29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Zachraňme dotace

Jednoduchá rovnice – nebudou-li dotace, zkrachuje Agrofert a tím přijdeme i o Hnutí ANO. Životaschopnost Agrofertu je velice úzce spojena s čerpáním dotací a jeho obchodováním na úkor státu a zejména jeho občanů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Frys 4.8.2017 11:14

Dotace

či jakékoliv přerozdělování je zločin, ať už jsou to dotace EU nebo národní. Organizace mafiánského typu - EU i národní státy - získávají prostředky pro přerozdělování, tedy i dotace a tím spojenou korupci, násilnou loupeží soukromého majetku pomocí raketýringu, výpalného, eufemisticky nazývaného daněmi. Socialismus v jakékoliv mutaci, zejména v současné korporátně-dotačně-buzerační, je zločinný systém odporující nejzákladnějšímu lidskému právu - právu na svobodu (negativně vymezenou). Socialismus je třeba zničit do posledního socialisty...

M. Valenta 4.8.2017 10:31

Dnes alespoň nevykrádáte Zemana.

Snad se ale Realisté dostatečně přesvědčili, zde jejich sponzor žádného kostlivce ve skříni v podobě dotací neskrývá, na což bych ale nevsadil.

P. Selinger 4.8.2017 9:35

Veškeré dotace ďáblův nástroj jsou

a naprosto deformují ekonomiku. Hlavní viník je EU.

M. Prokop 4.8.2017 9:45

Re: Veškeré dotace ďáblův nástroj jsou

Ano.

A. Alda 4.8.2017 10:07

Slovo dotace je odvozeno z latinského dos.

Tedy věno.

Dotace ve veřejném právu vznikly jako peníze věnované veřejnoprávním subjektem na vznik a rozjezd soukromoprávního subjektu, který veřejnoprávní subjekt považoval za potřebné zřídit. Například když obec založila zoologickou zahradu nebo museum či divadlo..., tak je vybavila penězi s tím, že časem si začnou vydělávat samy.

Problém je, když uskupení lidí (=právnické osoby) nezaložené veřejnoprávním subjektem začnou požadovat pravidelné finanční příspěveky od veřejnoprávního subjektu na to, aby mohly nadále existovat. Název "dotace" pro finanční dary těmto neveřejnoprávním subjektům je velmi nesprávný, špatný a zavádějící.

Když se opustí nesprávné pojmenování dotace a vrátí se správné pojmenování takových pěnez jako dar, mnohé věci se zjednodušší a zprůhlední a následně i zlepší.

Věci a jevy se prostě mají pojmenovávat správně.

P. Rudolf 4.8.2017 9:35

Vůbec jsem netušil

že na Psu byla na dnešek vyhlášena soutěž o "nejblbější článek". Tento bude určitě na bedně.

Jestliže by byly zrušeny dotace (samozřejmě všem, neb v právním státě to jnak nejde), tak prvními, kdo by zkrachoval, by byla většina malých zemědělců. Agrofert ale tutově ne, našel by si jinou lukrativní činnost.

A. Alda 4.8.2017 10:08

Soutěž na nejblbější diskusní příspěvek vyhlášena totiž

být nemůže. Všem je jasné, že byste to vždy vyhrál Vy a druhé místo by obsadila paní Netzerová.

P. Manda 4.8.2017 11:13

Re: Soutěž na nejblbější diskusní příspěvek vyhlášena totiž

někdy je to plichta ?

P. Manda 4.8.2017 11:14

Re: Soutěž na nejblbější diskusní příspěvek vyhlášena totiž

tedy diference jejich blbostí může být neměřitelná.

M. Vondráček 4.8.2017 11:15

Re: Vůbec jsem netušil

Vy toho netušíte víc :-)

A. Nový 4.8.2017 11:47

Re: Vůbec jsem netušil

Pokud by hospodařily všechny firmy jako Babišův Agrofert, tak by stát za pár týdnů přišel na buben. Ve výroční zprávě, kterou zveřejnil Agrofert o svém hospodaření za minulý rok, je mimo jiné uvedeno: Na dani z příjmu odvedl Agrofert 1,505 miliardy korun. Na dotacích ale celkově podle zprávy loni zkasíroval 1,533 miliardy korun. Čili pro stát mínus 28 miliónů Kč.

Nejpopulárnější politik v kecech k voličům si k daním, které odvedl on, vždycky připočítává to, co ze svých příjmů odvedou jeho zaměstnanci. Hned to vypadá pro Babiše a jeho odvody daní poněkud lépe. To jsou ale daně a odvody zaměstnanců, nikoliv Babiše. Babišovy firmy a ani on sám žádné daně neplatí. Takže prach obyčejný blaf na koblihožruty Rudáčka/Hofmana.

O. Uživatel 4.8.2017 12:36

Uživatel požádal o vymazání
Z. Rychlý 4.8.2017 19:45

Re: Vůbec jsem netušil

Zlatá slova. Velmi správný postřeh!

F. Navrátil 4.8.2017 9:33

Chce to široký záběr

Tak to jste mne Realisté dost zklamali! Dávat si jako volební program zrušení dotací pro Babiše, to přece nic neřeší, to je jen forma politického boje. Když chcete rozbít celý dotační systém ničící společnost, pak nestačí mávat praporem proti branám Agrofertu. V první řadě by měly být zrušeny dotace na vytváření pracovních míst v montovnách a skladech. Dále zrušení dotací na ekologické fantasmagorie jako je fotovoltaika, biopaliva, atd.. Zrušit všechny dotace pro parazitické neziskovky, které neprovádějí evaluaci. A zejména zrušit nepojistné sociální dávky státní sociální podpory a pomoci v hmotné nouzi (to definuji, aby mne jako obvykle nenapadl nějaký nemyslící dýzlák, že chci okrádat invalidy).

J. Vavrochová 4.8.2017 9:23

Trochu zmatené, dotace jsou, bohuže, podle platných norem.

Dotace bych celoplošně zrušila, protože ničí volnou soutěž na trhu. Jenže to nejde, protože na dotacích je, mimo jiné, postavené i fungování "trhu" v celé EU.

Že se Realisté sníží k prezentaci primitivního antibabišizmu, to jsem od nich opravdu nečekala! A tak dobře jim pan Robejšek naladil svými články potenciální voliče! Škoda, zase jeden aktivní autor jim kazí reputaci. Přitom by stačilo ve volebním programu realisticky navrhnout řešení problematiky dotací na kdejakou pitomost a přesvědčivě to vysvětlovat voličům.

J. Vintr 4.8.2017 8:39

Taková argumentace se voličů Babiše nedotkne

To je příliš složité. Stejně jako případ s korunovými dluhopisy. Miliardy této sortě lidí nic neříkají. Ti slyší jen na korunové částky, které si dovedou přepočítat na lahváče. Třeba 30 Kč ...

A. Bocek 4.8.2017 12:00

Re: Taková argumentace se voličů Babiše nedotkne

Chce to dávat koblížkovým voličům po lopatě: Milí důchodcové státu se v loňském roce (2018) podařilo ušetřit 24 miliard korun máme dvě možnosti buď 500,- Kč každému důchodci měsíčně, nebo celoročně navýšíme SZIF o 24.000.000.000.-Kč.

M. Rubáš 4.8.2017 8:01

Koblihář vyhraje

Bohužel tenhle národ si opět zvolí zkorumpováné socialisty a bývalé estébáky. Vidina toho, že něco dostají zadarmo a závist, že někdo se má lépe je lákavá.

Proto i taková podpora EET - závistiví lidé si myslí, že bohatší soused živnostník podvádí a EET si na něj dohlídne. To že ti nejvýš kradou v částkách milion krát větších jim moc nevadí zřejme...

Stačí kvalitní marketing a kobliha zdarma a o voliče má Babiš postaráno.

http://www.epshark.cz/clanek/110/socialismus-ma-vetsina-naroda-vypaleny-do-mozku-jako-cejch

T. Kubín 4.8.2017 7:08

smutné

Je smutné, když se z počátku nadějně působícího subjektu chytnou lidé, jako je autor článku. Z pokusu dosta na politickou scénu něco rozumného se stáva taškařice, protože výplody jako je toto dílko obsahující demagogii, výmysly a zjevné lži, Realisty diskreditují.

L. Písařík 4.8.2017 11:56

Re: smutné

Taky si myslím, že kdyby autor měl jen zlomek Babišových schopností, nemusel by se živit psaním lživých článků. Autore, nechal bych to na Babiše, ať se s tím vyrovná. Jestli máte cenné rady, obraťte se na něj přímo, možná vyděláte nějaký krejcar.

P. Maleček 4.8.2017 2:12

Tohle dejte Realisté do volební kampaně....

ne ty kecy o tom, že máma má být mámou a táta tátou. S tím se do sněmovny nedostanete a propadlé hlasy vašich voličů z většiny zblajzne právě Babiš.

Nebo to je úmysl a Realisté jsou pátou Babišovou kolonou?

J. Kanioková 4.8.2017 2:30

Re: Tohle dejte Realisté do volební kampaně....

"o tom, že máma má být mámou a táta tátou".... to jsou pro vás "kecy" ???

J. Matuška 4.8.2017 15:42

Re: Tohle dejte Realisté do volební kampaně....

Gr8!

P. Janos 4.8.2017 1:40

Dík,

budu vas volit. Hodne zdaru.