4.7.2024 | Svátek má Prokop


Diskuse k článku

POLITIKA: Zeman a jeho pseudokmotři

Prezident Miloš Zeman se koncem minulého týdne v rozhovoru pro ČTK distancoval od kmotrů, kteří podle něj jsou roztroušeni ve všech politických stranách, a prohlásil, že si s nimi nikdy nezadal.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 8.3.2014 18:11

Kmotr

Podobně jako "nepolitická politika", "politická korektnost", "humanitární bombardování", "pozitivní diskriminace"...je i zlovolná deformace pojmu "kmotr" dokladem neolevicového prznění jazyka, jehož účelem je zničit ho, jako nástroj kritického myšlení!

P. Kmoníček 6.3.2014 14:11

Co je divného

na tom,že náš pan president zase lže?

P. Papež 6.3.2014 9:46

Naprostý

Naprostý souhlas s autorem. Bamberk, prodej MUS, prodej OKD, tam se všude motali kmotři spolu s politiky (Zeman, Sobotka -.Hurvínek) .

V. Kříž 6.3.2014 9:45

Návrat k původnímu významu slova kmotr...

vnáší do věci jasno. Topolánek výraz použil jako první a označení se zdálo být na první pohled přesné, ba odvážné - jeho "kmotři" zjevně pracují se špinavými penězi mafiánským způsobem, ovšem nikoli jen pro sebe a sami si ochranu zajistit nedokážou. Topolánek tím dlouhodobě odvrátil pozornost (spíš v zápalu vnitrostranického boje než vědomě, tak hluboko chlap s gulema neuvažoval a ODS to v očích veřejnosti naopak uškodilo) od těch, kdo na špinavých penězích mocensky profitují, schovaní bezpečně za partajními sekretariáty. Takže mohou naopak s chutí vystavovat falešné terče - v barvě svých soupeřů - aby nebylo stříleno po nich samých.

I. Schlägel 6.3.2014 7:17

Zeman nic,

Zeman muzikant. To oni!

T. Kočí 6.3.2014 9:14

Re: Zeman nic,

Vzpomínáte na předvolební plakát ČSSD ? Zeman, Gross, Buzková. Text: Budeme se vám dívat do očí.

J. Václavíková 6.3.2014 0:29

Je to tak.

.