6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Zamyšlení nad ODS a jejím volebním výsledkem

Je po volbách, na všech stranách se účtuje, někde i dramaticky. K tomu se nechci přidávat, ale současně nezakrývám, že mi volební výsledky pravice, a speciálně ODS, lhostejné nejsou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 4.11.2013 12:16

Mnozí jsou hluší, ačkoliv slyší, slepí, ačkoliv vidí

Protože by jim jinak nemohlo uniknout, že Václav Klaus teď není a nechce být politikem, ale mužem, který chce zaměřit pozornost na skutečné problémy našeho státu, EU a celé západní civilizace a vyvolat o nich diskuzi. Nedávná zahraniční vyznamenání a pozvánky na prestižní konference, univerzity.. dokazují, že se mu to stále daří.

Také by jim nemohlo uniknout, že i v tomto článku ODS označuje za jedinou sílu, která u nás má šanci (po své rekonstrukci) hodnoty demokratického kapitalismu prakticky obhajovat.

Je nepochybným tvůrcem ODS (pravděpodobně jediné parlamentní občanské pravicové strany na celém světě) a má tedy nepochybně nejenom právo, ale i morální povinnost toto své "dítě" hodnotit.

O tom, že spojení ODS se slouhy zahraničního EU-kapitálu ("zelení", TOP09) bylo pro ni zhoubné, není pochyb.

O tom, jaké kompromisy jsou přípustné v zápase s obrovskou přesilou (která politicky zničila i britskou "železnou lady" a vytvořila zbrusu nové(!!!) multikulturně nazelenalé britské konzervativce...) je nutno vést diskuzi (obdobnou té, která u nás existuje okolo "mnichovské zrady" a vlastně nad celými našimi dějinami.

Z. Sohorova 2.11.2013 12:43

J. Kanioková

Lide se maji naucit byt objektivni  To od Vas sedi   a hlavne u Klause objektivita u Klause je stara neznama....

B. Rybák 4.11.2013 0:10

Re: J. Kanioková

Zato Vaše "objektivita" je tady přímo stará známá. O placených "diskutérech" se píše už nejméně 3 roky. Vy přece nejste až tak hloupá, aby jste svým výplodům věřila:

http://kmotrdrobek.jex.cz/menu/placeni-diskuteri

Š. Hašek 1.11.2013 19:57

Vidím to podobně - nikoliv stejně.

Konec začal v době, kdy bylo možno stranu profilovat trochu více doprava. Mohly přestat kompromisy z období po roce 1989. Vedení ODS (Klaus již byl pryč) naopak začalo dělat politiku rozplizlého středu. V kombinaci s připojením pseudopodnikatelů (zveličeno) a neustálým upevňováním dojmu (média), že ODS je "omyl politiky vůči obyčejným lidem" - no dopadlo to jak to dopadlo.

A mimochodem,  je vskutku pikantní, že cokoli Václav Klaus udělá, pro někoho vždy špatně - kdyby ODS nekritizoval, tak bude nekritický protěžovatel ODS. A když ji kritizuje, tak okopává kotníky a sabotuje (dnes již středovou) stranu. Ale která ze stran je jiná?

Pokud někdo považuje za budoucnost politiky Okamuru, tak samozřejmě - na něho přeci Klaus nemá, že?

J. Kanioková 1.11.2013 20:05

Vidím to podobně - nikoliv stejně.

Souhlasím s Vámi...  a ke komentářům - pořád dofám, že se lidi naučí být objektivní.... marně..

Nenávidět je mnohdy větší rozkoš než milovat. : Aristofanés

Jen málokteří lidé mohou být šťastni, aniž by nenáviděli nějakou osobu, národ nebo tvora. : Bertrand Russell

Kdykoli nás nenávist strhne příliš, pak vždycky POD úroveň toho, koho nenávidíme. : Francois de la Rochefoucauld

J. Barto 1.11.2013 20:10

Re: Vidím to podobně - nikoliv stejně.

Proč tolik emocí milá paní? V.Klaus je v evropském měřítku celkem zanedbatelná veličina.

Číslo, blížící se těsně k nule, je z praktického hlediska považováno za nulu.

Toť vše !

Š. Hašek 1.11.2013 20:20

Re: Vidím to podobně - nikoliv stejně.

Přeci optimální reakce na "nic" (bacha, nula udělá z jedničky desítku!), to "nic" ignorovat.

Tak proč tolik emocí, nadávek a reakcí na naprosté nic. Nějak to nesedí, že?

J. Barto 1.11.2013 20:23

Re: Vidím to podobně - nikoliv stejně.

Nijak jsem nenadával. Jen jsem napsal svůj názor. Jestli si myslíte, že V.Klaus je v evropském měřítku významná osobnost, máte na to jistě právo !

Š. Hašek 1.11.2013 20:30

Re: Vidím to podobně - nikoliv stejně.

Potom se omlouvám.

Bral jsem Klausův článek jen jako povzdech nad situací (ODS) v české kotlince - bez ambicí řešit EU srandoneurčitoustředovoupolitiku.

B. Rybák 4.11.2013 13:52

Re: Vidím to podobně - nikoliv stejně.

EU teď zoufale zápasí s veličinami, které do nedávna považovala za zanedbatelné a mnozí už vědí, že se jim mohla vyhnout, kdyby naslouchala hlasu té "nuly" z Prahy, která jasně hovořila o neexistenci předpokladů pro měnovou zónu, o neexistenci evropského lidu - tedy neexistenci přirozené EU-solidarity, o zhoubnosti zadlužování, o zhoubnosti multikulturalismu, o nebezpečnosti vznikajících finančních a akciových bublin, o konkurenceschopnost ničícím sociálním a zeleném parazitismu.. a bezpochyby jeho hlasu bedlivě naslouchá, protože jeho proroctví se obvykle naplňují.

Zanedbatelnou veličinou bezpochyby je, co si o V.K. myslíte Vy.

M. Kosejk 1.11.2013 21:33

Re: Vidím to podobně - nikoliv stejně.

Před chvílí jsem sledoval jeden díl South Parku, kde vystupovala postava Kapitána Bystrozraka - supermana, který dokázal pojmenovat problém, ale nic s tím neuměl udělat. Proč jen to píšu pod tenhle článek....?!

Podpora Zemanovi, podpora Bobošíkové, přesvědčení, že hnutí D.O.S.T. může být novou nosnou platformou, agresivní sebeizolace, neschopnost komunikovat s širším publikem... Ne, i při všech jeho zásluhách a chytrosti, to už není politik, na kterém by šlo dále stavět.

V. Kusý 1.11.2013 21:42

Re: Vidím to podobně - nikoliv stejně.

Tedy, pane Kosejku, hluboce smekám.Při všech výhradách, které jsem často k Vašim příspěvkům měl, dnes hluboce smekám.Naprosto přesné. Pojmenoval jste problém zcela dokonale.Děkuji Vám.

P. Vaňura 1.11.2013 23:22

A můžete nabídnout něco lepšího?

Mimochodem, pokud jsem si všiml, v TV debatách kromě povinných částí, kde mohl mluvit i Vandas, Bobošíková NIKDY nebyla. Proč asi ???

Existuje milion argumentů, kterými lze zcela potřít tu zhůvěřilost, která se k nám hrne z Bruselu. Ty se v ČTV nesmí nikdy objevit. Bobošíkovou svého času ani nenechali dovysvětlit skutečnost, že díky zelené byndě z Bruselu musí být u más jednorázově pampers ve vyšší sazbě DPH. A co teprve fotovoltaický tunel...

B. Rybák 4.11.2013 13:54

Re: A můžete nabídnout něco lepšího?

Přesně tak.

B. Rybák 4.11.2013 14:34

Re: Vidím to podobně - nikoliv stejně.

Na Václavu Klausovi teď skutečně nelze politicky stavět, prostě proto,že z praktické politiky odešel, odmítl se do ní teď konkrétně zapojit a věnuje se výhradně formulování skutečných politických problémů (nejenom našeho státu) s cílem vyvolat o nich diskuzi.

Nikdy dříve jsem nefandil panu M. Zemanovi ale respektuji to že V.K. ho zná nesrovnatelně víc než např. já nebo vy a nepochybuji o tom, že v něm podpořil nesrovnatelně menší zlo než byl např. pouze svým předkům (a rozšíření rodového majetku) sloužící kníže pán.

Jeho podpora pro paní "Bobo" neznamenala víc než ocenění toho, jak statečně se (téměř sama) staví k našim skutečným problémům.

Mimochodem tvrdila paní Bobošíková někdy někde hlouposti srovnatelné s nerealizovatelnými populistickými návrhy na referenda hlásanými např. stranou svobodných (nemluvě o "blábolech" jejího místopředsedy panem Payne?). A co zhovadilosti hlásané téměř všemi ostatními stranami? Je ona opravdu horší než pan Babiš, Okamura, Liška, Sobotka.. a dokonce než komunisté?

Není ani pravda, že chtěl, aby lidé ODS nevolili, pouze její volbu nyní nedoporučil, přičemž ji nadále považuje za jedinou sílu, která je (po své revitalizaci) reálně schopna demokratický kapitalismus hájit.

J. Veselý 1.11.2013 19:36

Ale už huš tuneldědku....

Š. Hašek 1.11.2013 20:00

Re: Ale už huš tuneldědku....

Nemusíte "to" číst.

Nějaká Vaše myšlenka by nebyla?

F. Vokurka 2.11.2013 3:31

Re: Ale už huš tuneldědku....

k cemu myslenka? on si prece prisel jen, tak nejak spravedlive a po delnicku, odplivnout.

L. Novák 1.11.2013 17:23

Havlismus, to je jako od Varadinkové...

MUDr. Chocholoušek diagnózu má už dávno napsanou. :-P

J. Kanioková 1.11.2013 17:31

Havlismus = P&L

P. Manda 1.11.2013 17:36

Re: Havlismus, to je jako od Varadinkové...

Jo tak se svěřte

Z. Sohorova 1.11.2013 17:12

E. Sevrát

Soudruha  a Zemanova + Klausova zastance malem trefila zubata hlavne po mem prispevku   to je dobre..  Ja nejsem clovek podle neho:):) Servat Haskuv spojenec  je clovek a mladej  je asi dedula dvakrat starsi nez  ja  Jo   jo  soudruhu Servate uz nosit pasku s LM nosit nebudete a to Vas nejvice zere ze ano Vy nadcloveku bolsevickeho razu

J. Kanioková 1.11.2013 17:18

diagnoza - Schizofrenická paranoia

J. Kombercová 1.11.2013 20:19

Re: diagnoza - Schizofrenická paranoia

Už víte, jestli bolí?

J. Kanioková 1.11.2013 20:24

A vy ?

V. Podracký 1.11.2013 16:41

Divím se panu profesorovi Klausovi

že se stále zabývá politikou. To není o tomto článku, který je dobrý, ale o podpoře Bobošíkové, která ostudně skončila, což bylo předvídatelné.

Myslím si, že pan profesor se do jisté míry obětoval pro znovuzřízení kapitalismu, jak jsem napsal ve svém článku:

http://podracky.bigbloger.lidovky.cz/c/323846/Odchod-statnika.html

Takový člověk je vlastně už jakousi obětí, která nemůže přece dál fungovat v politice, protože většina lidí jeho oběť nechápe.

J. Kanioková 1.11.2013 17:30

S vaším článkem se dá docela souhlasit,

i když některé aspekty v něm vidím trochu jinak. 

A Klausova podpora ? Prostě se snaží o politické spojence v úsilí bránit se EU: Nevěřím, že by nějak "miloval" Bobo a její uskupení, ale oceňuje to, že jsou na tom vůči Bruseli stejně zaměření. Rovněž jistě měl pocit jistého "dluhu", když ona se k jeho názorům velmi silně hlásí.  A spojence proti šílenství z Bruselu potřebujeme všichni.. A že se "nehlásí" podporou k SSO ? Myslím, že dobře ví, že tam jsou tací, kteří ho neuznávají, a proto jim nechce zbytečně odrazovat potenciální příznivce..

Š. Hašek 1.11.2013 20:06

Re: S vaším článkem se dá docela souhlasit,

Jeden aby nesměl nic říci. I jen jedna fotografie a věta o "Bobo" pro někoho znamená - na hranici s ním!

Jen tak na okraj - už je Ištvan připraven stíhat současné politické vyjednávání jako "korupční přidělování trafik"? Pokud se nemýlím, tak Ištvan byl/je polobohem pro 80% lidu! V souvislosti s Babišem nás vskutku čekají věci!

B. Rybák 4.11.2013 13:58

Re: S vaším článkem se dá docela souhlasit,

Ano. Zatímco hlásit se ke spolupráci s komunisty je banální samozřejmost.

Z. Sohorova 1.11.2013 15:47

Spousta lidi chce vysvetleni od Klause

 Vysvetlit proc  vyhral volby s tou komunistkou Bobo:)  Jestli to nevysvetli Klaus  ptejte se  jeho soudruha Servata nebo Donata oni Vam to vysvetli i s tim zakuklenym Klausem Varadnikem...