo těch, od kterých by si kousek - nebo kus neodebrali-neutrhli " na památku - od nás Podkarpatskou Rus hned po válce - a jejich lidé na dobu pod námi vzpomínají velmi dobře- pak si nás v roce 1968 vzali celé naše území.. Tak postupují rusáci od dob atamana Jermaka - to byl kozácký ataman, který dobyl Sibiř pro Ruskou říši, který zabral celou gigantickou Sibiř pro jejich ruskou věrchušku až po generální tajemníky a Putina. Je zajímavé, že se toto ve světové historiografii nepovažuje za KOLONIALISMUS, že, pane Alda ?