19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

POLITIKA: Zastírací manévry kolem ´kauzy MUS´

Zprávy z posledních dnů kolem tzv. "kauzy Mostecké uhelné společnosti" a dění na Vrchním státním zastupitelství v Praze rozvíjejí a upevňují v povědomí bezbranné veřejnosti falešný obraz událostí, jenž má odvést pozornost od odpovědnosti ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila za selhání jeho úřadu v této kauze. Protože "ryba smrdí od hlavy", jeho osobní odpovědnost je nezpochybnitelná.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Gabriel st. 27.1.2012 14:11

Primární odpovědnost je jinde!

Ministr Pospíšil se samozřejmě ze svého dílu odpovědnosti nevylže, ale primární odpovědnost je jinde. Budeme-li pokračovat ve směru, který zvolil autor článku, tedy od konce, výhradní kompetence zastupovat stát v majetkových záležitostech, tedy i v trestní věci MUS má jen a pouze MF. Ministry v inkriminovaném období byli Kalousek,  Janota a opět Kalousek. To jsou ty žáby na prameni, to jsou ti (ne)zodpovědní za to, že nebylo adekvátně reagováno na švýcarskou výzvu a ČR ztratila výhodnou pozici, kterou bude muset nákladně dohánět a kdo ví, zda dožene. Janota s Kalouskem měli po Pospíšilovi, případně po Kolářové požadovat příslušnou právní přípravu. Janota s Kalouskem měli dát Švýcarům příslušnou odpověď.

Toto vše by ale nemuselo být, což autorovi uniká, kdyby pod bedlivou patronací ministrů financí socdem Sobotky a jeho předchůdců, nedošlo k oné do nebe volající rozkrádačce, kterou bylo vyvedení peněz z MUS a následné zaplacení za privatizaci penězi, které byly před tím státu ukradeny. Kdyby Sobotka a spol zanednáním svých zákonných povinností nepřipustili zlodějnu, nemusel být ani švýcarský případ, ve kterém na neschopnost a nezodpovědnost jedněch vykuků nbavázali svou nezodpovědností a neschopností vykukové Janota, Kalousek a Pospíšil! A co je nejhorší? to, že řadový daňový poplatník se na to může jenom, zalykajíc se zlostí, bezmocně dívat!

V. Vlach 29.1.2012 13:08

Re: Primární odpovědnost je jinde!

Bezmocně se dívat nebudeme.To jenom ONI nás zkouší,kolik vydržíme než se lidé odhodlají přistoupit na kriminální činy lynče,vraždy,loupeže,teroru,vlastizrady a...a třeba potulky,bude-li to třeba.

J. Boleslav 26.1.2012 13:54

P. Jemelík opět nezklamal

za všechno může Pospíšil. Divím se, že mu ty jeho v podstatě monotematické protipospíšilovské stesky pořád ještě zveřejňují. P. Jemelíku, zkuste prosím aspoň částečně obměnit repertoár, už jste s tím docela trapný.

I. Dvořák 26.1.2012 21:33

Re: P. Jemelík opět nezklamal

Na rozdíl od Vás, nepovažuji onen článek za "pospíšilovské stesky" , jak uvádíte.  Autor v něm poskládal snadno ověřitelná  fakta, z nichž složená mozaika  zcela jasně dává odpověď na otázku :"Jakého že to máme ministra spravredlnosti". A generuje řadu dalších otázek. Je jeho jednání vedeno úmyslem, či neschopností? Ať tak či onak , vždy  byl výsledek stejný. Právo i ona slepá spravedlnost, dostaly a patrně ještě dostanou na frak.  A velcí  vexláci si mnou ruce. Pospíšilova beztrestnost  je to, co potřebují.

I. Hanuška 26.1.2012 10:02

Pospišil na tom ministerstvu už dávno nemá co dělat!

Na rovinu: Pospíšil na ministerstvo nepatří. Ani jako normální pohůnek, natož pak jako ministr. A to, že byl zase jmenován ministrem je důkaz toho, že přístup vládnoucích Jelimanů k justici se nezměnil.

P. Novotný 26.1.2012 9:47

Taktéž děkuji za zarpotilost Pana novináře

i když nebo právě proto, že jsem jeho pravidelným čtenářem bych se rád od něj dozvěděl pozadí i jiných kauz, viz. uplácení slečny Kočí nebo kauza Michálek & Drobil.

Naopak když vezmu v potaz že pan Pospíšil je členem bandy modrých loupežníků považuji jeho jednání v porovnání s předchozími ministry spravedlnosti za poněkud schizofrenní.

J. Vích 26.1.2012 1:39

připojuji se a oceňuji jasnou analýzu autora

Ovšem nemyslím si ,že svítá naděje na změnu. Pan Pospíšil totiž není neschopný, ale jedná velmi obratně ve prospěch těch, kterým to slouží a mají z toho prospěch.

T. Pansky 26.1.2012 1:32

Panu Jemelikovi dekuji za jeho praci a clanky. ... Kdo sleduje praci pana Pospisila ...

... po delsi dobu, pomalu se vyjevuje cela mozaika s konecnym prohlasenim: ODS nema na to, aby spravovala ministerstvo spravedlnosti. Ze je pan Pospisil jeden z nejoblibenejsich politiku? Ano? Proc ne, vazeni spoluobcane, tuto oblibu mu budete moci vyjadrit ve zvysenych danich. Ministerstvo spravedlnosti je v rozvratu. Ale mame, co jsme chteli. Jsme lini, budeme platit (i tim, ze se nemuzeme dovolat spravedlnosti, kdyz ji potrebujeme). top0625top@live.com