26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

POLITIKA: Zákaz placení hotově není daleko

Jako bych vás viděla: Budík, venku ještě tma, snídaně je zbytečnost, kýbl kafe to spraví, autobus, práce.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Chaloupka 9.3.2015 9:42

Vše je relativní a člověk nesmí hledět jen na vlastní rybník

V 80. letech byly zaváděny tehdy v jugoslávské armádě tzv. ženské oddíly. Ty ženy byly nadšeny, protože měly, považte, osobní volno. Ono totiž byl velký rozdíl narodit se mužem, který smí vše a ženou, která je jen pro posluhu všem mužským v rodině, tím myslím: podej mi vodu, uvař kafe, skoč pro cigarety atd. Nejdřív otcové a bratři a pak muž a jeho bratři. Ty ženy byly tehdy v armádě šťastné.

J. Chaloupka 9.3.2015 9:46

A ty pokladny zavedli v Chorvatsku proto, že většina

poskytovatelů turist. služeb jela v podstatě na černo a po válce měl stát platit obrovské půjčky za zbraně a mnoho invalidních penzí. Chorvatskému státu vlastně nic jiného nezbylo. Ovšem obdivuji jejich schopnost stavět dálnice. Měli bychom si pozvat pár těch firem sem do Česka, než se pořád mořit s výběrovými řízeními, které stejně nic nepřinesou.

V. Vaclavik 9.3.2015 6:16

Nebylo by to 'terno'

i kdyby ty pocty nakrasne i vysly (~pul jednoho ven, 10velkych domu), protoze co bude, ci bylo by vysledkem? Co myslite, ze lide s penezmi, ktere neodevzdaji na danich asi delaji? Z prevazne vetsiny je obratem vraci do ekonomie, tou ci onou formou. I sporene penize jdou na investice do ekonomiky, ledaze je sporite do strozoku. Kdyz tedy vlada vetsi sikanou vice vybere, budou tyto penize utraceny vladou na z jejich pohledu bohabojne ucely. Ale uplne jiste ty extra penize nepujdou na umoreni narodniho dluhu, na to muzete vzit jed. Rozrfrcaji se na ekonomicky neefektivni investice, na dotace nesmyslnych, nepotrebnych, socialistum libivych projektu, na startovani ekonomiky, tedy ekvivalent bicovani herky, ktera je zpoloviny na kolenech, nebo pichani andrenalinu do zeslableho chudaka, mackani mu srdce, aby skakal jako mladik. Ale dopadne to jako s tou kravou, kterou uz temer naucili nic nezrat a ktera zhebla prave kdyz uz byl experiment prakticky u cile.

J. David 9.3.2015 3:18

Tak já nevím,

kdo je blbej a kdo blbější. Jako ajťák "na penzi" si nějakými "štěky" na ŽL přivydělám. Když je po mých službách poptávka, proč ne. Vystavím pak fakturu (daňový doklad) na smluvní cenu, inkaso "cash" nebo bezhotovostně na základě dokladu. Vše pak 1x ročně předhodím berňáku, zaplatím berni (potažmo i ZP a SocPrc). Finito. Pokud ale někdo vymyslí další buzerace, ŽL zruším a služby budu poskytovat formou vzájemné občanské výpomoci. U piva si plácneme, že ho budu učit třeba PHP a na opátku on mi dá 100 vajec od svých slepic na hodinu (ekvivalent 300 Kč). Pak ať nám berňák hvízdne na "péro". Furt by někdo něco dirigoval, jako kouření v putykách soukromých provozovatelů. Když to zakáží, bon, najde se alternativa. Můj známý má ve svém domě svoji hospodu. V případě dobroserského počinu prý z toho udělá "kuřácko-mariášnický" klub, s přístupem "For members only". Brsnící nekuřáci si mohou pak hvízdnout na Kašpara, lufťáci, kteří se nestanou jednorázovými členy klubu (přistupují na podmínky), si mohou sežrat držťkovou či utopence koupenou na nejbližší benzínce (tam se nesmí kouřit), nebo skývu chleba z mošny na návsi. Nikdo jim nic nevnucuje, mají možnost svobodné volby. Asi tak.

K. Frauknecht 9.3.2015 7:32

Re: :-))))

Vidím důsledky stejně. Jen si furt myslim, že to soudruzi ani nerozjedou.

Jako ajťák do toho jistě vidíte líp. Podle mýho je propojení více než půlmilionu stanic jiný kafe, než propojení pár úřadů (registr vozidel). A jak to dopadlo :-).

J. David 9.3.2015 8:47

Re: :-))))

No, on by stačil takový půldenní "blackout". To by pak byl "hukot v úlu". Víte co by ti dobroserové vymyslili? Ke každému terminálu, nebo smartkase si ještě za vlastní prášule povinně pořídit záložní zdroj, nejlépe nějaký certifikovaný dieselagregát a satelitní napojení. Fabuluji. Ale kdož ví, co zase dutolebá věrchuška vymyslí. Někdo kdysi prohlásil, že byrokrat je něco, jako aristokrat. Blbej, ale urozenej.

Jsem ročník 1950, něco pamatuji, ale takovouto byrokracii, co je dnes v době IT technologií, jsem nezažil. Asi budu považován za blba, ale na ouřady vždy tahám tzv. "byrokratický balíček". Všechna myslitelná lejstra v ověřených kopiích (včetně kopie rodného listu, že jsem se narodil). Sisyfofská práce, stejně mi na ouřadě nějaké to lejstro, či potvrzení vždy chybí. 

Jedno mne ale vždy na ouřadech fascinuje. Ten pohyb ouředníků na chodbách s lejstry v podpaždí a tvářemi strhanými od pracovního úsilí až tak, jako by fedrovali v kamenolomu. Chápu, oni jsou pouze nástrojem vyblité blbosti zákonodárců, kteří rozhodují tak brilantně, že pan Parkinson to ani nadčasově nemohl plně postihnout ve svých zákonech. Viz. věrchuška státní instituce je se strategickým záměrem hotova za pět minut, ale kam umístit stojan na kola před ouřad řeší tři hodiny (parlament, senát, magistrát, etc.). A v tom asi to "schlamperei" tkví. Podstata principu trávení se neřeší, řeší se až ten průjem, nebo zácpa z toho vzniklá. 

Analýza, syntéza a pak algoritmus. Řetězec přímých souvislostí. Když je blbá již ta analýza, nebo se opomine, pak z toho řetězově vznikne paskvil. Slibované propojení "on line" ouřadů, projekční nadšení, realizační vystřízlivění, hledání vinníků, potrestání nevinných, odměny nezúčastněným. Doprčic, na hazlíku putyky jsem si vytřel účtenkou (za tři vypité žejdlíky piva) řiť, venku mne lapne celní správa, kdeže mám slosovatelný "cetl". Vytřel jsem s ním řiť. Přestupkové řízení, bloková pokuta, nebo šup na přestupkovou komis magistrátu. Dovedeno fabulací  "ad absurdum".

K. Frauknecht 9.3.2015 9:08

Re: :-))))

Přidávám odkaz na dobrý čtení (ostatní mě teda neoslovilo :-)!):

http://www.weblog.rider.cz/articles/263-uredne-bezdomovcem-trvale-bydliste-proc-ho-mit-a-proc-ne

J. Chaloupka 9.3.2015 9:47

A dal vám někdy účtenku nějaký Vietnamec

ve svém obchůdku? Moc bych se divil. Tam měl Babiš začít a ne v hospodách.

T. Pansky 9.3.2015 0:58

Zakaz placeni hotove ... sikanovani vlastnich obcanu ...

... to mohou vymyslet pouze socialiste !!!  Stat tu neni od toho, aby sikanoval.  Stat tu mame od toho, aby slouzil svym obcanum (coz je myslenka pro levici naprosto nepochopitelna).  Co je spatneho na platbach v hotovosti?  Zvlaste starsi obcane nechteji platit kreditnimi kartami nebo prevody na bankovnich uctech.  Virtualnim penezum moc neveri.  A ted na stari jim stat napari tenhle nesmysl.  Zlepsi se neco?  Pry zabraneni unikani penez.  Odkud a kam?  Dnes se velke castky plati jedine bezhotovostne.  V hotovosti se plati drobne !!!  To zachrani ceske finance???  Je to samozrejme nesmysl.  Jenze levicova vlada nema zadny napad, jak resit stale vice se prohlubujici statni deficit.  Mohla by jit cestou opacnou: zjednoduseni danoveho systemu, snizeni odvodu, ponechani vice penez soukrome sfere k investovani.  Jenze to levice nemuze, to dela pravice.  A tak levice vymysli naproste kraviny a bali to do lepe stravitelnych frazi.  Jenze pro nas pro obcany to bude dalsi statni buzerace.  Ale mame to, co jsme chteli ....

P. Sulc 9.3.2015 2:34

Re: Zakaz placeni hotove ... sikanovani vlastnich obcanu ...

Stale se jen lamentuje, jak je ta vlada spatna a jak to Babis spatne vede. Ale kdo je volil? A to ANO jde stale nahoru, i s Babisem, ne?   Narod ma, co si zaridil.

B. Uhlich 9.3.2015 7:43

Re: Zakaz placeni hotove ... sikanovani vlastnich obcanu ...

Nojo, pane Panský, když za pana Babiše podstatě vděčíme pravici. Kdyby se pravice nechovala jak smyslu zbavená, tak by se tu dnes neroztahoval jeden slovenskej eSTBák. Tady je ten problém. Ono i pravicová politika jde dělat tak, že se z lidí nedělá stát do nekonečna blázny. A tohle co se dnes děje je toho přímý důsledek.

K. Frauknecht 9.3.2015 10:25

Re: Hm,

je pravdou, že se pravice chovala nepravicově :-)). Podstatu vidím spíše v tom, že český národ je historicky založen více doleva. K tomu přičteme geneticky zakódované (nemyslím to jako pomluvu:-))!) "Urvat co se dá a kde se dá, protože co je doma to se počítá" a schopnost být chvíli shrben. Přesto je Bábiš fakt za hranou a nevěřím, že vydrží.