1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

POLITIKA: Zachráníme se před EET?

Kultu Andreje Babiše mírně teče do bot. Lidé začínají chápat, že s EET jaksi automaticky líp nebude, ministr Ťok prosazující vyvlastňování majetku je podezřelý z korupce.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Hil 28.3.2015 15:26

Re: Primitivní "antiBabišovina" pana autora,

Bryndza?

K. Janyška 28.3.2015 10:28

Babiš nic neumí a zatím žil s velmi dobré práce Nečasovy

vlády. Jeho politická kariera je u konce. Začínají se projevovat důsledky jeho neschopnosti a čekají nás perné chvíle... Dzp.

V. Kain 28.3.2015 12:21

Re: Babiš nic neumí a zatím žil s velmi dobré práce Nečasovy

Státní aparát pod vedením Sobotky a Babiše bují jako rakovina.Voliči znali naftalínového Sobotku a věděli co je za žvanila který nepoznal skutečnou práci a přesto ho zvolili.Babišovi všechno sežrali i s navijákem a stačilo mu k tomu pár metráků koblih.V příštích volbách budou mít voliči svoji chybu napravit,ale bojím se,že těch levicových zavistníků je v této zemi dost aby se tam ti dnešní nýmandi udrželi.

J. Kombercová 28.3.2015 13:27

Re: Babiš nic neumí a zatím žil s velmi dobré práce Nečasovy

Před volbami Babiš, domnívám se, nepočítal s tak velkým volebním úspěchem ANO... a stačilo mu říkat v těch různých mediálních debatách, že "všichni kradou". Nepočítejte s nějakým voličským prozřením.

I. Hil 28.3.2015 15:26

Dzzzzzzzzzzzzzzzzp

A jó dzzzzzzzzzzprrrrrrrd

P. Gábriš 28.3.2015 10:12

brzdi, demagogu !

ono to skutečně funguje ! A celkem dobře.

V. Halašta 28.3.2015 19:28

Re: brzdi, demagogu !

Kde? Ukaž! Podle tabulek chorvatského ministerstva financí ne http://demagog.cz/politici/9865/?

M. Jelínek 28.3.2015 9:19

souhlas

Svata pravda

F. Kusák 28.3.2015 9:11

Nejsem stoupencem ANO,

ale když čtu tyto hloupé a nenávistné články, obviňujíci Babišovo hnutí bez konkrétních důkazů, mám potřebu se ho zastat. Kdo od nich čekal zázraky je naivní. Převzali zemi v docela problematickém stavu, a když si vzpomenu na to, jak "dobře" ty zavedené strany vládly, pak je to k pláči. Myslím, že i to nenáviděné ANO přivedly do politiky právě ony. Vydíraný a zmatený Nečas, zapletený do milostné aféry se svou sekretářkou, utekl od problémů jako malý kluk. Dovedete si představit takového politika v době válečného ohrožení státu. Mě tedy jímá hrůza. Nebo sebestředného Klause, odborníka na  všechno a na nic, který mnoho věcí kritizuje, ale řešení nenabízí. Poctivě jsem četl jeho knihy o oteplování, ale žádná moudra jsem tam nenašel. Sice mu nechci upírat jisté úspěchy po roce 1989, ale svými dalšími kroky vše vynuloval (to ovšem neplatí o jeho synovi, kterého si vážím a jehož názory sdílím). A jen tak mimochodem, srovnám-li Dana Ťoka s Alešem Řebíčkem, tak bych o kompetenci nebo nekompeteci pana Ťoka raději pomlčel. Takže, ať mlčí ti, kteří sami mají máslo na hlavě.

J. Lepka 28.3.2015 9:36

Re: Nejsem stoupencem ANO,

Jistě, lze s vámi v mnohém souhlasit, až na tu hned první větu : ...bez konkretních důkazů...

Myslím, že něco takového může napsat jen velmi zaslepený člověk, který nechápe, že se Babiš pokusil vyhrát volby s jediným cílem, protlačit ty své bios.ačky do našich motorů na další roky. Pokud vám nestačí současný vývoj, když ani p. Babiš není schopen chlapsky přiznat, kolik si na tom nahrabe, je s vámi každá další diskuze zbytečná.

P. Mach 28.3.2015 10:30

Re: Nejsem stoupencem ANO,

No pokud srovnám Nečase, který měl, přes soustavné socanské kydání špíny, odvahu zavádět nepopulární ale pro tuto zemi naprosto nezbytné reformy a populistu agenta Bureše, který na jednu stranu tvrdí, že rušit regulační poplatky ve zdravotnictví je bIbost a na druhou stranu na jejich zrušení bez mrknutí kývne jen co si dluhoš ozubená pleš dupne či předstírá jak mu jde o u tu státní pokladnu a chlup nepustí za žádnou cenu ale ve skutečnosti je mu u prdeIe, že ze státní rozpočtu tečou prachy jako voda z děravých necek na kdejakou píčovinu, kterou si leninová marxová nebo jiný socanský ministerský diletant vymyslí (o tzv. biopalivech nemluvě), tak docházím k jedinému možnému závěru, že Nečas byl ještě zlatý.

O agentu burešovi, který se evidentně chová podle hesla kam vítr tam kabát, a po mě potopa, hlavně že teď jsem u koryta, bych na vašem místě v kontextu válečného ohrožení, raději nespekuloval, abyste se šeredně nezklamal.

V. Halašta 28.3.2015 19:26

Nemůžu souhlasit ani s jedinou větou

1) Důkazy o vyšším výběru DPH v Chorvatsku nemá především Babiš (http://demagog.cz/politici/9865/? říká, že opatření nemělo žádný vliv).

2) Dále jen blafy, samozřejmě bez jakýchkoliv důkazů. Zázraky sliboval především Babiš - 200 mld. Kč jen co přijdou na "tě ministěrstva" (samozřejmě nic nenašel), lepší výběr daní (ten je nižší) atak dále.

3) Korupční aféry se brzy začnou týkat i členů ANO ale u jejich vůdce určitě nenajdeme činy v rozporu se zákony. On si ty zákony pro sebe totiž napíše. BTW, s tou podporou Babiše v biopalivech ve výši 5 mld. neměl Kalousek pravdu. Po likvidaci konkurence prostřednictvím Babišem řízené Kobry to už je 8 mld. Kč!

D. Polanský 28.3.2015 8:46

Hezké, hezké, ale

jako pracujícího důchodce mě Kalousek chtěl okrást o 2000 měsíčně. Babiš je lump jako mnozí jiní v politice. Jsou jich tam takových stovky, jenomže na Babiše nejvíce vidět. Drží Bank. 

Pochopitelně ten projekt je ptákovina, dělám do IS od roku 1984, takže vím své.

I. Mertl 28.3.2015 9:23

Re: Hezké, hezké, ale

Milý pane Polanský, jistě Vám udělám radost informací, že ty 2000 Kč měsíčně Vám zařídil v r. 2007 ministr financí Kalousek, ministr práce a sociálních věcí Nečas a premiér Topolánek. To jsou paradoxy, co?!

V. Halašta 28.3.2015 19:37

Re: Hezké, hezké, ale

Především zcela zaniklo v tom pokřiku o zvyšování daní za Nečase, že za Topolánka byly daně tak sníženy, že ani jejich následné dočasné (z čehož udělal Babiš trvalé)zvýšení nedosáhlo výši danění Paroubkova.

J. Lepka 28.3.2015 9:45

Re: Hezké, hezké, ale

Termín "ptákovina" se uvozuje od akcí Dalibora Ptáka, kumpána Vlasty Buriana v jejich raném období. Vzhledem k faktu, že akce jmenovaného měly takřka vždy humoristický charakter, nelze jednostranně přenášet ten termín na daňovou ekvilibristiku zmíněného ministra financí. Tu lze snadněji popsat termínem zoufalství.

V. Halašta 28.3.2015 19:32

Re: Hezké, hezké, ale

Především si nedovedu představit, co s tím množstvím dat chce stát dělat. Kolik tam bude nesrovnalostí a chyb, v tom se nikdo nemůže vyznat.

J. Šimek 29.3.2015 16:29

Re: Hezké, hezké, ale

Babiš na to má mobilní aplikaci, už teď z ní tiskne účtenky :o)

J. Šimek 28.3.2015 8:43

Babiš je další z žady IT neumětelů.

Někdo mu ukázal mobilní aplikaci na tisk stvrzenky a on už si myslí, že tím vybere miliardy navíc na daních, že tím bude on-line všechny hlídat, že to všem pomůže a že to bude za pakatel.

Nebude to za pakatel, státem organizované oficiální on-line sledování tržeb bude vyžadovat kvalitní software i špičkový hardware, zálohy, profi obsluhu systému, jeho upgrade, ... to fakt nepoběží na Babišově písíčku, co má v kanclu. Takže na rozdíl od mobilu s licencí, internetem a tiskárnou to bude ročně žrát odhadem stovky miliónů.

A kdo jako bude hlídat ty večerky, že se podezřele snížil v sobotu po 20 hodině prodej, jak rád dává za příklad? No tak na to bude muset být armáda úředníků a u vědomí oficiálního údaje, že ročně stojí se započtením všech položek státní úředník asi 1 milion korun, pak předpokládaný vícevýber daní taková akce chlamstne, jak malinu.

Z mobilní aplikace je Babiš nadšený, ale osvědčenému "v jednoduchosti je síla" se zdráhá uvěřit. Jak píšu, jen další z řady IT neumětelů a zase za erární prachy.

V. Heidlerová 28.3.2015 8:20

Berte to z té lepší stránky

Bez Babiše by nebylo tolik srandy. Když se ročiluje, a to je teď dost často, plete do češtiny slovenské slová, už je na úrovni Husáka. Vždy se těším na míru rozčilení měřenou frekvencí slovakismů. Háááááááááááááá Vím, že sranda nás nezachrání, ale zpříjemní život!!!

A. Bocek 28.3.2015 7:27

Nezapomeňte na biopaliva.

Z našich kapes někde odteče na 9 miliard korun za zbytečných 5 let . Byrokratická EU již tento paskvil odpískala , jenu nás se to prolobovalo dál.. Princip bioppaliv by hodnotila moje babička asi takto : Je to jako lehnůť si pod strom, flustať hore a chytať to . Nic kalého nezrobíš , ale zabavíš sa.

F. Kusák 28.3.2015 9:22

Re: Nezapomeňte na biopaliva.

No, to je možná pravda, ale jen tak mimochodem, z naších kapes odteče do roku 2020 bilion Kč za dotace ekologické elektrické energie a tady to můžeme svádět jen na vlastní hloupost a nezájem o to, co se v politice děje.

V. Halašta 28.3.2015 19:39

Re: Nezapomeňte na biopaliva.

Jen Babišovi nepřiteče avizovaných 5 mld. ale 8 mld. poté, co jeho kobra zlikvidovala konkurenci.

M. Moravcová 28.3.2015 6:49

EET je buzerace

a šikana slušných, pracovitých, na státu nezávislých lidí.

A naše elita v podobě "pražské kavárny" mlčí a nesepisuje petice. No bodejť ne, když je sama živa ze státních milodarů a většina STBáka volila.

J. Šimek 28.3.2015 8:27

Re: EET je buzerace

Nesuďte podle sebe, madam.

P. Maleček 28.3.2015 4:39

Bohužel utopie

Cituji autora: "Voliči prozřou a dají svými hlasy šanci politikům, kteří upřednostňují občana před státem, odmítají nadbytečnou byrokracii a úřední šikanu. Politikům, kteří rozumí tomu, že čím jsou daně nižší, tím efektivnější je jejich výběr. A tím lépe se také podniká a žije".

Hm a kdepak, že takoví politici vyskytují autore, že by v ODS čiTOP 09? A to nemluvě o prozřelém voliči. To byli ti co volili Zemana?

P. Sulc 28.3.2015 0:49

A kdo toho STBaka volil?

Nebo jej dodali Martane?   Ted mate, co jste chteli, ne?

V. Heidlerová 28.3.2015 8:15

Re: A kdo toho STBaka volil?

Přece jen svítá naděje, máme přece Vás, pane Sulci. Nic není ztraceno.

B. Uhlich 28.3.2015 0:43

To máte těžké, autore..jak říkal klasik: Naše země nevzkvétá

..a když naše země nevzkvétá, je potřebné hledat viníky. Na to jsou živnostníci poměrně zajímavou cílovou skupinou..jedná se o poměrně marginální společenský útvar neschopný nějake efektivní sebeobrany....tak nic vhodnějšího k svalení viny za naše neúspěchy tu už není. Jedná se o běžnou společenskou objednávku, jakých se tu za poledních ..dejme tomu 15 let udělalo desítky. Holt pro většinu lidí je přijatelné, že tu někdo už konečně pojmenoval nepřítele a teď už se konečně budeme mít dobře, ne? Je zbytečné nad tím diskutovat..rozvášněný dav naplněn spravedlivou spravedlností, je presvědčen, že důsledným vyklepáním z kalhot každého živnostníka se konečně naleznou chybějící desítky miliard a hospodářský zázrak dostaví se v cuku-letu. Dokud se to nezkusí tak se to nezjistí... tady žádná diskuze nepomůže. Pokud MF opravdu tento systém dovede k nějakému funkčnímu stádiu  tak se uvidí...buď to živnostnící ustojí , nebo ne..v případě, že ne..bylo by dobré , aby měl stát v rezervě nějaký systém, aby se dokázal postarat o další statisíce nezaměstnaných. Jinak si myslím, že už tohle téma řešíme už po tolikáté, že už to asi ani nemá cenu...

M. Prokop 28.3.2015 0:27

"Voliči prozřou a dají svými hlasy šanci politikům, ..."

Nebyl bych tak optimistický.

Burešova ideologie dokonale vyhovuje závistivé povaze většiny.