26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Zasloužené odstupné poslance Sýkory

Jak uvedla sobotní Mladá fronta Dnes, sociálnědemokratický poslanec Antonín Sýkora chce, aby poslanci, kteří ukončí své působení v Poslanecké sněmovně a vrátí se do běžného života, dostali odchodné ve výši 20 milionů korun. Svůj požadavek Sýkora považuje za opodstatněný.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pavla B. 17.1.2006 9:58

Jak mohl chudák vědět,

že na Bublavě není voda. Proč se tedy Bublava tak pitomě jmenuje?
Renata D. 17.1.2006 9:51

Vždyť je to normální

Na druhou stranu, když Musílková za ty minusové niliardy dostane miliony a Doležal za vzdání mandátu propodezření z korupce statisíce, tak tenhle nápad ani tak pitomej zase nevypadá.
MLOK1 17.1.2006 9:46

DEMENTI

Poslanec Sýkora nenevrhoval 20 milionu odstupného pro končícího poslance, ale on ve skutečnosti přede navrhoval 20 ran holí na holou p...l!!! Vy jste to v souvislosti se "čtyřicetníky, kapříky, melouny a pěti českými na stole" nepochopili? Pane Orwele, hluboce se před Vámi skláním. Vy jste vše, co nám dnes předvádějí naši čestní a pravdomluvní politici předvídal už před více než půl stoletím.
JAB 17.1.2006 9:23

Odstupné

Již za hrůzovlády presidenta Masaryka (výraz politického pracovníka 22. výsadkové majora Adámka) existoval slogan: Kudy chodil, tudy krad, sociální demokrat.
huhu 17.1.2006 9:11

Sýkora by měl doplatit 4 mld Kč

hospodaření České republiky je státní rozpočet. Ten poslanec Sýkora spolu s 100 dalšími odsouhlasil zatížit dluhem cca 400 mld Kč. Jeho podíl k doplacení je tedy 4 mld.
Vlali 17.1.2006 9:08

shoda čistě náhodná

Zdejší antisocani se tváří, jako by podobné nesmysly byly jen z dílny ČSSD. Je nutno těmto modrým horlivcům připomenout nedávné (a vážně míněné) návrhy páně Kuberovi. Plat poslance/senátora ve výši Kč 200 tis měsíčně (9,6 mil za čtyřletý mandát) a další "oprávněné" výhody. Byla to senátní část parlamentu (ovládaná modro-černou sqadrou), která "rozmrazila" odměňování ústavních činitelů. V neposlední řadě 88% ODS hlasovalo proti omezení imunity socanů "jen" 33%. Problém není v tom kdo ale co. Obecně jsou naši poslanci nechutně nenažraní bez ohledu rudé,modré,růžové či černé barvy praporu jež hájí.
loula 17.1.2006 7:43

Možná budete nesouhlasit,

ale já jsem všemi deseti pro. Pokud poslanci se zasloužili o růst ekonomiky, tak ať dostanou těch 20 melounů. Na druhou stranu by se poslanci a vládní činitelé měli složit na různé propadáky, které rukou společnou také schválili. Tedy pokutu za Novu bych na ně rozpočítal (ne proto, že ji zavinili, ale proto, že ji zametli pod koberec. Kdo ji zavinil, se asi nikdy nedozvíme) 
dluh státního rozpočtu by také měli, alespoň z části, uhradit atd atd.  Např. pan Tlustý by měl uhradit 60 milionů za jím prosazenou akci aquapark na Bublavě (vzpomínám tuto akci pouze proto, že v této oblasti bydlím, jenom připomenutí, šlo o výstavbu vodního areálu v horské obci, kde není voda).
mil 17.1.2006 7:40

Doporučuji

návrh pana poslance Sýkory se vší vehemencí podporovat. Ve svém důsledku by se mohl projevit velmi pozitivně - viz odchody policistů do civilu za účelem získání tučného výslužného.
mil 17.1.2006 7:37

Doporučuji

návrh pana poslance Sýkory podpořit. Ve svém důsledku by mohl být velmi pozitivní - viz odchody policistů za účelem získání výslužného.
Pavel 17.1.2006 7:30

Ještě jednu výhodu pro soudruhy poslance

- to by mohl náš charitativní vzor - Mirek Kakao Dušín Kraus - jako čerstvý podnikatel v kakau by mohl do sněmovny dát automat na kakao, pochopitelně zadarmo.
Netřeba 17.1.2006 7:08

Re: Proč vtip?

Pokud vím, tak se nikdo nepřihlásil. Všichni už totiž jednou byli.
Julie 17.1.2006 7:08

Re: Co byste chtěli od rozežraného socánka, trpícího pocitem vlastní nenahraditelnosti?

Hurá, konečně rozumné slovo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Měli jsme to udělat už dávno.......doba nazrála okamžitě, jak novodobí vládci objevili výhody plných (a přeplňovaných korýtek.
Netřeba 17.1.2006 7:06

Re: Voliči si možná řeknou to, co babička.

Jenže až nám voliči toho poslance nezvolí, tak aby už mezitím neodcházel do civilu s dvaceti melouny odstupného.
Přijmout takový zákon rychlostí blesku není pro náš parlament nic víc, než rozvička.
Julie 17.1.2006 7:04

Znáte ten vtip???

Tak to abychom si už všichni stoupli do řady na prebendy, aby na nás něco zbylo! Nepřipomíná vám to taky ten vtip, rozšiřovaný za Husáka, kdy museli být ve vládě a všude Slováci (ať mi prominou, nemyslím to nenávistně), i kdyby o ničem neměli ani páru (no, u nás to teď ovšem platí o hloupých Češích) :
Hlášení místního rozhlasu v malé slovenské vesničce v té době: Občania, ktorí eště neboli ministrami, nech sa prihlásia.......
Ladislav N. 17.1.2006 6:34

Re: Nevděk světem vládne :-D (originál rozhovoru MfD)

Poslanec chce odchodné 20 milionů 
Kikina 17.1.2006 6:34

Proboha, paní Sýkorová, kdypak upadl váš Toníček na hlavičku?

Mohl by z toho mít  později celoživotní následky.
jarka 17.1.2006 6:33

Moje babička

by o panu Sýkorovi řekla: To je ale nestyda! Doufám, že si totéž řeknou jeho voliči.
Ladislav N. / ČTK 17.1.2006 6:24

Re: Josef, nežvaňte blbosti, že si věc "vymyslela" redaktorka MfD

No a pak si (po skandálu, který způsobil) zase uvědomil, že 20 milionů asi nebude pro voliče KSČSSD "to pravé ořechové", tak obrátil:
 
 
PRAHA - Sociálnědemokratický poslanec Antonín Sýkora prý nemyslel vážně svůj návrh na dvacetimilionové odstupné pro poslance. O údajném návrhu informovala sobotní Mladá fronta Dnes (MfD). "Důrazně odmítám interpretaci ve zmíněném článku. Odchodné 20 milionů korun pro poslance jsem řekl v nadsázce, v souvislosti s generální ředitelkou Všeobecné zdravotní pojišťovny, které mzdová komise VZP navrhovala odměnu dva miliony korun," uvedl poslanec v prohlášení, které zaslal ČTK.  
"Pokud by to byla pravda, tak by to byl zcela nesmyslný návrh a vedení sociální demokracie se od něj distancuje," reagoval na poslancův údajný výrok premiér Jiří Paroubek. Sociální demokracie věří Sýkorovi, který tvrdí, že hovořil v nadsázce, pokud se neprokáže opak, dodal.
 
Sýkora trvá na tom, že návrh vyslovil pouze v souvislosti s tím, že by odcházející ředitelka Jiřina Musílková měla dostat neadekvátní odměnu za své působení ve VZP. "Jsem skutečně překvapen, že to bylo takto mylně pochopeno," dodal.
  Podle citace deníku měl Sýkora MfD říci: "Není to žert. V úterý to klidně navrhnu každému poslanci za hospodářské výsledky České republiky. Já se za to nestydím". Svůj požadavek považuje podle článku MfD za opodstatněný - poslanci podle něj schvalují zákony, díky nimž země hospodářsky roste. Ostatní politici odmítají Sýkorův návrh podpořit, napsal
Ladislav N. 17.1.2006 6:18

Josef, nežvaňte blbosti, že si věc "vymyslela" redaktorka MfD

Pitomé výmluvy poslanců ČSSD, když se někde neudrží a plácnou pitomost "jak jim huba a mozek narostly", už známe dobře - viz slavný "matador" (20 let v parlamentu!)  Michal Kraus... Abych vám nepředhazoval přímo text MfD, tady máte dva "výtahy" zveřejněné ČTK (České noviny):
 
 
PRAHA - Sociálnědemokratický poslanec Antonín Sýkora chce, aby poslanci, kteří skončí v Poslanecké sněmovně a vrátí se do běžného života, dostali odchodné ve výši 20 milionů korun. Píše to sobotní Mladá fronta Dnes (MfD).
 
"Není to žert. V úterý to klidně navrhnu každému poslanci za hospodářské výsledky České republiky. Já se za to nestydím," řekl Sýkora MfD. Svůj požadavek považuje za opodstatněný - poslanci podle něj schvalují zákony, díky nimž země hospodářsky roste. "Zasloužili se o výhody v sociální oblasti, průmyslu, investiční oblasti a tak dále," vysvětlil. ...
(další viz nový komentář)
Pavel Pávek 17.1.2006 6:09

Nevděk světem vládne

Vždyť pan Sýkora již druhý den pravil, že jen tak žertoval. I kdyby tomu tak nebylo, nezáviďte a přejte mu těch pár korun. Kde bychom byli bez moudrých zákonů, které s pílí usilovnou schvalují? Nadřou se při tom chudáci jako koně a prostý lid jim ještě nepřeje nepatrnou odměnu. A to letos ještě ani jeden zákon nezorali a nemuseli den po jeho schválení přepracovat. Inu, nevděk světem vládne...
Hasan 17.1.2006 5:53

Re: řešení?

Souhlas.
Josef 17.1.2006 5:48

Pane Jedličko

Je neuvěřitelné,že dokážete napsat tak dlouhý článek k nesmyslům,které vymyslela redaktorka MfD
Ladislav N. 17.1.2006 2:41

Co byste chtěli od rozežraného socánka, trpícího pocitem vlastní nenahraditelnosti?

Přečtěte si v rozhovoru (včerejší LN?), jakým šokem byl pro Grosse vstup do běžného občanského života. Sám uznává, že si na problémy zadělal vlastní vinou a "dobře mu tak"... Zdá se, že podobné prozření by potřebovali všichni politici - od poslance parlamentu až po prezidenta ČR! ;-) Pocit občanů, že naše politická scéna je zralá na defenestraci asi bude mít něco "do sebe".....
Venkovan 17.1.2006 1:39

Jen mu je dejte

ale s podmínkou,že bude splácet on a jeho parta státní dluh.A to doživotně.
pavel 99 17.1.2006 0:48

Ale jo, celkem souhlas

ovšem k tomu ještě povinnost uhradit adekvátní část "dluhu", který poslanci odhlasovali.
janabok 17.1.2006 0:38

řešení?

zabít každého socana! ...
Borek @Exil 17.1.2006 0:36

IV Defenestrace proto, ze je jeste III Defenestrace, ktera se ale zatim nekonala..mela se konat koncem roku 1989. Meli byt defenestrovani bolsevici.

Borek @Exil 17.1.2006 0:34

A co takhle pana Sykoru a jemu podobne nakopat di riti a prohodit je zavrenym oknem....IV. Prazska Defenestrace?

jezevec 17.1.2006 0:25

socánkové už zřejmě tuší svůj návrat do pr dele.

taxe snaží na poslední chvíli urvat co se dá