6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ezechiel 20.4.2009 14:25

Re: Nic není černobílé

Přestože (a možná právě protože) nepředpokládám, že mi odpovíte, budu pokračovat dál. Proč by měly být národní státy vůbec špatné? Snad tím, že sledují národní zájmy?

Zájmy můžu seřadit od zájmů individuálních, přes rodinné, skupinové, národní, kulturně civilizačních uskupení až po zájmy lidstva jako celku či hypoteticky po nějaké celoplanetární. Proč je zrovna jeden stupeň téhle řady podle Vás tak špatný? Je podle Vás správný a spravedlivý jen zájem celku? Pak je největší zlo přece zájem jednotlivců! "Pryč s takými zločinnými věcmi jako listina základních práv a svobod" byste v takovém případě měl volat (a já bych v případě té listiny obsažené v Lisabonské smlouvě s Vámi dokonce souhlasil). Není tomu tak?  Jsou podle Vás naopak zájmy jednotlivců nejposvátnější? Pak proč, jak tvrdíte, jsou národní zájmy ve srovnání s těmi evropskými zločinné?! Vždyť národy jsou lidem mnohem bližší než nějaké abstraktní evropanství ! Žijeme v rivalitním světě omezených zdrojů. Cizí zájmy poškozuji už, když si koupím v obchodě bochník chleba. Počet chlebů je omezený a díky mně nezbude na někoho jiného. Překračuji tím zákony nebo morálku? Ne! Sledovat národní zájmy je naprosto legitimní. (Způsob jejich sledování ovšem zločinný být může).

Můžete tvrdit , že národní státy byly a jsou příčinami konfliktů. Ochotně připustím, že máte pravdu, ale navrhněte jakoukoliv alternativu uspořádání států a já Vám ukážu, že byla příčinou stejně strašných válek. Rozhodně jsou lepší války mezi národními státy než valky občanské. Národy prostě jsou reálným jevem. Dokud tomu tak bude, zůstanou národní státy nejlepším a nejstabilnějším uspořádáním.

Ezechiel 20.4.2009 14:08

Re: Nic není černobílé

Jste zajímavý člověk, pane Brodský. Dokážete spojit míru zdvořilosti v internetových diskuzích nezvyklou s nevulgarní ale o to větší urážkou. Tento způsob Vašeho vyjadřování spolu s tím, jak vehementně útočíte na každého skutečného i domělého "zastánce zločinných" národních států či zájmů, na mě působí posedle až fanaticky.

Někdy se říká, že člověk je tak velký, jak velké má nepřátele. Vybral jste si národní státy. Je vidět, že se nespokojíte s málem. Zkuste však, ať už se řídíte tím rčením třeba i nevědomě, být nepřítelem s argumenty lepšími než "je to zločinný, protože je to zločinný". Používate podobná slova, aniž byste se obtěžoval nějak je obhájit. Ptám se Vás proč jsou národní státy zločinné. Překračují nějaké zákony? Morálku či něco jiného? Pak uveďte jaká pravidla jsou porušována a jak se tomu děje. Jinak si podobné výrazy odpusťte.

PetrBrodský 19.4.2009 21:36

Re: Národní státy a Josef Krouman

chránit, t.j.

identitu a svéráz jednotlivých národů. Ničivou sílu národních států

můžeme přesvědčivě dokumentovat, srovnáme-li etnickou mapu střední

Evropy v r. 1900 a dnes.

PetrBrodský 19.4.2009 21:33

Národní státy a Josef Krouman

Ve srovnání s národy požírajícími  národními státy je obyčejná, např. komunistická totalita, neškodná brnkačka.Národní státy jsou

zločiinné bez ohledu na to , zda jsou totalitní, demokratické či

jakékoli jiné. Jejich zločinnost vyplývá z jejich základní ideje,kterou

je možno vyjádřit heslem Cuius regio, eius natio et lingva. Národní

státy systematicky ničí i to, co se domněle snaží

PetrBrodský 19.4.2009 21:16

Re: Nic není černobílé

Pro Vás, pane Kroumane,  jakožto zastánce zločinných národních států je nepochybně velmi špatná.

PetrBrodský 19.4.2009 21:10

Re: Národní státy

Národní státy jsou zločiinné bez ohledu na to , zda jsou totalitní, demokratické či jakékoli jiné. Jejich zločinnost vyplývá z jejich zákldní edeje kterou je možno vyjádřit heslem Cuius regio, eius natio et lingva. Národní státy systematicky ničí i to, co se domněle snaží chránit, t.j. identitu a svéráz jednotlivých národů. Ničivou sílu národních států můžeme přesvědčivě dokumentovaqt, srovnáme-li etnickou mapu střední Evropy v r. 1900 a dnes.

ahmadinejad 18.4.2009 0:46

venku prší aspon u nás

tak uz toho nechte a jdete spát

kamil 17.4.2009 6:36

Zahradil je kretén

aje na čase, aby vypadl z Bruselu. Žije si jak prase v žitě a to za naše nemalé peníze

Fleischer 17.4.2009 6:30

Re: Zrada

Ovšem nikdo ve Francii ani v Holandsku proti porušení jejich dřívějšího referenda NEPROTESTUJE.

Všechny státy vstupovaly do EU za jiných podmínek. Lisabonskou smlouvu přesto ratifikovaly. Česko chce ovšem zase něco jiného, než co chce zbytek Evropy!

clay 16.4.2009 23:49

Re: Nemlžit!

no, někteří si ani nevšimli, že pan Streit lže....;-D

clay 16.4.2009 23:42

Re: Nemlžit!

ODS tak plánuje završit svůj podvod na voličích, který jsem jako jeden z nachytaných několikrát na tomto blogu komentoval a nazval zradou.

kecáte, volby nebyly o LisabonuRv

clay 16.4.2009 23:33

je otázka

co to udělá s voliči ods a koaličním potenciálem....

chouan 16.4.2009 22:13

Re: Nemlžit!

Ten článek není dobrý. Je vynikající !!!R^

Jenda 16.4.2009 22:05

Re: Národní státy

A predstavte si to, znacnou cast tech mrtvych ma na svedomi pokus tech narodnich statu stat se nadnarodnimi a nasledna reakce na tuto snahu.

Jenda 16.4.2009 22:02

Re: Já něčemu nerozumím.

Pokud jsou partaje presvedcene, ze v zajmu republiky je neco jineho a ani jedna nema silu na to prosadit vsechny sve predstavy nezbyva jim nic jineho nez se vzajemne domluvi, ze jedna ustoupi v jedne veci a jina v druhe. A vzajemne propojeni tech dvou veci je naprosto irelevantni.

ivoš 16.4.2009 19:24

Re: Národní státy

Kecáte;-D

josef krouman 16.4.2009 18:09

Re: Národní státy

suverenitu ruší, či podlamuje, je to neskonalé svinstvo vědomě páchané; bez ohledu na suverenitu je to výrazný krok k totalitě. Každý odklad dobrý, zamítnutí nejlepší. Chtěl bych vidět ty, kteří hlasovali pro vstup do EU, jak to budou vysvětlovat svým dětem.

josef krouman 16.4.2009 18:06

Re: Nic není černobílé

je absolutně nepotřebná a špatná, ba svinská.

Ezechiel 16.4.2009 16:52

Nic není černobílé

A černobílá není ani Lisabonská smlouva. Je dobrá i špatná. Otázkou je, zda víc dobrá než špatná nebo naopak, či přesněji, zda schválení přinese víc kladů nebo záporů. Ale ani to není dost přesný. Musíme se ptát, jak je tomu za daných okolností. Investice do nemovitosti na vrcholu spekulační bubliny  a na dně hospodářské deprese není to samé. Stejně tak není to samé Lisabon před pádem vlády a po něm. Jan Zahradil má na změnu postoje plné právo. Nezradil idee, pouze na základě nových okolností přehodnotil výnosy a náklady. Obviňovat ho ze zrady je stejně smysluplné jako obviňovat z takového přečinu cenu nemovitostí.

Tím pouze obhajuju právo na změnu rozhodnutí. Jestli měl JZ v jednotlivých situacích pravdu, na to si odpovězte sami.

Petr Brodský 16.4.2009 16:11

Napsat článek je nepochybně obtížnější,

než se soustavně omezovat jen na výkřiky s pomocí argumentů ad hominem. Po Vašem překvapivě sebereflexním posledním příspěvku jsem měl dojem, že byste na to měl a že se třeba necháte vyprovokovat k vyslovení vlastních věcných názorů případně dokonce argumentů. Ale zřejmě šlo o omyl

Volit Zahradila by z mého hlediska bylo nesmyslné, protože samotný fakt, že s ním nejste spokojen, z něj ještě nedělá spolehlivého eurofederalistu.

derik 16.4.2009 15:16

Re: Nemlžit!

Dobry clanek. Diky.

derik 16.4.2009 15:08

Re: Liberat a SSO?

Ja taky.

Petr H 16.4.2009 15:03

Vyvrátit vaše lži

by zabralo na článek.Ale hájí-li vaše politické cíle euro-komunista Zahradil,volte ho,máte v evropských volbách šanci.Já agituji proti němu,protože zrádců se štítím.

Petr Brodský 16.4.2009 15:03

Národní státy

Národní státy vyvraždily, oloupily a vyhnaly z domovů ve 20. století více lidí, než marxisté leninovci včetně Pol Pota a Mao Ce Tunga. Takže pokud Jan Zahradil, ctihodný Petře H, zločinný ideál národního státu opravdu zrazuje, viděl bych to jako součást spíše pozitivního vývoje. Lisabonská smlouva suverenitu národních států sice neruší, nicméně ji významným způsobem podkopává. V tom má Václav Klaus pravdu. Pokud by vinou Klausovských senátorů v senátu uvízla, byla by to tedy rozhodně větší tragedie, než nějaké přerušené předsednictví, po kterém za rok ani pes neštěkne.

reagovat

Petr Brodský 16.4.2009 14:56

Národní státy

Národní státy vyvraždily, oloupily a vyhnaly z domovů ve 20. století více lidí, než marxisté leninovci včetně pol pota a Mao ce Tunga. Takže pokud jan Zahradil, ctihodný Petře H, zločinný ideál národního státu opravdu zrazuje, viděl bych to jako součást spíše pozitivního vývoje

Petr Brodský 16.4.2009 14:45

Re: Haloooo, redakce, co děláte, chrápete ???

Zahradil není ani autorem článku, ani tu momentálně nediskutuje.. Takže jeho kritika není argumentem ad hominem. Ovšem pokud jde o Derika, Petra H atd, těm je tento rozdíl samozřejmě ukraden. Jinak mě samozřejmě potěšílo, že se tu podporovatelé zločinných národních států navzájem obšťastňují svou politickou kulturou.

Ivan 16.4.2009 14:12

Sláva, další voliči ODS odpadnou.

Jen tak dál. Ještě by Topolánek měl voličům prozradit ty skutečné zájmy ODS, ty "co by nás pak nikdo nevolil" a to pak bude výsledek voleb jasný.

Petr H 16.4.2009 13:47

Když redakce odstraní

mé celkově řečeno nenávistné blemcy k Janu Zahradilovi,budu souhlasit,nejsou  vůbec taktní.Ale na věci,že Jan Zahradil je obyčejný zrádce a podlá krysa to nic nemění.Zeptejte se šéfiků frakcí proti Lisabonu v EU Parlamentu.Mne jen těší,že zamachroval na Klause a zapoměl na starou moudrost,že na učitele se machrovat nemá.Klaus tady je se svou názorovou stabilitou stále,nad šneky a zrádci jako Pilip,Ruml či Zahradil je zavřená politická voda.Krysu nikdo volit nebude.

Libor 16.4.2009 13:34

Re: Jaký je tedy postoj ODS k Lisabonské smlouvě?

Rozhodnuto už je. Izraelci chtějí zničit elektrárnu v Íránu střelami Jericho. Íránci si v Rusku objednali rakaty myslím SS600,které jsou schopné je sestřelit. Jestli sleduješ dění, Rusové dodávku před týdnem zrušili. A asi za co? Za to, že si USA radar nechají, tam kde je.Je to prostě rozhodnuté a naši politici to móc dobře vědí. A ty řeči, že Obama vlastně neřekl,že to tu nebude a  ták, jsou kničemu. Kdyby to chtěli, tak jeho první slova budou o tom. Je škoda, že tu amíci nebudou. Možná by bylo dobré, kdyby sem vstopila jejich armáda i třeba bez radaru. Bylo by to dobré, vůči našimu sousedu Německu, který dříve nebo později bude chtít zpátky majetek po 2 milionech Němců a z toho se zkroutíme. Na to už nemáme a bylo by dobré, aby se nás někdo zastal, když ten odsun podepsal. A můžou to být jen  Aeričné nebo Rusové. Každý jiný se na nás vykašle a Němci se nikoho jiného nebojí.

emersonskej 16.4.2009 13:12

Re: Jaká bude ODS?

Já nejspíš taky !!!