4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Zasáhne geopolitika i do sněmovních voleb?

Na Vrbětice jednou možná nebudeme vzpomínat jen jako na místo, kde byly zmarněny dva lidské životy, nebo jako na rozbušku v česko-ruských vztazích. Mohou se stát také faktorem, který ovlivní sněmovní volby.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Čermák 27.4.2021 23:15

R^

V. Loula 27.4.2021 19:09

Westinghouse se již přihlásil, že má o dostavbu zájem.

V. Loula 27.4.2021 19:08

Pouze je mi záhadná jedna věc. Provádí se šest let vyšetřování na urovni tajných služeb, vyšetřování tak tajné, že ani v neveřejných zprávách nejvyšším státním představitelům o tom není ani zmínka, a nakonec, dříve nežli se to dozví předseda vlády a prezident, tak to vyjde v novinách.

Jak je tohle možné?

Ostatně, afera s Kubiceho zprávou nebyla jiná. Tři dny před volbami předal Kubice neveřejnou zprávu sněmovnímu výboru, zprávu, kde nebyly žádné důkazy, pouze domněnky a různé drby, a večer tato zpráva již byla otištěna v novinách. Její zveřejnění bylo přesně načasované, po volbách by již neměla smysl, a delší dobu před volbami také ne, protože by bylo možno s ní veřejně polemizovat a jednotlivé domněnky vyvracet.

D. Müller 27.4.2021 17:39

Strany mohou být schválené, ale i tak mohou usilovat o nedemokratické cíle. Nepleťte si to s formou zřízení, která jim umožňuje sedět v parlamentu. Takže je to tak, může existovat nedemokratická opozice v demokratickém parlamentu.

L. Polehla 27.4.2021 12:02

Promiňte pane Jelínku, ale jděte s tou demokratickou opozicí do háje. A existuje tedy nedemokratická opozice? Všechny strany v parlamentu (nejen) jsou schválené tudíž demokratické!

F. Navrátil 27.4.2021 9:58

Kdyby byl Jelínek skutečný politický analytik a nejen laciný propagandista, musel by napsal, že opoblok a Koudelka se svým řídícím orgánem připravili na vládu pastičku spojenou s mediální kampaní. Ale protože ji čučkaři nezvládli, u nás se všechno vykecá, předběhla je vláda a Babiš s Hamáčkem jim vzali vítr z plachet. Česká varianta Kuciaka se nekonala. NATO vyjádřilo slovní podporu a EU se z podpory vykroutila. Případ, který měl být bombou na politické scéně, který by vedl k odvolání vlády, předčasným volbách a ke správnému přetočené mozkových závitů voličů, skončil jako bramboračka.

J. Nevrkla 27.4.2021 7:15

Ve volbách je mi jasno. Politici, kteří tuto špinavou a Česko poškozující hru vehementně hrají, můj hlas rozhodně nedostanou.

J. Nevrkla 27.4.2021 7:11

Solidarita se projeví jedině tím, že ochotně převezmou zbytky našeho byznysu na východě a možná výstavbu Dukovan. Ale tomu moc nevěřím, na to nebudeme mít.

J. Koubek 27.4.2021 5:52

Kdo řekne jak to skutečně bylo tak vyhraje. Zatím mi to připomíná Chartu 77. Osoudit a neptat se !