25.5.2024 | Svátek má Viola


Diskuse k článku

POLITIKA: Zásluha jednoho plakátu

Přiznám se, že patřím k té skupině esteticky náročných voličů, která před brutálně zkratkovitými plakáty dává přednost zevrubné a věcné argumentaci. Ale marná sláva, zákony reklamy, a to i té politické, jsou neúprosné.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Rychlý 16.8.2012 19:52

60% s nápravou křivdy nesouhlasí.

Takže když mě okradou, tak o navrácení bude rozhodovat nadpoloviční většina občanů ? Nejlépe nějaká trojka ? A když se jim já nebudu líbit, tak utřu hubu ? Věru dobrá věc obracet se na veřejné mínění s odčiněním křivdy.

Majetky církví pokud to šlo, se měly vrátit už před 20 lety. A finanční náhrada za to, co vrátit nešlo, už mohla být třeba vyrovnaná. A státu by tak mohly být církve šumafuk. Takhle ten problém zase předáme dětem a vnukům. Jsme fakt dobří.

P. Schuh 16.8.2012 14:53

Vzkaz tam nahoru

Plakát neplakát - prostě už sakra přestaňte rozkrádat republiku.

A. Bocek 16.8.2012 13:36

Plakátu ke správnosti chybí

jen barva ruky s měšcem ( modrá ) a barva ruky s prstenem  ( oranžová + R A T H)

F. Svoboda 16.8.2012 12:04

Soudruhu Jelínku,

co to kecáte za nesmysly  ..." kdyby všichni zainteresovaní ještě jednou, tentokrát se vší vážností, zasedli k jednacímu stolu a probrali  ". Vždyť o tomto tématu se vedou podrobná jednání již více jak 20 let a nyní se došlo k vzájemnému kompromisu, který odhlasovali i vaši soudruzi Sobotka a Hašek - jako členové mimořádné parlamentní komise již v roce 2009 vyjádřili svým hlasováním souhlas s formou náhrady, výpočtem a výší sumy odškodnění církvi. 

J. Virtuál 16.8.2012 11:07

Re: Autor nezklamal a pospinil, co se dalo (coz neni daleko od lzi)..

Islám je oficieně uznanou celosvětovou církví.Restituce u nás se na ni nevztahují, žádný majetek zde nikdy neměla (že by minaret v Lednici?), ale na co by měla nárok,kdyby neproběhly restituce by byl státní příspěvek.T.zn., že by měli nárok na výstavbu mešit a minaretů, kterou by financoval stát a rovněž by museli být státem placeni jejich duchovní.Potažmo by se jednalo o příspěvek Al Kajdě.

J. Virtuál 16.8.2012 11:00

Chybí alternativa

"Chybí alternativní řešení".Chybí, ale soc.dem někdy nějaké měla? Ta pouze ví, jak se co nemá, ale jak by se mělo,neví!Kecy, kecy, kecičky.

T. Pansky 16.8.2012 5:36

Re: Autor nezklamal a pospinil, co se dalo (coz neni daleko od lzi)..

Navic, ukazany plakat CSSD lze - nejedna se o dar, ale o navraceni, coz je podstatny rozdil (pro nevzdelane politiky s komunistickou minulosti zrejme ne).

T. Pansky 16.8.2012 3:24

Autor nezklamal a pospinil, co se dalo (coz neni daleko od lzi)..

Vede se verejna debata pod vedenim CSSD? To je nesmysl cislo jedna.  CSSD nikdy nemela zajem vest tento dialog a to ani ted.  Jen tema vyuziva v dobe voleb.  V dobach, kdy vedla vlady, neudelala prece vubec nic v otazce majetkoveho vyrovnani!!!  Manipulace s nazory verejnosti: mnoho lidi z ruznych cirkvi maji ruzne nazory.  Autor si vybral pouze to, co se mu hodi.  Nesmysl cislo 3: autor rika, ze vyrovnani je potreba.  Nicmene, jim navrhovany system je prece to same jako system soucasny, kdy se stat vysava finance ze zablokovaneho majetku, ktery se dale rozpadava.  Drzost cislo 4: autor manipuluje verejnym minenim, kdyz ctenarum umne podsouva, ze cirkve svuj majetek rozhazi a proto je treba lepe nedavat nic zpet.  Taktne pouze zamlcuje, ze stat cirvim nic nedava darem, pouze vraci, co bylo ukradeno.  Co se stane s majetkem v budoucnu neni vec statu.  Paklize nejaky majetek stat chce, bude mit moznost ho koupit.  top0625top@live.com