6.6.2024 | Svátek má Norbert


Diskuse k článku

POLITIKA: Zelený zázrak

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
míša mýval 27.3.2006 9:06

nesvádějte všechno na Havla

Ten za to nemůže, ten jenom blábalí, co si přečetla Dáši astroložka pod plcatým kamenem
míša mýval 27.3.2006 9:03

je to jasné, za všechno může Klaus

Eda 27.3.2006 9:02

Re: 5% limit se uplatnuje az po volbach, ne pred volbami!!!

Pětiprocentní hranice je záměrné potlačení demokracie. Není to o Zelených, ani o SNK-ED - nemají v čele nikoho, kdo by neměl flekatý kabát. Jsou také strany, které chtějí např. aby politik, úředník byl odpovědný za svá rozhodnutí, aby byl odvolatelný v případě selhání. Aby volič skutečně mohl rozhodovat o sobě nelze jen jednou za 4 roky, k tomu vede přímá demokracie. Volba soudce, policejního šéfa, starosty občanem atd., referenda i o rozpočtu, jejich vyrovnanost a další - viz www.cibulka.net
To vše nabízí Pravý blok, strana, kterou vede P. Cibulka - ten se nedal koupit.
míša mýval 27.3.2006 9:02

manipulátoři

... jsou oba. Rozdíl je v tom, že ŽELEZNÝ je inteligentní a to vadí. BURSÍK je blbec (RNDr. který si myslí, že brouk má 8 párů =16 nohou). Blbost blbce nenaštve
hodne neRath 27.3.2006 9:00

vazena ne ok....

kdyz uz neverite prirodnim zakonum, mohla by jste se aspon podivat na ceny bytu v Praze....
david 27.3.2006 8:57

Re: přání otcem myšlenky

Já mám ze zelených obavy. Německo: 2000 Zelení jsou ve vládě 2000 Plán na odstavení JE do 20-30 let, tlak na alternativní zdroje energie 2001 Odvolání odborníka z čela úřadu pro bezpečnost reaktorů (GRB) Evropa: 2005-2006 Opravdu tuhá zima (podle meteorologů po 30 letech) nedostatek energie (i elektřiny) hlavně v německu Čechy a Morava (nesnáším sloo česko): 2005-2006 ČEZ zdražuje protože na evropských trzích je elektřina výrazně dražší než u nás (přibližně 2x)
J. Mach 27.3.2006 8:57

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bursík je antikomunista

Milá Pavlo,
ono je to poněkud složitější, než se vám na první pohled zdá. Tak prof. Holý se musí obracet na americké firmy, protože uvedení nového léku na trh je tak nákladné, že na to u nás žádná firma nemá. Přeorientování z výroby strojírenské na výrobu farmaceutickou není otázka chtění či nechtění, ale je to otázka peněz, tradice (schopných lidí) a značky (ono zavést značku je ještě nákladnější, než vymyslet a odzkoušet nový lék). A navíc neplatí, že zrovna u farmacie nemusí být nejvyšší přidaná hodnota, ono u obráběcích strojů může být opravdu vysoké zhodnocení práce a znalostí. Ale máte pravdu, že automobilek je tu privela a za jakou cenu. Ale to je dáno neschopností socanů snížit nezaměstnanost klasicky (to jim zapovídá ideologie), tak na to jdou po socansku, za naše peníze.
Banjo 27.3.2006 8:56

Re: Re: Železný vs. Bursík

Já myslím, že to popření přírodních zákonů by bylo zajímavé právě až v praxi :-) Ale zase ne tolik, abych Bursíka volil :-)
honzak 27.3.2006 8:55

Re: Re: sqělá formulace -

souhlas - vstup do politiky a prosaď dobudování Temelína, regulaci ceny nočního proudu, dotace na elektrické akumulační vytápění a záruku ne nejméně 10 let. A bude vymalováno.
Lidi totiž budou topit tím, co je nejlacinější a nejpohodlnější. Bez ohledu na to, který strejc (napříč spektrem) bude co kázat v předvolební kampani.
Ti zelení pošahanci neodstraňují příčiny, ale jako dobří soudruzi jen následky.
hodne neRath 27.3.2006 8:53

Re: Re: Pavlo

jsou veci technicky mozne a technicky nemozne. Pokud je pro Vas popreni prirodnich zakonu mozne, docela by mne zajimala Vase uroven vzdelani....
macek 27.3.2006 8:50

Re: Re: Re: Železný vs. Bursík

Vážená paní, politika potožmo politici REÁLNĚ ovlivňují prostředí,ve kterém žijeme. Spíše bych řekl, že toto prostředí deformují. Proto si myslím, že nejlepší "ježíšek" je ten, který slibuje co nejméně.
Pavla B. 27.3.2006 8:49

Re: Pavlo

No, ono nějaké dramatické snižování daní při současné astronomické výši státního dluhu je taky hodně ježíškovské. Ponechejte si svého Ježíška, ale nenuťe ho všem! Však oni se Ježíšci nakonec stejně budou muset nějak dohodnout a realitě přizpůsobit. Mám čím dál tím silnější dojem, že je totiž skoro jedno, koho budeme volit.
Enik 27.3.2006 8:48

Ad Zelený zázrak.

Spíš "zelený zákal" voličů. Zřejmně nikdo z příznivců strany zelených nevidí, kam nás jejich politiky zavede. Především v oblasti energetiky to vidím na trvalou slepotu!!!
Pavla B. 27.3.2006 8:44

Re: Re: Cvičená opice pásová

Nejvyšší zelený lumík mě oslovil pouze částečně - skutečně si myslím, že se v naší ekonomice energií a surovinymi zbytečně plýtvá, a je otázka, zda takto náročně vyrobené produkty mají perspektivu. Aby to všechno nedopadlo jako Philips v Hranicích....
Zkuste hloupé opiččce vysvětlit, proč dochází masivně k úniku mozků - proč se absolventi vysokých škol nejrůznějších oborů bez problémů uplatní v zahraničí a proč se u nás staví jen továrny zaměstnávající převážně lidi s nízkou kvalifikací. Proč není problém vytvořit investiční pobídky pro průmysl a proč byl nutný tak lítý boj o brněnské kardiocentrum (například).
Ohledně Sobotky se neptejte mě, ale funkcionářů ČSSD - asi nikoho lepšího nemají, ne? Nedostatek odborníků je problém všech politických stran, ostatně i ODS má jedinou osobu, na které závisí veškerý program týkající se ekonomiky a financí - Tlustého (sami to připouštějí). Už tady o tom byla několikrát řeč - politiku dělají druhořadí "odborníci", ti skuteční se věnují buďto byznysu nebo vědě.
ok 27.3.2006 8:43

Re: Re: Re: Železný vs. Bursík

Treba pak ostatni politicke strany pochopi, ze po chytrych a duveryhodnych polticich je poptavka, a nebude nas obtezovat komunistaTlusty.  
Pro me je restituent Bursik z antikomunisticke rodiny, ktery se stara o zdedene domy asi tak 1 000 000x duveryhodnejsi nez komunista Tlusty a Topolanek s bytem 120metru za 8 milionu (neuveritelne, tak drahy byt, ten clovek je zrejme opravdu Tupolanek, nebo se jedna o uplatek).
hodne neRath 27.3.2006 8:41

Pavlo

jezisek Topolanek nabizi snizeni dani - udelat to muze jezisek Bursik nabizi popreni prirodnich zakonu - udelat to nemuze proto ta uvaha o urovni vzdelani.....
hodne neRath 27.3.2006 8:36

Re: Re: Železný vs. Bursík

jak je prosim duveryhodne snizovani emisi CO2 nahradou jaderne energie plynem?
ok 27.3.2006 8:33

Re: sqělá formulace -

No a me je zase blbe na zvraceni z toho koure z PET lahvi.
ok 27.3.2006 8:31

Re: Železný vs. Bursík

Bursik pusobi dojmem slusneho, inteligentniho a sikovneho cloveka. Zelezny je proflaknuty manipulator. To je dost zasadni rozdil.  
Oni volici chteji nejenom penize, ale take duveryhodnost.
Loki_F 27.3.2006 8:31

Re: Cvičená opice pásová

Soudě podle Vašich názorů jste jí také zůstala... };-C Není proto divu, že právě Vás nejvyšší zelený lumík svým programem oslovil. Na Vaše proč by bylo možno odpovědět velmi dlouze, problém by byl přeložit to doholých vět, aby to tak prostoduché stvoření pochopilo. Přesto si zkuste odpovědět na jednoduchou otázku: Jak je možné, že v této zemi může dělat ministra financí člově, který nezvládá ani kupecké počty? Celá tlupa takových se nyní tlačí do poředí krytí hustou zelenou mlhou....
ok 27.3.2006 8:26

5% limit se uplatnuje az po volbach, ne pred volbami!!!

5% limit se uplatnuje az po volbach, ne pred volbami!!!
Proc novinari neinformuji o vsech politickych stranach? Proc uplatnuji limit 5% uz ted, kdyz neni vubec jasne, ktere strany limit prekroci?
Proc novinari neinformuji o vsech stranach? Nebo alespon o stranach, ktere by (teoreticky) ziskaly alespon jednoho poslance? Nebo o stranach, ktere maji treba 3%? Jak to, ze v predvolebnich diskusich nevystupuji treba Evropsti demokrate, kteri vcelku uspesne pracuji v Evropskem parlamentu? Kdyby se o nich mluvilo tak intenzivne jako o Zelenych, kolik by asi meli procent?
5% limi pred volbami je MANIPULACE volicem.
Pavla B. 27.3.2006 8:22

Re: Re: Železný vs. Bursík

Proboha uvědomte si už jednou konečně, že v politice nejde o realitu, ale o to, naslibovat voličům hory doly. To se zdaleka netýká jen Bursíka, a ostatní už se proflákli. Je tak složité pochopit důvody momentální popularity SZ?
Fakt mám tady někdy pocit, jako kdybych se bavila z děckama ze školky co věří na Ježíška a Mikuláše. Pro někoho je Ježíšek Topolánek, pro někoho Bursík. A teď se hádejte, který Ježíšek je lepší.
hodne neRath 27.3.2006 8:21

Re: Re: Re: Železný vs. Bursík

coz neni dobra vizitka vyuky uz i na zakladnich skolach....
Kem Azbrna 27.3.2006 8:19

Re: Re: idiot Bursík

Jakto, že si nikdo nevšiml Bursílova výplodu na Otázkách Speciál, že Globální Oteplování zapříčiní těžkou újmu současné české přistěhovalecké politice. SZ je jen další strana s manipulátory v pozadí a amatéry v čele. A jak už někdo napsal, nám je to jedno, nám je to fuck.
Pavla B. 27.3.2006 8:19

Re: Re: Železný vs. Bursík

Rozhodně je po tom poptávka!
hodne neRath 27.3.2006 8:13

Re: Železný vs. Bursík

no Bursik nabizi popreni prirodnich zakonu. Jen nevim zda je to v praxi zajimave.....
Pavla B. 27.3.2006 8:13

Re: Taky by mne zajimalo,

bez jaderek se žádná vyspělá ekonomika neobejde, v tom mají bohužel hokej
Pavla B. 27.3.2006 8:12

Re: ponevadz si to nase grantove agentury proste nemohou dovolit.

Máte pravdu, ale všechny náklady se pak promítají do ceny léků. Drahota testování je dána především podílem vysoce kvalifikované práce na tom všem, energeticky náročné to není.
Pavla B. 27.3.2006 8:02

Železný vs. Bursík

Železný je již profláknutý, kdežto Bursík přece jen nová tvář, přestože působí v politice již dlouho. Kromě toho se velmi pragmaticky dokázal chopit atraktivního tématu a vyštípat z vedení SZ nepřijatelné persóny (něco velmi podobného podnikl kdysi Zeman na půdě ČSSD, utilitárně se stal sociálním demokratem a odstranil vedení strany neschopné získat popularitu). Železný kromě alkoholu za volantem nenabízí nic zajímavého.
zcr 27.3.2006 8:02

Doufam, ze si to na venkove preberou...