29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Diskuse k článku

POLITIKA: Zdravotní volno je dobrý nápad

Byly popsány kilogramy papíru a mnoho gigabitů o tom, že střední třída nejen v České republice je v krizi. Přitom ta je pilířem každého státu, snaží se prací zejména uživit své rodiny a většinou platí řádně a včas daně. A to není málo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
H. Balzám 19.5.2016 11:21

Nechci slevu zadarmo!

Pro případné plačky, které tvrdí, že zaměstnavatel dává zaměstnanci něco zdarma, bych rád uvedl na pravou míru, že tomu tak rozhodně není. Veškeré náhrady, které zaměstnavatel zaměstnanci platí, tedy placená dovolená, placené svátky, jsou totiž pokrývány z fondu, který je generován z části zisku z práce zaměstnance a který by jinak byl vyplácen jako mzda. To není nic proti zaměstnavatelům nebo zaměstnancům, to je jenom upřesnění.

P. Švejnoch 19.5.2016 11:42

Re: Nechci slevu zadarmo!

Aha...!!!

Takže my, zaměstnanci, můžeme klidně chtít, aby byl poměr odpracované : neodpracované dny v roce nikoli nějakých 230 : 130, jako je dnes, ale aby byl obrácený... A vůbec, mohl by být třeba 40 : 320...!!!

Vždyť zaměstnavatel na to má fond, který vytvořil z našeho ožebračování!

A nezapomněl jste třeba i na to, že ten Váš "fond ze zisku" může vytvářet jen zaměstnavatel, který opravdu něco produkuje - tedy nikoli státní sektor a další "nezisková" odvětví, na která ti "ziskoví" musejí odvádět peníze?

Mohl byste mi ozřejmit, co jste mně, plačce, chtěl Vaším příspěvkem vlastně sdělit?

H. Balzám 19.5.2016 12:13

Re: Nechci slevu zadarmo!

Jebe vám pěkně, to se musí nechat. Co jste chtěl sdělit vy? Kromě toho, že nechápete?

P. Švejnoch 19.5.2016 13:51

Re: Nechci slevu zadarmo!

Jebe mi? No, když to říkáte Vy... :-)

Ano, nechápu - proto jsem se na smysl Vašeho příspěvku ptal... Myslíte, že jste schopen jej vysvětlit tak, aby to pochopila i plačka?

Pokud se Vám to podaří nějak lépe než dosud, možná změním svoje sdělení - tedy to, že píšete manipulativní kraviny. ;-)

H. Balzám 19.5.2016 14:15

Re: Nechci slevu zadarmo!

Nepočítal jsem s tím, že plačka je dutá. Takže znovu. Nic není zadarmo. Nikdo nic nedostává zadarmo. Tady ještě stíháte? Tak dál - zaměstnanec nedostává nic zadarmo, ani zákonem stanovené náhrady totiž nejdou ze zaměstnavatelova zdaněného zisku, ale jsou součástí mzdových nákladů. Tedy podílem zaměstnance na zisku z jím odvedené práce. Nic víc jsem nepsal, naopak, schválně jsem psal, že nemířím ani na zaměstnance, ani na zaměstnavatele, že to píšu pro ty, co nechápou oběh peněz a myslí si, že výplaty rostou na stromě.

J. Schwarz 19.5.2016 16:09

Re: Nechci slevu zadarmo!

Mám dojem že jebe vám, Monsieur Balzám. Zjevně se totiž domníváte, že když zákonodárce donutí zaměstnavatele zvednout minimální mzdu na 30 tisíc měsíčně, pracovní týden zkrátí na 35 hodin a zákonnou dovolenou prodlouží na 6 týdnů, že se to zaměstnavatele nijak nedotkne neb ten to vyplatí "jen ze svých zisků před zdaněním". Že by se za takových podmínek žádných "zisků" dosahovat nedalo a podnikatel by nejspíš zavřel krám / pokud by byl chytrej tak podobně jako Bakala - na svou "zaslouženou" výplatu si půjčit a pak poslat firmu do insolvence /.

H. Balzám 19.5.2016 18:53

Re: Nechci slevu zadarmo!

Například šest týdnů dovolené je někde úplně normální, jinak se samozřejmě snažíte být vtipný, ale jste akorát trapný. Jestli si myslíte, že země uprostřed Evropy s vyspělou průmyslovou tradicí má mít platové relace Balkánu, klidně si to myslete, já si myslím opak.

J. Jurax 20.5.2016 1:07

Re: Nechci slevu zadarmo!

Máte recht. Ale ono je tohle pro mnohé až srandovně nepochopitelné.